Siirry sisältöön
Voipitko esitaikinalla

Voipitko esitaikinalla

Voipitko esitaikinalla

Ainekset

Vehnäesitaikina

  • 0,500 kg vettä
  • 0,050 kg hiivaa
  • 0,500 kg vehnäjauhoja

Taikina

  • 0,500 kg vettä
  • 0,100 kg
  • 0,030 kg suolaa
  • 0,600 kg sokeria
  • 0,250 kg hiivaa
  • 0,200 kg kananmunia
  • 0,020 kg kardemummaa
  • 0,800 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2,500 kg vehnäjauhoja

Ohje

  1. Sekoita vehnäesitaikinan aineet lämpimään veteen. Anna esitaikinan käydä 1 tunti huoneenlämpötilassa tai yli yön kylmiössä. Vaivaa taikinan aineet esitaikinan joukkoon. Anna taikinan levätä 15 minuuttia.
  2. Leivo taikinasta 500g:n painoisia pitkoja. Nostata pitkot. Voitele munalla ja ripottele pinnalle sokeria ja mantelirouhetta.
  3. Paista pitkot 190 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 1673 kcal
Proteiini 37,6 g
Hiilihydraatti 241,4 g
Rasva 58,8 g
Tyydyttynyt rasva 32,2 g
Ravintokuitu 10,5 g
Suola 3,5 g
Kalsium 165,3 mg
D-vitamiini 0,8 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 332 kcal
Proteiini 7,5 g
Hiilihydraatti 47,9 g
Rasva 11,7 g
Tyydyttynyt rasva 6,4 g
Ravintokuitu 2,1 g
Suola 0,7 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search