Suklainen puolukkarahkakakku

Suklainen puolukkarahkakakku
Aimo yhteistyöreseptiAimo yhteistyöresepti Aimo yhteistyöresepti
Valio Aimo

Suklainen puolukkarahkakakku

Suklainen puolukkarahkakakku

Täytekakut ovat klassikko ja juustokakut jo kestohitti. Olisiko nyt aika tarjota asiakkaille jotain muuta? Mahtavan kuohkea rahkakakku saa sesongin makua puolukasta.

 Aimo yhteistyöresepti
Aimo yhteistyöresepti

Ainekset20 annosta

0.200 kg
0.300 kg
vehnäjauhoja
0.125 kg
sokeria
0.020 kg
kaakaojauhetta

Täyte

0.500 kg
0.150 kg
0.170 kg
sokeria
0.240 kg
kananmunia
0.015 kg
maissitärkkelystä
0.010 kg
vaniljasokeria

Puolukkasose

0.400 kg
pakastepuolukoita
0.140 kg
fariinisokeria
0.100 kg

Pinnalle

0.100 kg
valkosuklaata

Ohje

  1. Valmista taikina. Kuutioi kylmä rasva kulhoon. Lisää jauhot, sokeri ja kaakao¬jauhe. Nypi murumaiseksi seokseksi.
  2. Sekoita keskenään kaikki täytteen ¬ainekset. Voitele vuoan pohja ja reunat.
  3. Painele tiiviisti puolet taikinasta vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta viileään.
  4. Keitä puolukoista, fariinisokerista ja puolukkamehusta paksuhko sose.
  5. Kaada täyte taikinan pinnalle vuokaan. Levitä pinnalle puolukkasose. Ripottele muruseos tasaisesti täytteen ja puolukkasoseen pinnalle.
  6. Paista 175-asteisessa uunissa noin tunti. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja siirrä sitten peitettynä jääkaappiin.
  7. Sulata valkosuklaa varovasti mikrossa tai vesihauteessa. Leikkaa piirakka 20 palaan. Koristele pinta suklaaraidoilla ennen tarjoilua.
kpl
g
2.2 kg
254 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
254 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
254 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
33 g
Rasva
11 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.