Tyrni-lakkasuklaakonvehti

Tyrni-lakkasuklaakonvehti
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio
Valio Aimo

Tyrni-lakkasuklaakonvehti

Tyrni-lakkasuklaakonvehti

Ainekset40 kpl

Suklaakuoret

0.150 kg
valkosuklaata
0.010 kg
maitosuklaata
0.160 kg (40 kpl à 0.004 kg)

Tyrni-lakkaganache

0.120 kg
sokeria
0.050 kg
0.045 kg
glukoosia
0.040 kg
tyrnimehua
0.040 kg
lakkasosetta
0.110 kg
maitosuklaata
0.405 kg (40 kpl à 0.010 kg)
0.565 kg (40 kpl à 0.014 kg)

Ohje

  1. Temperoi suklaakuorien valkosuklaa. Lämmitä valkosuklaa ensin 40 asteiseksi. Jäähdytä siita ¾ 25 asteiseksi ja sekoita se jäljelle jääneeseen suklaaseen. Lopullisen käyttölämpötilan pitää olla 28-29 astetta. Temperointi on paras tehdä kivipöydällä.
  2. Värjää konvehtimuotit maitosuklaalla. Valmista temperoidusta valkosuklaasta kuoret konvehtimuotteihin. Pidä jäljelle jäänyt valkosuklaa konvehtien sulkemista varten lämpimässä 29 asteisessa paikassa.
  3. Valmista tyrni-lakkaganache. Karamellisoi sokeri hiljalleen kattilassa. Kuumenna samalla toisessa kattilassa kerma ja glukoosi. Kun sokeri on kullanruskeaa, lisää kuumennettu kerma-glukoosiseos ja sekoita. Ota kattila pois liedeltä. Lisää tyrnimehu ja lakkasose. Kaada seos sulatetun maitosuklaan päälle kahdessa osassa. Sekoita välillä hyvin.
  4. Täytä konvehdin kuoret ganachella siten, että muotit jää noin 2 mm. vajaaksi. Anna muottien kovettua huoneenlämpötilassa seuraavaan päivään tai laita muotit kylmiöön 20 minuutiksi. Sulje konvehdit valkosuklaalla. Laita muotut kylmiöön noin viideksi minuutiksi ja irroita valmiit konvehdit muotista.
kpl
g
22.6 kg
415 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
415 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
53 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
415 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
53 g
Rasva
20 g
Tyydyttynyt rasva
11 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.