Waldorfin salaatti

Waldorfin salaatti
Tehnyt PetteriValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Petteri Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Waldorfin salaatti

Waldorfin salaatti

Ainekset8 annosta

0.100 kg
riisiä
0.225 kg
juuriselleriä
0.075 kg
lehtiselleriä
0.262 kg
omenaa
0.015 kg
sitruunamehua
0.050 kg
pehmeitä, kivettömiä taateleita
0.200 kg
0.150 kg
jääsalaattia

Kastike

0.200 kg
0.300 kg
0.015 kg
vaaleaa balsamietikkaa
0.024 kg
sokeria
0.000 kg
suolaa
0.000 kg
jauhettua valkopippuria

Pinnalle

0.100 kg
saksanpähkinöitä hienonnettuna
0.000 kg
lehtisellerin lehtiä

Ohje

  1. Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä.
  2. Kuori juuriselleri ja leikkaa suikaleiksi. Kiehauta juurisellerisuikaleita 2 - 3 min vähässä, suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä.
  3. Leikkaa lehtiselleri ohuiksi viipaleiksi (ota lehdet talteen.) Kuori ja kuutioi omenat, pirskota kuutioille sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Leikkaa taatelit pieniksi paloiksi.
  4. Revi salaatti laakealle vadille.
  5. Sekoita kastikeainekset.
  6. Sekoita salaattiainekset keskenään, lisää joukkoon myös kastike ja puolet juustosta. Lusikoi salaattipedille. Ripota pinnalle loppu juusto ja saksanpähkinät rouheena. Koristele lehtisellerin lehdillä.
kpl
g
1.6 kg
170 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
170 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
170 kcal
Proteiini
4 g
Hiilihydraatit
7 g
Rasva
13 g
Tyydyttynyt rasva
6 g
Ravintokuitu
2 g
Suola
0,4 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.