Vorschmack Winter Roll "Pohjois-Karjala Mix"

Vorschmack Winter Roll "Pohjois-Karjala Mix"
Aimo yhteistyöreseptiAimo yhteistyöresepti Aimo yhteistyöresepti
Valio Aimo

Vorschmack Winter Roll "Pohjois-Karjala Mix"

Vorschmack Winter Roll "Pohjois-Karjala Mix"

Jouluiset sormisyötävät syntyvät vietnamilaisten kevätrullien hengessä mutta todistavat täytteellään, että ne kuuluvat myös jouluiseen Street Food menuuseen. Tämä resepti on osa Valio Aimo Joulu 2022 -kokonaisuutta. Reseptin on kehittänyt Petteri Luoto.

 Aimo yhteistyöresepti
Aimo yhteistyöresepti

Ainekset10 annosta

0.275 kg
lampaan jauhelihaa
0.100 kg
naudan jauhelihaa
0.085 kg
sipulia hienonnettuna
0.015 kg
valkosipulia
0.010 kg
lihafondia
0.081 kg
sillifileetä , Jansson
0.035 kg
tomaattipyreetä
0.000 kg
kevätkäärylearkkeja
0.000 kg
keltuaista
0.000 kg
öljyä , paistamiseen

Keltajuurirelish

0.112 kg
keltajuurta kuorittuna
0.037 kg
omenaa , Jona Gold
0.025 kg
sokeria
0.025 kg
valkoista balsamietikkaa
0.025 kg
oliiviöljyä
0.000 kg
suolaa
0.000 kg
mustapippuria myllystä

Sitruunan kuorella maustettua smetanaa

0.002 kg
raastettua sitruunankuorta
0.200 kg
0.001 kg
mustapippuria myllystä

Mama's Cucumbers

0.050 kg
väkiviinaetikkaa
0.100 kg
sokeria
0.150 kg
vettä
0.460 kg
tuoretta kurkkua viipaleina

Ohje

  1. Paahda jauhelihat pannulla, lisää sipulit ja paista vielä hetki.
  2. Laita paistos kattilaan ja lisää loput aineet.
  3. Lisää vettä ja keitä miedolla lämmöllä muutama tunti, hienonna sauvasekoittimella nopeasti kattilassa.
  4. Jatka hauduttamista 5-6 tuntia, lisää vettä välillä.
  5. Loppuvaiheessa hauduta miedolla lämmöllä, sekoita tasaisin väliajoin, kunnes neste haihtuu ja jauhelihamassasta tulee paksu Vorschmackille tyypillinen koostumus.
  6. Asettele pöydälle kevätkäärylearkkeja. Valele niiden reunat keltuaisella.
  7. Nostele n. 50 g jäähtynyttä Vorscmakia kevätkäärylearkin päälle. Tee tiukka kääryle käärimällä arkkia kulmasta kulmaan. Taita reunat sisälle ja varmista että kääryle tarrautuu tiiviisti kiinni rullaamisen päätteeksi.
  8. Friteeraa kääryleet 180 °C öljyssä muutaman minuutin ajan, kunnes kääryleistä tulee rapeita ja Vorschmack on sisältä kuumaa.
  9. Raasta keltajuuri ja omena hienoksi, lisää valkoista balsamicoa, sokeria ja oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna maustua muutaman tunnin. Siivilöi liemi ja tarjoa relish erikseen.
  10. Sekoita sitruunankuori smetanan joukkoon. Lisää mustapippuria ja sekoita smetana vaahdoksi.
  11. Kiehauta 1-2-3 -liemi ja jäähdytä. Leikkaa kurkusta kiekkoja ja laita ne kylmään liemeen marinoitumaan tunniksi. Siivilöi liemi ja lyö tarjolle Vorscmak-kääryleen lisukkeena sitruunalla maustetun smetanan ja keltajuurirelishin kanssa.
kpl
g
1.5 kg
151 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
151 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
151 kcal
Proteiini
5 g
Hiilihydraatit
10 g
Rasva
10 g
Tyydyttynyt rasva
4 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,7 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.