Tilliglaseerattua härän rintaa, kanakermaa ja tilliöljyä

Tilliglaseerattua härän rintaa, kanakermaa ja tilliöljyä
Tehnyt TuomasValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Tuomas Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Tilliglaseerattua härän rintaa, kanakermaa ja tilliöljyä

Tilliglaseerattua härän rintaa, kanakermaa ja tilliöljyä

Tilliliha täysin uudella tapaa. Glaseeratun härän rinnan kruunaa täyteläinen kanakerma ja tilliöljy. Tarjoile joko lautasannoksena tai lounaslinjaston pääruokana.

Tehnyt Tuomas Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Tuomas
Valio Koekeittiöstä

Ainekset20 annosta

Tilliglaseerattu härän rinta

3.000 kg
ylikypsää härän rintaa
0.500 kg
demi-glace kastikepohjaa , Sooci
0.050 kg
muscovado sokeria
0.050 kg
valkoviinietikkaa
0.100 kg
tuoretta tilliä
0.100 kg
pankojauhoja
0.010 kg
suolaa

Kanakerma

2.000 kg
paahdettua kanalientä , Sooci
1.000 kg
0.005 kg
suolaa

Tilliöljy

0.300 kg
tuoretta tilliä
0.300 kg
rypsiöljyä

Mustaleima-tilliperunat

2.100 kg
perunaa
0.100 kg
rypsiöljyä
0.200 kg
0.020 kg
tilliä
0.010 kg
suolaa

Ohje

  1. Tilliglaseerattua härän rintaa

  2. Leikkaa härän rinta annospaloihin ja asettele 1/1 GN vuokaan.
  3. Hauduta demi-glacea ja muscovadosokeria kasaan niin, että jäljellä on n. puolet. Lisää valkoviinietikka, ota pois liedeltä ja anna infuusioitua tillin varsien kanssa, vähintään 30 min.
  4. Glaseeraa härän rintapalat tilliglacella ja paahda 195 °C uunissa n. 10 min. Glaseeraa uudestaan ja paahda toiset 5-10 min.
  5. Laita varrettomat tillit kutteriin pankojauhojen kanssa ja aja suolan kanssa karkeaksi rouheeksi. Viimeistele härän rinnat tillirouheella juuri ennen tarjoilua.
  6. Kanakerma

  7. Keitä kanalientä kasaan niin, että jäljellä on n. 1 l. Lisää kerma ja keitä vielä kasaan niin, että jäljellä on yhteensä n. 1 l. Mausta tarvittaessa suolalla.
  8. Tilliöljy

  9. Ryöppää tillipuntit kiehuvassa vedessä n. 10 sekunnin ajan. Jäähdytä välittömästi jäävedessä. Purista tillit rutikuiviksi keittiöliinan avulla ja blenderöi rypsiöljyn kanssa, kunnes seos on tasainen öljy on hiukan lämmennyt. Valuta keittiöliinan läpi ja mausta suolalla.
  10. Mustaleima-tilliperunat

  11. Öljyä uunivuoka ja laita puolitetut perunat vuokaan leikkuupinta alaspäin. Paahda 185 °C uunissa n. 15 min. Käännä perunat, mausta suolalla ja paahda vielä toiset 15 min. Viimeistele Mustaleima raasteella ja tillillä.
  12. Tarjoile glaseerattu ja kuorrutettu härän rinta kanakerman, tilliöljyn ja perunoiden kera.
kpl
g
7.0 kg
162 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
162 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
3,1 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
162 kcal
Proteiini
8 g
Hiilihydraatit
5 g
Rasva
12 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
0 g
Suola
3,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.