Siirry sisältöön
Vanilja-marjapitko

Vanilja-marjapitko

Vanilja-marjapitko

Ainekset

Taikina

  • 1,000 kg vettä
  • 0,100 kg
  • 0,025 kg suolaa
  • 0,400 kg sokeria
  • 0,200 kg hiivaa
  • 0,200 kg kananmunia
  • 0,015 kg kardemummaa
  • 0,400 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2,600 kg vehnäjauhoja

Täyte

Pinnalle


Ohje

  1. Sekoita taikinan aineet ja vaivaa taikinaksi.
  2. Kauli levännyt taikina 3,5 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa matto 12 cm:n levyisiksi nauhoiksi.
  3. Pursota vaniljakreemitäytteestä kaksi raitaa ja taita taikina täyteraitojen päälle siten, että sauma tulee alas keskelle. Leikkaa nauhat 15 cm:n pitkoiksi. Aseta pitkot pelleille saumapuoli alaspäin.
  4. Nostata pitkot. Voitele pitkot kananmunalla ja pursota keskelle raita vaniljakreemitäytettä.
  5. Paista pitkot 210 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  6. Koristele pitkot kauden marjoilla ja ruiskuta pintaan kirkaskuumahyytelö.

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 691 kcal
Proteiini 13,9 g
Hiilihydraatti 115,7 g
Rasva 17,1 g
Tyydyttynyt rasva 9,2 g
Ravintokuitu 3,5 g
Suola 1,2 g
Kalsium 62,9 mg
D-vitamiini 0,2 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 272 kcal
Proteiini 5,5 g
Hiilihydraatti 45,6 g
Rasva 6,8 g
Tyydyttynyt rasva 3,6 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,5 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search