Ystävänpäivä-eclair

Ystävänpäivä-eclair
Tehnyt MikaValio KoekeittiöValio KoekeittiöstäTehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Valio Aimo

Ystävänpäivä-eclair

Ystävänpäivä-eclair

Tehnyt Mika Valio Koekeittiöstä
Tehnyt Mika
Valio Koekeittiöstä

Ainekset50 kpl

Eclairmassa

0.320 kg
0.320 kg
0.320 kg
vettä
0.008 kg
suolaa
0.320 kg
vehnäjauhoja
0.560 kg
kananmunia
0.012 kg
vaniljasokeria
1.860 kg (50 kpl à 0.037 kg)

Täyte

0.750 kg
1.300 kg
0.500 kg
2.550 kg (50 kpl à 0.051 kg)

Koristeluun

1.500 kg
marsipaania
0.300 kg
1.800 kg (50 kpl à 0.036 kg)
6.210 kg (50 kpl à 0.124 kg)

Ohje

  1. Eclairmassa

  2. Laita kattilaan maito, voi, vesi ja suola. Kiehauta seos.
  3. Lisää jauhot kerralla kattilaan ja sekoita massa tasaiseksi. Kypsennä massaa koko ajan sekoittaen, jotta jauhot hieman kypsyvät.
  4. Jäähdytä massa. Laita massa sekoituspataan.
  5. Lisää kananmunat vähitellen lapavatkaimmella sekoittaen. Mausta vaniljasokerilla.
  6. Pursota massa tähtityllalla leivinpaperille noin 13 cm pitkiksi leivos aihioiksi.
  7. Paista 180°C:ssa uunissa noin 30 min.
  8. Jäähdytä eclairpohjat.
  9. Täyte

  10. Mittaa täytteen ainekset vispauspataan.
  11. Vaahdota kuohkeaksi.
  12. Täyttäminen

  13. Täytä eclairit pienellä tyllällä päältäpäin.
  14. Kuorrutus

  15. Kauli valkoinen marsipaani 2,5 mm vahvuiseksi ja ota ovaalilla muotilla eclairia hieman pienempiä aihioita.
  16. Kauli punainen marsipaani 1 mm vahvuiseksi ja ota siitä sydänmuotilla 25 kpl. Halkaise keskeltä.
  17. Aseta jokaisen valkoisen palan päälle yksi puolikas niin, että kaksi leivosta muodostaa vierekkäin sydämen.
  18. Pensselöi ohut kerros kirkaskuumahyytelöä eclairin pinnalle ja aseta marsipaani kuviot leivoksen päälle. Kuorruta pinta kirkaskuumahyytelöllä.
kpl
g
5.5 kg
294 kcal / 100g

Ravintosisältö annoksessa

Energia
294 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Reseptin ravintosisältö / 100g

Energia
294 kcal
Proteiini
6 g
Hiilihydraatit
27 g
Rasva
18 g
Tyydyttynyt rasva
7 g
Ravintokuitu
1 g
Suola
0,3 g

Tiedot ovat suuntaa antavia.

Etkö löytänyt sopivaa?

Hae muita suurtalouskeittiöiden ja leipomoteollisuuden reseptejä.