Vadelmamacaronsleivos

Valio Food Solutions

Vadelmamacaronsleivos

Perinteisestä macarons leivoksesta tehty variaatio leivoksen kokoisena, jonka päällä kruununa tuulihattu. Täytteenä Valio vadelmatäyte runsas ja täyteläinen kreemi jota Valion voi ja vadelmatäyte täydentävät.

Tehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Mika
Valio Koekeittiöstä

Ainekset70 kpl

Murotaikina

0.160 kg
0.200 kg
sokeria
0.200 kg
vehnäjauhoja
0.000 kg
punaista elintarvikeväriä
0.560 kg (70 kpl á 0.008 kg)

Tuulihattumassa

0.320 kg
0.320 kg
vettä
0.320 kg
0.008 kg
suolaa
0.012 kg
vaniljasokeria
0.320 kg
vehnäjauhoja
0.560 kg
kananmunia
1.860 kg (70 kpl á 0.027 kg)

Macaronsmassa

1.000 kg
mantelijauhetta
1.000 kg
tomusokeria
0.400 kg
valkuaista
0.000 kg
punaista elintarvikeväriä
0.200 kg
vettä
1.000 kg
sokeria
0.400 kg
valkuaista
4.000 kg (70 kpl á 0.057 kg)

Täyte

1.000 kg
0.800 kg
0.600 kg
0.400 kg
2.800 kg (70 kpl á 0.040 kg)

Koristeluun

1.800 kg
tuoreita vadelmia
1.800 kg (70 kpl á 0.026 kg)
11.020 kg (70 kpl á 0.157 kg)

Ohje

  1. Murotaikina

  2. Sekoita pehmeä voi, sokeri, jauhot ja karamelliväri tasaiseksi taikinaksi.
  3. Kauli taikina 2 mm:n vahvuiseksi. Ota pyöreällä ø2cm:n muotilla kiekkoja. Säilytä kylmässä.
  4. Tuulihattumassa

  5. Laita kattilaan maito, voi, vesi ja suola. Kiehauta seos.
  6. Lisää jauhot kerralla kattilaan ja sekoita massa tasaiseksi. Kypsennä massaa kokoajan sekoittaen, jotta jauhot hieman kypsyvät.
  7. Jäähdytä massa. Laita massa sekoituspataan.
  8. Lisää kananmunat vähitellen lapavatkaimmella sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla.
  9. Pursota massasta sileällä tyllalla leivinpaperille noin ø2,5 cm:n leivospohjia.
  10. Laita pohjien päälle murotaikina kiekko.
  11. Paista 180°C:ssa uunissa noin 30 min.
  12. Macaronspohja

  13. Sekoita tomusokeri, mantelijauhe ja elintarvikeväri. Jauha kutterissa hienoksi.
  14. Sekoita joukkoon valkuaiset. Anna turvota noin 10 min.
  15. Laita toiseen pataan valkuaiset ja vaahdota rakenne löysäksi vaahdoksi
  16. Keitä sokeri ja vesi 120°C:een ja lisää ohuena nauhana valkuaisvaahtoon samalla vatkaten. Vatkaa kovaksi vaahdoksi.
  17. Yhdistä marenkivaahto manteliseokseen kolmessa erässä.
  18. Sekoita massaa sen verran että siitä tulee kiiltävää ja pursotus jälki katoaa.
  19. Pursota massa leivinpaperille n. 5 cm ø pohjiksi.
  20. Anna kuivua noin 20 min. huoneenlämmössä.
  21. Paista pohjat 150°C:ssa noin 15 min.
  22. Täyte

  23. Vaahdota voi, vadelmamarmeladi ja vaniljakreemi.
  24. Viimeistely

  25. Pursota täyte macaronspohjan päälle ja keskelle vadelmatäyte runsas. Tuulihattu samalla täytteellä.
  26. Asettele vadelmat reunoille ja laita täytetty tuulihattu pinnalle.
kpl
g
9.1 kg
279 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
279 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
35 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g
Kalsium
39 mg
D-vitamiini
0 µg

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
279 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
35 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
5 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,2 g
Kalsium
39 mg
D-vitamiini
0 µg

Ravintosisältö / 100g. Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.