Sokerisuolattua siikaa, mustaa retiisiä ja smetana-mätikastiketta

Sokerisuolattua siikaa, mustaa retiisiä ja smetana-mätikastiketta
Aimo yhteistyöreseptiAimo yhteistyöresepti Aimo yhteistyöresepti
Valio Aimo

Sokerisuolattua siikaa, mustaa retiisiä ja smetana-mätikastiketta

Sokerisuolattua siikaa, mustaa retiisiä ja smetana-mätikastiketta

Tämä ohje on Vuoden Kokki 2021 Kim Päivästön käsialaa.

Vuoden Kokki
Tehnyt
Vuoden Kokki

Ainekset5 annosta

Sokerisuolattu siika

0.120 kg
siikafileetä
0.030 kg
suolaa
0.030 kg
erikoishienoa sokeria

Musta retiisi

0.050 kg
mustaa retiisiä
0.020 kg
oliiviöljyä
0.001 kg
suolaa

Smetanakastike

0.200 kg
0.050 kg
0.050 kg
siian mätiä
0.015 kg
hienonnettua ruohosipulia
0.021 kg
salottisipulia , hienonnettuna

Ruohosipuliöljy

0.100 kg
ruohosipulia
0.200 kg
rypsiöljyä

Ohje

  1. Sokerisuolattu siika

  2. Sekoita suola ja sokeri, ripottele tasaisesti kalafileen molemmille puolille ja anna suolaantua 20 minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä ja kuivaa paperilla huolellisesti. Leikkaa ohuiksi siivuiksi.
  3. Musta retiisi

  4. Siivuta retiisi mandoliinilla mahdollisimman ohuiksi siivuiksi, leikkaa puoliympyrän muotoon ja mausta oliiviöljyllä ja suolalla.
  5. Smetanakastike

  6. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
  7. Ruohosipuliöljy

  8. Aja tehosekoittimessa 70 asteiseksi ja siivilöi harsoliinan läpi.
kpl
g
0.8 kg
351 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
351 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
35 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
3,5 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
351 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
4 g
Rasva
35 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
3,5 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.