Sitruunatorttu

Sitruunatorttu

FoodService
273 kcal / 100g
Valio
Tehnyt
Valio, Valio Koekeittiö

Valmistusaineet

1,000 kg Valio 1/2 GN -murotaikinalevyä
Täyte
0,800 kg vettä
0,595 kg sokeria
0,120 kg keltuaisia
0,070 kg maissitärkkelystä
0,200 kg sitruunamehua (2 isoa sitruunaa)
0,008 kg raastettua sitruunankuorta
0,100 kg Valio voita
Kuorrutus
0,240 kg valkuaisia
0,110 kg tomusokeria
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

  • Nosta murotaikinalevyt leivinpaperin päälle GN 1/1-40 -astiaan sulamaan. Paina keskisauma sulaneena kiinni. Paista pohjaa kiertoilmauunissa 175 asteessa n. 15 min.

  • Pese sitruunat huolellisesti ja raasta kuoret. Sekoita vesi, sokeri, keltuaiset, maissitärkkelys ja sitruunamehu kattilassa (ei alumiini). Kuumenna sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee ja muuttuu läpikuultavaksi. Lisää sitruunankuori ja voi. Sekoita tasaiseksi. Kaada kiisseli kypsän pohjan päälle.

  • Vatkaa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Pursota vaahto kiisselin päälle. Pidä kiertoilmauunissa 200 asteessa n. 5 min, kunnes marenki saa väriä. Jäähdytä ja leikkaa annospaloiksi.

Avaa/sulje Ravintosisältö
Saanto
kg
Annosmäärä
annosta
Annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Ravintosisältö annoksessa

Ravintosisältö / 100g


Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!