Ylioppilaat

Ylioppilaat

Teollisuus
422 kcal / 100g
Tehnyt
Mika, Valio Koekeittiö

Valmistusaineet

Voitaikina
1,400 kg vettä
0,030 kg suolaa
2,000 kg vehnäjauhoja
2,000 kg Valio Eila® kaulintavoita kaulintaan
5,430 kg 1 kpl á 5,430 kg
Murotaikina
1,200 kg Valio Eila® voita
0,900 kg sokeria
0,300 kg kananmunia
1,800 kg vehnäjauhoja
4,200 kg 1 kpl á 4,200 kg
Pinnalle
0,200 kg kananmunia
0,100 kg kanelia
1,000 kg sokeria
1,300 kg 1 kpl á 1,300 kg
10,930 kg 1 kpl á 10,930 kg
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

Voitaikina
  • Sekoita kylmään veteen suola ja jauhot. Älä vaivaa

  • Kauli 14-16 asteinen voi taikinaan 2x4.

  • Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 30 minuuttia

  • Kauli taikina 2x4

  • Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä vähintään kaksi tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.

Murotaikina
  • Sekoita voi ja sokeri.

  • Lisää kananmunat kokajan sekoittaen.

  • Lisää lopuksi jauhot.

  • Sekoita taikinaksi.

Muotoilu
  • Kauli voitaikina 2 mm:n vahvuiseksi.

  • Voitele matto kananmunalla.

  • Kauli murotaikinasta voitaikinamaton suuruinen 2 mm:n vahvuinen matto ja aseta se voitaikinan päälle.

  • Voitele kananmunalla ja sirottele pinnalle kanelisokeria.

  • Leikkaa matto 2 x 8 cm:n paloiksi ja kierrä ne niin, että murotaikina jää päälimmäiseksi kumpaankin päähän.

  • Anna levätä ja paista 220°C:ssa noin 8 min.

Avaa/sulje Ravintosisältö
Saanto
kg
Annosmäärä
annos
Annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Ravintosisältö annoksessa

Ravintosisältö / 100g


Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!