Siirry sisältöön

Ainekset

Taikina

  • 1,000 kg vettä
  • 0,100 kg
  • 0,025 kg suolaa
  • 0,400 kg sokeria
  • 0,200 kg hiivaa
  • 0,200 kg kananmunia
  • 0,015 kg kardemummaa
  • 0,500 kg
    Valio voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio voi 500 g normaalisuolainen
  • 2,700 kg vehnäjauhoja

Pinnalle

  • 0,100 kg sokeria
  • 0,100 kg mantelirouhetta

Ohje

  1. Sekoita taikina aineet ja vaivaa taikinaksi. Anna taikinan levätä noin 20 minuuttia
  2. Leivo taikinasta 4-säikeisiä pitkoja.
  3. Nostata pitkot. Voitele pitkot kananmunalla ja ripottele pinnalle sokeria ja mantelirouhetta.
  4. Paista pitkot 200 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 1693 kcal
Proteiini 42,6 g
Hiilihydraatti 257,4 g
Rasva 51,2 g
Tyydyttynyt rasva 24,9 g
Ravintokuitu 12,1 g
Suola 3,3 g
Kalsium 218,3 mg
D-vitamiini 0,7 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 317 kcal
Proteiini 8 g
Hiilihydraatti 48,2 g
Rasva 9,6 g
Tyydyttynyt rasva 4,7 g
Ravintokuitu 2,3 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search