Tuulihattu kermatäytteellä

Tuulihattu kermatäytteellä
Tehnyt MikaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Tuulihattu kermatäytteellä

Tuulihattu kermatäytteellä

Tehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Mika
Valio Koekeittiöstä

Ainekset50 kpl

Murotaikina

0.160 kg
0.200 kg
fariinisokeria
0.200 kg
vehnäjauhoja
0.560 kg (50 kpl à 0.011 kg)

Eclairmassa

0.320 kg
0.320 kg
0.320 kg
vettä
0.008 kg
suolaa
0.320 kg
vehnäjauhoja
0.560 kg
kananmunia
0.012 kg
vaniljasokeria
1.860 kg (50 kpl à 0.037 kg)

Täyte

1.000 kg
0.500 kg
1.000 kg
2.500 kg (50 kpl à 0.050 kg)

Koristeluun

0.050 kg
tomusokeria
0.050 kg (50 kpl à 0.001 kg)
4.970 kg (50 kpl à 0.099 kg)

Ohje

  1. Murotaikina

  2. Sekoita pehmeä voi, fariinisokeri ja jauhot tasaiseksi taikinaksi.
  3. Kauli taikina 2 mm vahvuiseksi. Ota pyöreällä ø 5 cm muotilla kiekkoja. Säilytä kylmässä.
  4. Tuulihattumassa

  5. Laita kattilaan maito, voi, vesi ja suola. Kiehauta seos.
  6. Lisää jauhot kerralla kattilaan ja sekoita massa tasaiseksi. Kypsennä massaa koko ajan sekoittaen, jotta jauhot hieman kypsyvät.
  7. Jäähdytä massa. Laita massa sekoituspataan.
  8. Lisää kananmunat vähitellen lapavatkaimmella sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla.
  9. Pursota massasta tähtityllalla leivinpaperille noin ø 5 cm leivospohjia.
  10. Laita pohjien päälle murotaikina kiekko.
  11. Paista 180°C:ssa uunissa noin 30 min.
  12. Jäähdytä tuulihattupohjat.
  13. Täyte

  14. Vaahdota kerma. Lisää vanilja-tuorejuustotäyte. Vaahdota kuohkeaksi.
  15. Täyttäminen

  16. Halkaise pohjat. Pursota kermaa ja mansikkatäytettä sisään.
  17. Laita kansi päälle ja ripottele tomusokeria päälle.
kpl
g
6.5 kg
274 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
274 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
274 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
25 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
10 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.