Siirry sisältöön
Suomalainen mustikkapiirakka
Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Tuomas Valio Aimo Koekeittiöstä

Suomalainen mustikkapiirakka

Tämä ohje on Vuoden Kokki 2017 Mattias Åhmanin käsialaa. "Olen kasvanut maalla, joten menimme syksyisin metsään poimimaan marjoja. Myöhemmin illalla saimme äidin leipomaa mustikkapiirakkaa jäätelön kera. Olen poiminut mukaan lapsuusmuistojani ja toteuttanut oman tulkintani klassisesta suomalaisesta marjapiirakasta."

Suomalainen mustikkapiirakka

Ainekset

Mustikkahilloke

Piimähyytelö

  • 0,004 kg liivatelehteä
  • 0,200 kg
  • 0,300 kg
    Valio piimää
    Valio rasvaton piimä valmistetaan raikkaasta suomalaisesta maidosta perinteiseen tapaan hapattamalla. Se maistuu ruokajuomana koko perheelle.…
    Valio rasvaton piimä 1 l
  • 0,030 kg hunajaa

Murotaikinalastut

  • 0,180 kg vehnäjauhoja
  • 0,200 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0,100 kg sokeria
  • 0,060 kg kananmunaa

Kermaviilisorbetti

  • 0,100 kg sokeria
  • 0,025 kg glukoosia
  • 0,125 kg vettä
  • 0,500 kg
    Valio Keittiön kermaviiliä
    Valio Keittiön avulla keittiössä on helpompi onnistua ja innostua! Yhdistimme luottotuotteet ja reseptit, jotta sinä…
    Valio Keittiön kermaviili 200 g
  • 0,020 kg sitruunamehua
  • 0,002 kg liivatelehteä

Ohje

Mustikkahilloke

  1. Sulata mustikat ja siivilöi liemi.
  2. Keitä liemi hunajan kanssa paksuksi kastikkeeksi.
  3. Sekoita joukkoon mustikat ja kiehauta.
  4. Mausta sitruunamehulla. Laita hilloke kylmään.

Piimähyytelö

  1. Laita liivatteet kylmään veteen.
  2. Kiehauta kerma.
  3. Purista liivatteista vesi ja liuota ne lämpimään kermaan.
  4. Lisää piimä ja hunaja.
  5. Hämmennä seos tasaiseksi ja jaa hyytelö tarjoiluastioihin. Pidä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Murotaikinalastut

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 °C.
  2. Sekoita kaikki ainekset nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa taikinaa liikaa.
  3. Kääri taikina muoviin ja jätä se lepäämään jääkaappiin 30 minuutiksi.
  4. Kauli taikina ohueksi kahden leivinpaperin välissä.
  5. Paista 200 °C noin 5 minuuttia tai kullankeltaiseksi. Murra levy paloiksi.

Kermaviilisorbetti

  1. Laita sokeri, glukoosi ja vesi kattilaan ja kiehauta.
  2. Laita liivatelehti kylmään veteen.
  3. Ota puolet sokeriliemestä ja sekoita siihen kermaviili ja sitruunamehu.
  4. Lisää jäljellä olevaan sokeriliemeen liivate, lämmitä kunnes liivate on sulanut.
  5. Yhdistä liivateliemi ja kermaviiliseos.
  6. Jäähdytä sorbettiseos jäätelökoneella tai kaada se vuokaan ja pakasta. Jos et käytä jäätelökonetta, ota sorbetti pakastimesta 3 minuuttia ennen tarjoamista ja irrota se vuoan reunoista lusikalla.

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 1198 kcal
Proteiini 16 g
Hiilihydraatti 113,9 g
Rasva 74 g
Tyydyttynyt rasva 42,3 g
Ravintokuitu 3,2 g
Suola 1 g
Kalsium 269,9 mg
D-vitamiini 1,4 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 399 kcal
Proteiini 5,3 g
Hiilihydraatti 38 g
Rasva 24,7 g
Tyydyttynyt rasva 14,1 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search