Siirry sisältöön
Valkosuklaakakku
Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiöstä

Valkosuklaakakku

Kirpeä puolukan maku taittaa valkosuklaan makua ja luo raikkaan elämyksen. Kahvikakkumainen pohja antaa täyteläisen rakenteen, jota on helppo leikata ja kakku säilyttää mehevyyden, eikä tarvitse kostustusta.

Valkosuklaakakku

Ainekset

Pohja

  • 0,500 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 0,500 kg vettä
  • 0,150 kg rypsiöljyä
  • 0,500 kg kananmunia
  • 1,000 kg sokeria
  • 1,000 kg vehnäjauhoja
  • 0,045 kg hasselpähkinärouhetta
  • 0,025 kg leivinjauhetta
  • 0,012 kg suolaa
  • 0,020 kg vaniljasokeria

Täyte & kuorrutus

Lisäksi

  • 1,200 kg
    Valio puolukkatäytettä
    Maistuisiko pinaattiletut puolukkahillolla vai puolukkakääretorttu? Kaunis punainen puolukkahillo sisältää kokonaisia puolukoita ja soveltuu niin suolaisten…
    Valio puolukkahillo 5 kg

Koristeluun

  • 0,500 kg Valio Leipomo kirkaskuumahyytelöä
  • 0,200 kg puolukoita
  • 0,400 kg valkosuklaata

Ohje

Pohja

  1. Kiehauta vesi, öljy ja voi.
  2. Vaahdota kananmunat ja sokeri.
  3. Lisää vaahdon joukkoon kuuma maito-voiseos .
  4. Sekoita kuivat aineet sekaisin ja siivilöi. lisää joukkoon.
  5. Annostele massa voideltuihin vuokiin.
  6. Paista 180°C:ssa n 35 min. Jäähdytä pohja.

Täyte

  1. Lämmitä vanilja-tuorejuustotäyte huoneenlämpöiseksi.
  2. Sulata valkosuklaa. Yhdistä vanilja-tuorejuustotäytteen kanssa.
  3. Sekoita tasaiseksi.
  4. Lisää lopuksi vaahdotettu kerma.

Kokoaminen

  1. Leikkaa pohja kolmeen osaan ja pursota valkosuklaatäytettä ja puolukkatäytettä väliin.
  2. Kuorruta pinta valkosuklaa täytteellä.
  3. Levitä pinnalle kerros puolukkatäytettä. Laita muutama puolukka pinnalle ja viimeistele lämmitetyllä kirkaskuumahyytelöllä.
  4. Koristele valkosuklaalastuilla ja valkosuklaatäyte pursotuksella.

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 3930 kcal
Proteiini 44,6 g
Hiilihydraatti 448,4 g
Rasva 215,1 g
Tyydyttynyt rasva 110,1 g
Ravintokuitu 10,8 g
Suola 4,6 g
Kalsium 1115,6 mg
D-vitamiini 1,9 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 274 kcal
Proteiini 3,1 g
Hiilihydraatti 31,3 g
Rasva 15 g
Tyydyttynyt rasva 7,7 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search