Ystävänpäivä leivos

Ystävänpäivä leivos

Teollisuus
308 kcal / 100g
Tehnyt
Mika, Valio Koekeittiö

Valmistusaineet

Pohja
0,860 kg Valio vaaleaa vetopohjaa laktoositon
0,860 kg 50 kpl á 0,017 kg
Täyte
0,240 kg Valio mansikkatäyte runsasta
0,240 kg 50 kpl á 0,005 kg
Mousse
2,000 kg Valio vispikermaa laktoositon
0,032 kg liivatelehteä
1,000 kg Valio mansikkatäyte runsasta
0,500 kg mansikkasosetta
3,532 kg 50 kpl á 0,071 kg
Koristeluun
0,200 kg valkosuklaata
0,200 kg kaakaovoita
0,001 kg punaista elintarvikeväriä
0,401 kg 50 kpl á 0,008 kg
5,033 kg 50 kpl á 0,101 kg
Avaa/sulje Valmistusohje

Valmistusohje

Mousse
  • Liota liivatelehdet kylmässä vedessä.

  • Lämmitä mansikkasose ja sulata liivatelehdet kuumaan soseeseen.

  • Yhdistä mansikkatäyte ja liivateliuos.

  • Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää liivate-mansikkaseos joukkoon.

  • Levitä kerros moussea sydänkuvioiselle silikonimatolle.

  • Laita vetopohja moussen päälle (kostuta tarvittaessa) ja pursota mansikkatäytettä raitoina päälle.

  • Täytä toinen kerros ja päälimmäiseksi vetopohja.

  • Pakasta

Koristelu
  • Irroita jäinen pohjustus silikonimatosta ja leikkaa kohmeinen levy leivoksiksi.

  • Ruiskuta leivoksien pinta värjätyllä kaakaovoi-valkosuklaa seoksella. Voit käyttää myös valmista kuorrutetta spraypullosta.

  • Koristele haluamallasi tavalla.

Avaa/sulje Ravintosisältö
Saanto
kg
Annosmäärä
kpl
Annoskoko
g
Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa. Palaa takaisin alkuperäiseen kokoon ›

Ravintosisältö annoksessa

Ravintosisältö / 100g


Lähetä sähköpostiin

Reseptin lähetys onnistui!