Vadelmakori

Vadelmakori
TehnytValio KoekeittiöValio Koekeittiö
Valio
Valio Aimo

Vadelmakori

Ainekset110 kpl

Tuulihattumassa

1.000 kg
vettä
0.150 kg
0.700 kg
vehnäjauhoja
1.000 kg
kananmunia
2.850 kg (110 kpl à 0.026 kg)

Murotaikina

0.260 kg
0.200 kg
sokeria
0.070 kg
kananmunia
0.005 kg
leivinjauhetta
0.400 kg
vehnäjauhoja
0.935 kg (110 kpl à 0.009 kg)

Täyte

0.880 kg
0.880 kg (110 kpl à 0.008 kg)

Täyte

0.825 kg
0.825 kg
1.650 kg (110 kpl à 0.015 kg)

Koristeeksi

2.200 kg
tuoreita vadelmia
2.200 kg (110 kpl à 0.020 kg)
8.515 kg (110 kpl à 0.077 kg)

Ohje

  1. Valmista murotaikina. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon munat yksitellen koko ajan sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Anna taikinan levätä kylmiössä seuraavaan päivään.
  2. Valmista tuulihattumassa. Keitä vesi ja voi. Sekoita joukkoon jauhot ja jatka sekoittamista kunnes massa on tasaista ja irtoaa kattilan reunoista. Siirrä massa vispauskoneeseen ja anna jäähtyä hieman. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Vispaa kunnes massa on tasaista ja kiiltävää.
  3. Kauli murotaikina 2 mm:n vahvuiseksi matoksi. Ota matosta Ø 6,5 cm:n paloja. Pursota tuulihattumassasta harkkotyllalla 25 g:n painoisia pohjia. Pursota massasta koreihin sangat. Laita tuulihattujen pinnalle murotaikinapalat.
  4. Paista pohjat 210 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Pidä höyrypelti kiinni koko paistamisen ajan
  5. Leikkaa jäähtyneistä tuulihatuista kannet. Sekoita vaniljakreemitäyte ja kermavaahto. Täytä tuulihatut vadelmatäytteellä ja kermatäytteellä.
  6. Koristele korit tuoreilla vadelmilla. Laita koreihin sangat.
kpl
g
8.5 kg
190 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
190 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,1 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
190 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
23 g
Rasva
9 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,1 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.