Siirry sisältöön
Ystävänpäivä-eclair
Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiö Tehnyt Mika Valio Aimo Koekeittiöstä

Ystävänpäivä-eclair

Ystävänpäivä-eclair

Ainekset

Eclairmassa

  • 0,320 kg
    Valio Eila® maitojuomaa 3%
    Valio Eila® laktoositon maitojuoma 3 % maistuu pehmeän täyteläiseltä maidolta ilman makeutta. Tämä hieman rasvaisempi…
    Valio Eila® 3 % maitojuoma 1 l laktoositon
  • 0,320 kg
    Valio Eila® voita
    Kun Valio vuonna 1905 perustettiin voinvientiliikkeeksi, maailma oli hyvin erilainen kuin nyt. Valio voi kirnutaan…
    Valio Eila® voi 200 g laktoositon
  • 0,320 kg vettä
  • 0,008 kg suolaa
  • 0,320 kg vehnäjauhoja
  • 0,560 kg kananmunia
  • 0,012 kg vaniljasokeria

Täyte

Koristeluun

  • 1,500 kg marsipaania
  • 0,300 kg Valio Leipomo kirkaskuumahyytelöä

Ohje

Eclairmassa

  1. Laita kattilaan maito, voi, vesi ja suola. Kiehauta seos.
  2. Lisää jauhot kerralla kattilaan ja sekoita massa tasaiseksi. Kypsennä massaa koko ajan sekoittaen, jotta jauhot hieman kypsyvät.
  3. Jäähdytä massa. Laita massa sekoituspataan.
  4. Lisää kananmunat vähitellen lapavatkaimmella sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla.
  5. Pursota massa tähtityllalla leivinpaperille noin 13 cm pitkiksi leivos aihioiksi.
  6. Paista 180°C:ssa uunissa noin 30 min.
  7. Jäähdytä eclairpohjat.

Täyte

  1. Mittaa täytteen ainekset vispauspataan.
  2. Vaahdota kuohkeaksi.

Täyttäminen

  1. Täytä eclairit pienellä tyllällä päältäpäin.

Kuorrutus

  1. Kauli valkoinen marsipaani 2,5 mm vahvuiseksi ja ota ovaalilla muotilla eclairia hieman pienempiä aihioita.
  2. Kauli punainen marsipaani 1 mm vahvuiseksi ja ota siitä sydänmuotilla 25 kpl. Halkaise keskeltä.
  3. Aseta jokaisen valkoisen palan päälle yksi puolikas niin, että kaksi leivosta muodostaa vierekkäin sydämen.
  4. Pensselöi ohut kerros kirkaskuumahyytelöä eclairin pinnalle ja aseta marsipaani kuviot leivoksen päälle. Kuorruta pinta kirkaskuumahyytelöllä.

Saman ruokavalion reseptejä


Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 314 kcal
Proteiini 7 g
Hiilihydraatti 20,3 g
Rasva 22,6 g
Tyydyttynyt rasva 8,8 g
Ravintokuitu 0,8 g
Suola 0,4 g
Kalsium 66,2 mg
D-vitamiini 0,4 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 253 kcal
Proteiini 5,7 g
Hiilihydraatti 16,4 g
Rasva 18,2 g
Tyydyttynyt rasva 7,1 g
Ravintokuitu 0,6 g
Suola 0,3 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Valio Aimo asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani – ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search