Suomalainen mustikkapiirakka

Suomalainen mustikkapiirakka
Tehnyt TuomasValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Tuomas Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Suomalainen mustikkapiirakka

Suomalainen mustikkapiirakka

Tämä ohje on Vuoden Kokki 2017 Mattias Åhmanin käsialaa. "Olen kasvanut maalla, joten menimme syksyisin metsään poimimaan marjoja. Myöhemmin illalla saimme äidin leipomaa mustikkapiirakkaa jäätelön kera. Olen poiminut mukaan lapsuusmuistojani ja toteuttanut oman tulkintani klassisesta suomalaisesta marjapiirakasta."

Vuoden Kokki
Tehnyt
Vuoden Kokki

Ainekset4 annosta

Mustikkahilloke

0.200 kg
0.020 kg
hunajaa
0.040 kg
sitruunamehua

Piimähyytelö

0.004 kg
liivatelehteä
0.200 kg
0.300 kg
0.030 kg
hunajaa

Murotaikinalastut

0.180 kg
vehnäjauhoja
0.200 kg
0.100 kg
sokeria
0.053 kg
kananmunaa

Kermaviilisorbetti

0.100 kg
sokeria
0.025 kg
glukoosia
0.125 kg
vettä
0.500 kg
0.020 kg
sitruunamehua
0.002 kg
liivatelehteä

Ohje

  1. Mustikkahilloke

  2. Sulata mustikat ja siivilöi liemi.
  3. Keitä liemi hunajan kanssa paksuksi kastikkeeksi.
  4. Sekoita joukkoon mustikat ja kiehauta.
  5. Mausta sitruunamehulla. Laita hilloke kylmään.
  6. Piimähyytelö

  7. Laita liivatteet kylmään veteen.
  8. Kiehauta kerma.
  9. Purista liivatteista vesi ja liuota ne lämpimään kermaan.
  10. Lisää piimä ja hunaja.
  11. Hämmennä seos tasaiseksi ja jaa hyytelö tarjoiluastioihin. Pidä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
  12. Murotaikinalastut

  13. Laita uuni kuumenemaan 200 °C.
  14. Sekoita kaikki ainekset nopeasti taikinaksi. Älä vaivaa taikinaa liikaa.
  15. Kääri taikina muoviin ja jätä se lepäämään jääkaappiin 30 minuutiksi.
  16. Kauli taikina ohueksi kahden leivinpaperin välissä.
  17. Paista 200 °C noin 5 minuuttia tai kullankeltaiseksi. Murra levy paloiksi.
  18. Kermaviilisorbetti

  19. Laita sokeri, glukoosi ja vesi kattilaan ja kiehauta.
  20. Laita liivatelehti kylmään veteen.
  21. Ota puolet sokeriliemestä ja sekoita siihen kermaviili ja sitruunamehu.
  22. Lisää jäljellä olevaan sokeriliemeen liivate, lämmitä kunnes liivate on sulanut.
  23. Yhdistä liivateliemi ja kermaviiliseos.
  24. Jäähdytä sorbettiseos jäätelökoneella tai kaada se vuokaan ja pakasta. Jos et käytä jäätelökonetta, ota sorbetti pakastimesta 3 minuuttia ennen tarjoamista ja irrota se vuoan reunoista lusikalla.
kpl
g
1.2 kg
227 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
227 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
227 kcal
Proteiini
3 g
Hiilihydraatit
22 g
Rasva
14 g
Tyydyttynyt rasva
8 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,2 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.