Suklaa-Jouluhalko

Valio Food Solutions

Suklaa-Jouluhalko

Suklaa moussea, uutta Valio mustaherukkatäytettä ja Valio tummaa vetopohjaa sisältävä kakku on uudessa muodossa. Kiiltävä kuorrutus on valmistettu kermasta, kaakaojauheesta ja Valio kirkaskuumahyytelöstä. Koristelussa hopeanväristä sokeripitsiä ja suklaata.

Tehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Mika
Valio Koekeittiöstä

Ainekset12 kpl

Pohja

0.430 kg
0.200 kg
0.400 kg
1.030 kg (12 kpl à 0.086 kg)

Marmeladi

0.500 kg
0.180 kg
mustaherukkamehua
0.013 kg
liivatelehtiä
0.693 kg (12 kpl à 0.058 kg)

Mousse

1.000 kg
1.600 kg
tummaa suklaata
0.320 kg
sokeria
0.080 kg
vettä
0.500 kg
keltuaisia
2.500 kg
6.000 kg (12 kpl à 0.500 kg)

Kuorrutus

0.830 kg
0.100 kg
vettä
0.750 kg
sokeria
0.270 kg
kaakaojauhetta
0.500 kg
0.050 kg
liivatelehteä
2.500 kg (12 kpl à 0.208 kg)
10.223 kg (12 kpl à 0.852 kg)

Ohje

  1. Pohja

  2. Leikkaa vetopohja puoliksi. Kostuta vetopohjat ja täytä yksi väli mustaherukkatäytteellä.
  3. Marmeladi

  4. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Sulata lämmitettyyn mustaherukkamehuun.
  5. Yhdistä mustaherukkatäytteeseen.
  6. Vala marmeladi 1/2 GN vuokaan jossa on tuorekelmu. Pakasta
  7. Mousse

  8. Kiehauta kerma (1000g)ja lisää suklaa. Sekoita tasaiseksi.
  9. Keitä sokeri ja vesi 120°C:een. Kaada kuuma siirappi samalla vatkaten keltuaisiin. Vatkaa kuohkeaksi.
  10. Yhdistä suklaa-kermaseos ja keltuaisvaahto.
  11. Vatkaa kerma (2500g) löysäksi vaahdoksi. Yhdistä suklaa-keltuaismassaan käsin sekoittaen.
  12. Kuorrutus

  13. Kiehauta kerma, sokeri ja vesi.
  14. Lisää kaakaojauhe ja kiehauta samalla sekoittaen.
  15. Lisää kirkaskuumahyytelö ja anna liueta.
  16. Lisää liotetetut liivatelehdet ja jäähdytä seos
  17. Säilytä viileässä. Uudelleen lämmitä ja jäähdytä kuorrutukseen sopivaksi.
  18. Kokoaminen

  19. Vala mousse silikoni vuokiin.
  20. Leikkaa kakkupohjustus vuokaa pienemmiksi paloiksi. Leikkaa marmeladi kapeiksi 2 cm kaistaleiksi.
  21. Laita pohja ja marmeladi moussen sisään painaen niin että pinnasta tulee tasainen.
  22. Pakasta.
  23. Irroita jäinen kakkuaihio vuoasta ja kuorruta jäisenä.
  24. Koristele haluamallasi tavalla.
kpl
g
10.2 kg
348 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
348 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
23 g
Tyydyttynyt rasva
13 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,1 g
Kalsium
44 mg
D-vitamiini
0 µg

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
348 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
23 g
Tyydyttynyt rasva
13 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,1 g
Kalsium
44 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›