Suklainen mansikkatäytekakku

Suklainen mansikkatäytekakku
Tehnyt PetteriValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Petteri Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Suklainen mansikkatäytekakku

Suklainen mansikkatäytekakku

Ainekset15 annosta

Suklaakakkupohja

0.267 kg
kananmunaa
0.170 kg
sokeria
0.100 kg
vehnäjauhoja
0.025 kg
perunajauhoja
0.040 kg
kaakaojauhetta
0.004 kg
leivinjauhetta

Kostutukseen

0.150 kg

Täyte

0.300 kg
0.300 kg
0.020 kg
sokeria

Sydän

0.200 kg
0.200 kg
valkosuklaata
0.002 kg
liivatelehti
0.250 kg
0.015 kg
sokeria

Pursotukseen/koristeluun

1.000 kg
0.095 kg
tuoreita mansikoita

Ohje

  1. Voitele ja korppujauhota rengasvuoka.
  2. Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet. Lisää ne siivilän läpi vaahdon joukkoon varovasti nostellen.
  3. Kaada kakkutaikina vuokaan. Paista uunissa 175 asteessa 45 min tai kunnes kypsä.
  4. Leikkaa hyvin jäähtynyt kakkupohja neljään yhtä paksuun osaan.
  5. Yhdistä rahka ja sulatetut ja valutetut mansikat. Mausta sokerilla.
  6. Kostuta pohjat maidolla. Lusikoi kerma-rahkaseoksesta kakkupohjan joka kerrokseen.
  7. Sydän

  8. Kuumenna kerma ja sekoita joukkoon valkosuklaa. Anna suklaan sulata tasaisesti kermaan ja jäähdytä kylmäksi.
  9. Liota liivatelehti kylmässä vedessä.
  10. Mausta rahka sokerilla ja vaahdota valkosuklaa kerma.
  11. Sulata liivatelehti 1 rkl kuumaan veteen ja lisää se rahkaan. Nostele joukkoon viimeiseksi valkosuklaa kerma.
  12. Täytä kakun tyhjä keskiosa valkosuklaarahkalla.
  13. Anna kakun maustua jääkaapissa peitettynä vähintään 2 t, mielellään yön yli.
  14. Koristeluun

  15. Koristele kakku kermavaahdolla ja mansikoilla.
kpl
g
2.4 kg
237 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
237 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
237 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
16 g
Rasva
17 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.