Sushimuki hiililohella "Lahti Mix"

Sushimuki hiililohella "Lahti Mix"
Aimo yhteistyöreseptiAimo yhteistyöresepti Aimo yhteistyöresepti
Valio Aimo

Sushimuki hiililohella "Lahti Mix"

Sushimuki hiililohella "Lahti Mix"

Hiililohi tekee sushista "joulukelpoisen". Tämä annos toimii hienosti uudenlaisena joulumenun alkuruokana tai talviterassitarjoiltavana. Tämä resepti on osa Valio Aimo Joulu 2022 -kokonaisuutta. Reseptin on kehittänyt Petteri Luoto.

 Aimo yhteistyöresepti
Aimo yhteistyöresepti

Ainekset10 annosta

0.500 kg
sushiriisiä , kypsennettynä ja maustettuna (ks. resepti alla)
0.100 kg
kvinoaa , keitettynä ja valutettuna
0.400 kg
kirjolohta , hiillostettuna ja sokeri-suolattuna (ks. resepti alla)
0.150 kg
kikherneitä , rapeiksi öljyssä paistettuna ja savupaprikalla maustettuna
0.184 kg
kurkkua , kuorittuna ja suikaloituna
0.025 kg
Gari-inkivääriä
0.200 kg
wasabimajoneesia (ks. resepti alla)
0.000 kg
merilevää (nori) , veitsellä suikaloituna
0.000 kg
tuoretta korianteria

KOMPONENTIT

Sushiriisi

0.600 kg
sushiriisiä , kypsennettynä
0.120 kg
riisiviinietikkaa
0.070 kg
sokeria
0.018 kg
suolaa , Maldon

Hiillostettu kirjolohi sokeri-suolaliemessä

0.400 kg
kirjolohta
2.400 kg
vettä
0.595 kg
sokeria
0.270 kg
merisuolaa

Wasabimajoneesi

0.400 kg
majoneesia
0.010 kg
wasabitahnaa
0.004 kg
seesamöljyä
0.003 kg
valkosipulia , murskattuna

Ohje

  1. Valmista sushiriisi ja mausta se sushiliemellä. Kiehauta sokeri-suolaliemi ja jäähdytä jääkaapissa.
  2. Laita nahaton kirjolohifilee liemeen yhdeksi tunniksi. Kuivaa kirjolohifile hyvin. Ripottele suolaa kevyesti pannulle, hiillosta lohipalat pannulla ja kypsennä 80 °C uunissa, kunnes lohen sisälämpötila on 47 °C. Hiillostetun lohen kuuluu olla tässä pinnalta mustunut. Lohko jäähtyneestä lohifileestä kumihanskat kädessä selkeitä paloja.
  3. Sekoita kaikki sushimukin ainekset keskenään kevyesti laakealla pellillä tai astiassa. Lappaa sushimix mukeihin. Voit myös rakentaa aineksista kerroksittaiset mukiannokset.
  4. Lisää lopuksi tuoretta korianteria mukin päälle.
kpl
g
1.5 kg
268 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
268 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,1 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
268 kcal
Proteiini
7 g
Hiilihydraatit
30 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
1 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.