Tuulihattu kermatäytteellä

Tuulihattu kermatäytteellä

Teollisuus
54 kcal / 100g
Tehnyt
Mika, Valio Koekeittiö

Valmistusaineet

Murotaikina
0,160 kg Valio Eila® voita
0,200 kg fariinisokeria
0,200 kg vehnäjauhoja
0,560 kg 50 kpl á 0,011 kg
Eclairmassa
0,320 kg Valio täysmaitoa
0,320 kg Valio voita
0,320 kg vettä
0,008 kg suolaa
0,320 kg vehnäjauhoja
0,560 kg kananmunia
0,012 kg vaniljasokeria
1,860 kg 50 kpl á 0,037 kg
Täyte
1,000 kg Valio vispikermaa laktoositon
0,500 kg Valio vanilja-tuorejuustotäytettä
1,000 kg Valio mansikkatäyte runsasta
2,500 kg 50 kpl á 0,050 kg
Koristeluun
0,050 kg tomusokeria
0,050 kg 50 kpl á 0,001 kg
4,970 kg 50 kpl á 0,099 kg
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

Murotaikina
  • Sekoita pehmeä voi, fariinisokeri ja jauhot tasaiseksi taikinaksi.

  • Kauli taikina 2 mm vahvuiseksi. Ota pyöreällä ø 5 cm muotilla kiekkoja. Säilytä kylmässä.

Tuulihattumassa
  • Laita kattilaan maito, voi, vesi ja suola. Kiehauta seos.

  • Lisää jauhot kerralla kattilaan ja sekoita massa tasaiseksi. Kypsennä massaa koko ajan sekoittaen, jotta jauhot hieman kypsyvät.

  • Jäähdytä massa. Laita massa sekoituspataan.

  • Lisää kananmunat vähitellen lapavatkaimmella sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla.

  • Pursota massasta tähtityllalla leivinpaperille noin ø 5 cm leivospohjia.

  • Laita pohjien päälle murotaikina kiekko.

  • Paista 180°C:ssa uunissa noin 30 min.

  • Jäähdytä tuulihattupohjat.

Täyte
  • Vaahdota kerma. Lisää vanilja-tuorejuustotäyte. Vaahdota kuohkeaksi.

Täyttäminen
  • Halkaise pohjat. Pursota kermaa ja mansikkatäytettä sisään.

  • Laita kansi päälle ja ripottele tomusokeria päälle.

Avaa/sulje Ravintosisältö
Saanto
kg
Annosmäärä
kpl
Annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Ravintosisältö annoksessa

Ravintosisältö / 100g


Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!