Valio Food Solutions

Kansainvälinen croissant-päivä

Lauantaina 30.1.2021 vietetään jälleen kansainvälistä croissant-päivää. Mikä ihana syy tarjota herkullisia voisarvia asiakkaille!

Croissant – hyvää sellaisenaan, täytettynä ja tuunattuna

Lehtevä ranskalaisherkku croissant on vihdoin saanut oman juhlapäivän! Tuunaa, täytä, koristele, tarjoa sellaisenaan tai lisukkeiden kera – ja ennen kaikkea paista riittävästi croissantteja vitriiniin voisarvien ystäville. Croissant tuo tuunattuna mukavasti lisämyyntiä niin aamun kuin iltapäivänkin kahvihetkiin.

Suomessa myös voisarvena tunnettuja croissantteja tarjotaan useimmiten sellaisenaan, voin tai marmeladin kera tai täytettyinä esimerkiksi juustolla, salaatilla tai vaikka katkaravuilla. Ranskassa croissant on instituutio, joka kuuluu erityisesti aamiaiselle. Tarjoaisitko croissant-päivän kunniaksi asiakkaille ranskalaista aamiaista: Café au lait et un croissant, s'il vous plaît?

Näillä ohjeilla onnistut

Valio croissantit ovat esinostatettuja raakapakasteita ammattilaiskäyttöön. Ne voi kiireisenä päivänä paistaa suoraan pakkasestakin, mutta paras lopputulos syntyy, kun voisarvia malttaa sulattaa 15–20 min ennen paistoa. Kun tuunaat paistetut croissantit esimerkiksi täyttämällä, saat lisäarvoa tuotteelle. Valio Koekeittiön testatuilla resepteillä onnistut varmasti tarjoamaan asiakkaillesi laadukkaita ja uudenlaisia makuelämyksiä!

Herkullisia croissanteja kolmessa koossa!

Croissantin monipuolisuus pääsee oikeuksiinsa, kun valitsee oikean kokoisen tuotteen oikeaan käyttötarkoitukseen. Siksi olemmekin tuoneet markkoinoille aivan uudenlaisia tuotteita kolmessa koossa, erilaisiin käyttötarkoituksiin.

25-grammainen mini on täydellinen koko aamiaiselle ja cocktailtilaisuuksiin. Iso 90-grammainen maxi taas on täytettynä jo lounas, ja koko onkin suunniteltu erityisesti kahviloiden tarpeisiin.

Keskikokoisista croissanteista löytyy  valikoimassamme sekä kotimainen että ranskalainen vaihtoehto.  Erilaisilla täytteillä ja päällisillä niistä saa helposti monenlaisia vaihtoehtoja kokous- ja kahvitarjoiluun tai vitriinimyyntiin. 70-grammainen  nostatettu croissantimme on monelle ammattikeittiölle tuttu, Suomessa leivottu, nostatettu ja laktoositon croissantaihio, joka taipuu niin suolaisen kuin makean nälkään. 65-grammaisen  ranskalaisen premiumcroissantimme makua syventää leivonnassa käytetty esitaikina ja speltti.

Croissant on oikea runsaudensarvi

Kylmäsavulohicroissantti muistuttaa makumaailmaan perinteistä lohibagelia, jonka välissä on tuorejuustoa, keitettyä kananmunaa ja marinoitua punasipulia. Pastrami croissantin täytteeksi tulee tujakkaa dijon-sinappia, omenalohkoja ja kylmäsavuhärkää. Juusto Crozzat syntyvät, kuncroissant tuunataan kirsikkatomaateilla, Valio AURA® murulla ja Valio Fontal pizzajuustoraasteella.

Lisää makeita ideoita

Korvapuusticroissantit maistuvat ihanasti kanelilta ja sokerilta. Toffeetäytteellä kuorrutetut donitsin ja croissantin rakkauslapset crounatsit ovat kerta kaikkiaan vastustamattomia. Juhlavan croissantkranssin täytteenä on rahka-jogurttitäytettä ja kinuskitäytettä. Kranssin viimeistelee pekaanipähkinät ja tomusokerihuntu.

Croissantien tuunausvinkit videolla

Hyvä croissant on ihana herkku sellaisenaankin, mutta täyttämällä ja tuunaamalla makunautinto on taattu.

Valio Koekeittiön vinkkivideoilla leipomokonsultti Mika Parviainen neuvoo niksit croissantien tuunaukseen neljällä tapaa.

Vaniljainen tuorejuustocroissant on helppo tuunata kauteen sopivaksi, ja korvapuustilta maistuva croissant ei voi olla kuin hyvää! Myös suolaiset versiot AURA croissant ja crozza täytyy ilman muuta testata!

 • Korvapuusti croissant

  Näin teet kanelikermalla täytetyt herkulliset korvapuustin makuiset croissantit.

 • Vaniljatuorejuusto croissant

  Katso, miten helposti herkulliset vaniljaiset croissantit syntyvät!

 • AURA® croissant

  Tässä juustoisessa croissantissa maistuvat Valio AURA ja punaleima emmental.

 • Crozza

  Croissant + pizza = crozza! Kaksi taatusti maukasta herkkua yhdessä.

Croissant on klassikko ja nouseva trendi

Croissant on muuntautumiskykyinen klassikkoleivonnainen. Sitä voisi kuvata myös kahvilatuotteiden pettämättömäksi luottopakiksi: vitriiniin saa nopeasti täytettä, kun paistaa herkullisia, tuoksuvia croissantteja päivän mittaan. Poimi vinkit ja ideat, joiden avulla saat helposti ja nopeasti houkuttelevan lopputuloksen!

Kansainvälinen croissant-päivä rantautui Suomeen

Erilaisia teemapäiviä ilmestyy säännöllisesti, mutta kaikista ei muodostu perinteitä. Klassikkoleivonnainen croissant on nouseva trendi, johon kannattaa tarttua. Oma teemapäivä on myös hyvä mahdollisuus tehdä lisämyyntiä. Kun leivontaan käytetään puhtaita raaka-aineita ja aitoa voita, saadaan vastustamaton leivonnainen, joka on myös hyvin muuntautumiskykyinen.

Makeilla täytteillä ja lisukkeilla croissant on ihana aamun aloitus tai iltapäivän kahviherkku. Suolaisilla täytteillä makumaailmaltaan miellyttävä ja neutraali croissant muuntautuu vaikka lounaaksi. Croissant-päivänä voisarvia kannattaa tarjoilla eri tavoin tuunattuna, jolloin tuotteesta saa myös paremman hinnan. Valion ohjeilla kuka tahansa pystyy paistamaan voisarvet aamiaiselle tai tekemään pienillä nikseillä tuotteelle viimeisen silauksen.

Vinkkejä ja oikopolkuja ammattilaisille

Herkullinen esillepano on yhtä tärkeää kuin maku, sillä vitriinituotteissa asiakas syö myös silmillään. Croissantit ovat herkullisia sellaisenaankin, mutta muista hyödyntää ohjeet ja vinkit, joilla nostat jo valmiiksi toimivan tuotteen vielä astetta korkeammalle. Sivuiltamme löydät runsaasti Valio Koekeittiön luomaa ja toimivaksi testattua reseptiikkaa ammattilaiskäyttöön sekä ideoita esimerkiksi erilaisiin kuorrutuksiin, koristeluun sekä suolaisiin ja makeisiin versioihin.

Valion valmiit marja- ja hedelmätäytteet sopivat croissanttien seuraan erinomaisesti sellaisenaan tai esimerkiksi kerma-rahkaseokseen sekoitettuna. Yllättäisitkö asiakkaat tarjoamalla croissanttien lisukkeena vaihteeksi vaikka aprikoositäytettä tai lakkahilloa? Valion herkulliset täytteet valmistetaan Suomen suurimmalla hillotehtaalla Suonenjoella, ja niiden laatu ja maut ovat ensiluokkaisia. Kylmätuotteina niissä on raikas, aito marjojen ja hedelmien maku tallella!

Herkullisia croissant-uutuuksia tilattavissa

Ammattilaisten croissantvalikoimamme on täydentynyt tuotteilla. Valitse kolmesta koosta käyttötarkoitukseesi sopivin, tutustu ja ihastu!

Leivotko croissantit itse?

Croissantit voi tietenkin leipoa myös alusta asti itse. Laadun takaa maailmallakin arvostettu Valio kaulintavoi, joka on tasalaatuista ja toimii myös koneellisessa kaulinnassa juuri niin kuin pitää – aitoa makua unohtamatta.

Lisätietoa tuotteista
Valio voi menestyy maailmalla
Koulutusmateriaalit
Voileivonta - katso videoilta ammattilaisten vinkit