Sitruunatorttu

Valio Food Solutions

Sitruunatorttu

Ainekset20 annosta

1.000 kg

Täyte

0.800 kg
vettä
0.595 kg
sokeria
0.120 kg
keltuaisia
0.070 kg
maissitärkkelystä
0.200 kg
sitruunamehua (2 isoa sitruunaa)
0.008 kg
raastettua sitruunankuorta
0.100 kg

Kuorrutus

0.240 kg
valkuaisia
0.110 kg
tomusokeria

Ohje

  1. Nosta murotaikinalevyt leivinpaperin päälle GN 1/1-40 -astiaan sulamaan. Paina keskisauma sulaneena kiinni. Paista pohjaa kiertoilmauunissa 175 asteessa n. 15 min.
  2. Pese sitruunat huolellisesti ja raasta kuoret. Sekoita vesi, sokeri, keltuaiset, maissitärkkelys ja sitruunamehu kattilassa (ei alumiini). Kuumenna sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee ja muuttuu läpikuultavaksi. Lisää sitruunankuori ja voi. Sekoita tasaiseksi. Kaada kiisseli kypsän pohjan päälle.
  3. Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Pursota vaahto kiisselin päälle. Pidä kiertoilmauunissa 200 asteessa n. 5 min, kunnes marenki saa väriä. Jäähdytä ja leikkaa annospaloiksi.
kpl
g
3.6 kg
273 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
273 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
7 mg
D-vitamiini
0 µg

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
273 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
39 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g
Kalsium
7 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›