Suolakoristetaikina

Valio Food Solutions

Suolakoristetaikina

Ainekset1 annos

1.250 kg
suolaa
0.300 kg
vettä
0.200 kg
maissitärkkelystä
0.200 kg
vettä
1.950 kg (1 kpl à 1.950 kg)
1.950 kg (1 kpl à 1.950 kg)

Ohje

  1. Kiehauta vesi ja suola. Lisää Maizena-vesiliuos ja kiehauta uudelleen koko ajan sekoittaen.
  2. Vaivaa massaa vielä käsin pöydällä, että siitä tulee sileän valkoista. Käytä tarvittaessa suojakäsineitä, koska massa on kuumaa. Anna massan jäähtyä.
  3. Muotoilemmassaa marsipaanin kaltaisesti. Siitä voi valmistaa esimerkiksi kukkia, lehtiä yms. ohuita koristeosia. Hahmotkin onnistuvat, mutta ne on tuettava hyvin paistossa esimerkiksi spaketilla tai hammastikuilla.
  4. Anna osien kuivua yli yön jos mahdollista.
  5. Kuivata osat 140-190 asteisessa uunissa. Pienille riittää noin 10 minuuttia. Isommille osille alhaisempi lämpötila ja pidempi aika.
  6. Liitä osat paiston jälkeen sulatetulla isomaltoosilla yhteen.
kpl
g
2.0 kg
38 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
38 kcal
Proteiini
0 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
0 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
63,2 g
Kalsium
98 mg
D-vitamiini
0 µg

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
38 kcal
Proteiini
0 g
Hiilihydraatit
9 g
Rasva
0 g
Tyydyttynyt rasva
0 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
63,2 g
Kalsium
98 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.