Vadelmamacaronsleivos

Vadelmamacaronsleivos

Teollisuus
279 kcal / 100g
Perinteisestä macarons leivoksesta tehty variaatio leivoksen kokoisena, jonka päällä kruununa tuulihattu. Täytteenä Valio vadelmatäyte runsas ja täyteläinen kreemi jota Valion voi ja vadelmatäyte täydentävät.
Tehnyt
Mika, Valio Koekeittiö

Valmistusaineet

Murotaikina
0,160 kg Valio Eila® voita
0,200 kg sokeria
0,200 kg vehnäjauhoja
  punaista elintarvikeväriä
0,560 kg 70 kpl á 0,008 kg
Tuulihattumassa
0,320 kg Valio täysmaitoa
0,320 kg vettä
0,320 kg Valio Eila® voita
0,008 kg suolaa
0,012 kg vaniljasokeria
0,320 kg vehnäjauhoja
0,560 kg kananmunia
1,860 kg 70 kpl á 0,027 kg
Macaronsmassa
1,000 kg mantelijauhetta
1,000 kg tomusokeria
0,400 kg valkuaista
  punaista elintarvikeväriä
0,200 kg vettä
1,000 kg sokeria
0,400 kg valkuaista
4,000 kg 70 kpl á 0,057 kg
Täyte
1,000 kg Valio vadelmatäyte runsasta
0,800 kg vadelmamarmeladia
0,600 kg Valio Eila® voita
0,400 kg Valio vaniljakreemitäytettä
2,800 kg 70 kpl á 0,040 kg
Koristeluun
1,800 kg tuoreita vadelmia
1,800 kg 70 kpl á 0,026 kg
11,020 kg 70 kpl á 0,157 kg
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

Murotaikina
  • Sekoita pehmeä voi, sokeri, jauhot ja karamelliväri tasaiseksi taikinaksi.

  • Kauli taikina 2 mm:n vahvuiseksi. Ota pyöreällä ø2cm:n muotilla kiekkoja. Säilytä kylmässä.

Tuulihattumassa
  • Laita kattilaan maito, voi, vesi ja suola. Kiehauta seos.

  • Lisää jauhot kerralla kattilaan ja sekoita massa tasaiseksi. Kypsennä massaa kokoajan sekoittaen, jotta jauhot hieman kypsyvät.

  • Jäähdytä massa. Laita massa sekoituspataan.

  • Lisää kananmunat vähitellen lapavatkaimmella sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla.

  • Pursota massasta sileällä tyllalla leivinpaperille noin ø2,5 cm:n leivospohjia.

  • Laita pohjien päälle murotaikina kiekko.

  • Paista 180°C:ssa uunissa noin 30 min.

Macaronspohja
  • Sekoita tomusokeri, mantelijauhe ja elintarvikeväri. Jauha kutterissa hienoksi.

  • Sekoita joukkoon valkuaiset. Anna turvota noin 10 min.

  • Laita toiseen pataan valkuaiset ja vaahdota rakenne löysäksi vaahdoksi

  • Keitä sokeri ja vesi 120°C:een ja lisää ohuena nauhana valkuaisvaahtoon samalla vatkaten. Vatkaa kovaksi vaahdoksi.

  • Yhdistä marenkivaahto manteliseokseen kolmessa erässä.

  • Sekoita massaa sen verran että siitä tulee kiiltävää ja pursotus jälki katoaa.

  • Pursota massa leivinpaperille n. 5 cm ø pohjiksi.

  • Anna kuivua noin 20 min. huoneenlämmössä.

  • Paista pohjat 150°C:ssa noin 15 min.

Täyte
  • Vaahdota voi, vadelmamarmeladi ja vaniljakreemi.

Viimeistely
  • Pursota täyte macaronspohjan päälle ja keskelle vadelmatäyte runsas. Tuulihattu samalla täytteellä.

  • Asettele vadelmat reunoille ja laita täytetty tuulihattu pinnalle.

Avaa/sulje Ravintosisältö
Saanto
kg
Annosmäärä
kpl
Annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Ravintosisältö annoksessa

Ravintosisältö / 100g


Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!