Siirry sisältöön
Vorschmack Winter Roll ”Pohjois-Karjala Mix”
Reseptiyhteistyö

Vorschmack Winter Roll ”Pohjois-Karjala Mix”

Jouluiset sormisyötävät syntyvät vietnamilaisten kevätrullien hengessä mutta todistavat täytteellään, että ne kuuluvat myös jouluiseen Street Food menuuseen. Tämä resepti on osa Valio Aimo Joulu 2022 -kokonaisuutta. Reseptin on kehittänyt Petteri Luoto.

Vorschmack Winter Roll ”Pohjois-Karjala Mix”

Ainekset

  • 0,275 kg lampaan jauhelihaa
  • 0,100 kg naudan jauhelihaa
  • 0,100 kg sipulia hienonnettuna
  • 0,015 kg valkosipulia
  • 0,010 kg lihafondia
  • 0,081 kg sillifileetä, Jansson
  • 0,035 kg tomaattipyreetä
  • 0 kg kevätkäärylearkkeja
  • 0 kg keltuaista
  • 0 kg öljyä, paistamiseen

Keltajuurirelish

  • 0,150 kg keltajuurta kuorittuna
  • 0,050 kg omenaa, Jona Gold
  • 0,025 kg sokeria
  • 0,025 kg vaaleaa balsamiviinietikkaa
  • 0,025 kg oliiviöljyä
  • 0 kg suolaa
  • 0 kg mustapippuria myllystä

Sitruunan kuorella maustettua smetanaa

Mama''s Cucumbers

  • 0,050 kg väkiviinaetikkaa
  • 0,100 kg sokeria
  • 0,150 kg vettä
  • 0,500 kg kurkkua viipaleina

Ohje

  1. Paahda jauhelihat pannulla, lisää sipulit ja paista vielä hetki.
  2. Laita paistos kattilaan ja lisää loput aineet.
  3. Lisää vettä ja keitä miedolla lämmöllä muutama tunti, hienonna sauvasekoittimella nopeasti kattilassa.
  4. Jatka hauduttamista 5-6 tuntia, lisää vettä välillä.
  5. Loppuvaiheessa hauduta miedolla lämmöllä, sekoita tasaisin väliajoin, kunnes neste haihtuu ja jauhelihamassasta tulee paksu Vorschmackille tyypillinen koostumus.
  6. Asettele pöydälle kevätkäärylearkkeja. Valele niiden reunat keltuaisella.
  7. Nostele n. 50 g jäähtynyttä Vorscmakia kevätkäärylearkin päälle. Tee tiukka kääryle käärimällä arkkia kulmasta kulmaan. Taita reunat sisälle ja varmista että kääryle tarrautuu tiiviisti kiinni rullaamisen päätteeksi.
  8. Friteeraa kääryleet 180 °C öljyssä muutaman minuutin ajan, kunnes kääryleistä tulee rapeita ja Vorschmack on sisältä kuumaa.
  9. Raasta keltajuuri ja omena hienoksi, lisää valkoista balsamicoa, sokeria ja oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua muutaman tunnin. Siivilöi liemi ja tarjoa relish erikseen.
  10. Sekoita sitruunankuori smetanan joukkoon. Lisää mustapippuria ja sekoita smetana vaahdoksi.
  11. Kiehauta 1-2-3 -liemi ja jäähdytä. Leikkaa kurkusta kiekkoja ja laita ne kylmään liemeen marinoitumaan tunniksi. Siivilöi liemi ja lyö tarjolle Vorscmak-kääryleen lisukkeena sitruunalla maustetun smetanan ja keltajuurirelishin kanssa.
Reseptiyhteistyö
Tämä on yhteistyökumppanin tekemä resepti. Valio Koekeittiö ei ole testannut reseptiä, eikä Valio voi siksi taata reseptin toimivuutta.

Saman tarjoilutilanteen reseptejä

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 272 kcal
Proteiini 9,2 g
Hiilihydraatti 17,7 g
Rasva 17,9 g
Tyydyttynyt rasva 8 g
Ravintokuitu 1,1 g
Suola 1,2 g
Kalsium 38,8 mg
D-vitamiini 1,3 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 181 kcal
Proteiini 6,1 g
Hiilihydraatti 11,8 g
Rasva 11,9 g
Tyydyttynyt rasva 5,3 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,8 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
NOTE! The following ingredients are not included in the nutritional content:
  • kevätkäärylearkkeja
  • keltuaista
  • öljyä
  • suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • mustapippuria myllystä
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search