Croissant – hyvää sellaisenaan, täytettynä ja tuunattuna
Lehtevä ranskalaisherkku croissant on vihdoin saanut oman juhlapäivän! Tuunaa, täytä, koristele, tarjoa sellaisenaan tai lisukkeiden kera – ja ennen kaikkea paista riittävästi croissantteja vitriiniin voisarvien ystäville. Croissant tuo tuunattuna mukavasti lisämyyntiä niin aamun kuin iltapäivänkin kahvihetkiin.
Suomessa myös voisarvena tunnettuja croissantteja tarjotaan useimmiten sellaisenaan, voin tai marmeladin kera tai täytettyinä esimerkiksi juustolla, salaatilla tai vaikka katkaravuilla. Ranskassa croissant on instituutio, joka kuuluu erityisesti aamiaiselle. Tarjoaisitko croissant-päivän kunniaksi asiakkaille
ranskalaista aamiaista: Café au lait et un croissant, s'il vous plaît?
Näillä ohjeilla onnistut - UUDET IDEAT
Valio croissantit ovat esinostatettuja raakapakasteita ammattilaiskäyttöön. Ne voi kiireisenä päivänä paistaa suoraan pakkasestakin, mutta paras lopputulos syntyy, kun voisarvia malttaa sulattaa 15–20 min ennen paistoa. Kun tuunaat paistetut croissantit esimerkiksi täyttämällä, saat lisäarvoa tuotteelle. Oman koekeittiömme testatuilla resepteillä onnistut varmasti tarjoamaan asiakkaillesi laadukkaita ja uudenlaisia makuelämyksiä!
Croissant aihiot ja valmiit croissantit ovat todella monipuolisia käyttää. Pistä pystyy vaikka vohvelibaari ja kypsennä croissant aihioita vohveliraudalla sekä mausta mielesi mukaan marjoilla, hedelmillä ja kermalla. Valmiiksi paistetun croissantin voi täyttää Valio täytteillä, tuorejuustolla tai vaikka jäätelöllä ja kermavaahdolla.
Mantelicroissant on klassikko ja monen suosikki. Valmista kuorrute kädenkäänteessä kahdesta aineksesta: Valio vanilja-tuorejuustotäytteestä sekä mantelimassasta. Kontrastia luot tilkalla Valio appelsiinitäytteellä. Samalla hallitse hävikkiä ja laita yön ylli levänneet tai kuivahtaneet croissantit eteenpäin.
Muistathan myös nämä suosikit
Korvapuusticroissantit maistuvat ihanasti kanelilta ja sokerilta. Toffeetäytteellä kuorrutetut donitsin ja croissantin rakkauslapset crounatsit ovat kerta kaikkiaan vastustamattomia. Juhlavan croissantkranssin täytteenä on rahka-jogurttitäytettä ja kinuskitäytettä. Kranssin viimeistelee pekaanipähkinät ja tomusokerihuntu.
Kylmäsavulohicroissantti muistuttaa makumaailmaan perinteistä lohibagelia, jonka välissä on tuorejuustoa, keitettyä kananmunaa ja marinoitua punasipulia. Pastrami croissantin täytteeksi tulee tujakkaa dijon-sinappia, omenalohkoja ja kylmäsavuhärkää. Juusto Crozzat syntyvät, kun croissant tuunataan kirsikkatomaateilla, Valio AURA® murulla ja Valio Fontal pizzajuustoraasteella.
Herkullisia croissanteja kolmessa koossa!
Croissantin monipuolisuus pääsee oikeuksiinsa, kun valitsee oikean kokoisen tuotteen oikeaan käyttötarkoitukseen. Siksi olemmekin tuoneet markkoinoille croissantteja kolmessa koossa: 25-grammainen mini on täydellinen koko aamiaiselle ja cocktailtilaisuuksiin. Iso 90-grammainen maxi taas käy täytettynä jo lounaasta, ja koko onkin suunniteltu erityisesti kahviloiden tarpeisiin. Keskikokoisesta croissantista löytyy valikoimassamme kotimainen vaihtoehto.
Erilaisilla täytteillä ja päällisillä niistä saa helposti monenlaisia vaihtoehtoja kokous- ja kahvitarjoiluun tai vitriinimyyntiin. 70-grammainen nostatettu croissantimme on monelle ammattikeittiölle tuttu, Suomessa leivottu, nostatettu ja laktoositon croissantaihio, joka taipuu niin suolaisen kuin makean nälkään.
RuokavinkitCroissant on klassikko ja nouseva trendi

Mika Parviainen
Leipomokonsultti
Kirjoitan leipomo- ja konditoria-alan ajankohtaisista asioista ja trendeistä. Lisäksi kerron leivontaa helpottavia vinkkejä, joista voit saada paljon uusia ideoita työhösi.
Croissant on muuntautumiskykyinen klassikkoleivonnainen. Sitä voisi kuvata myös kahvilatuotteiden pettämättömäksi luottopakiksi: vitriiniin saa nopeasti täytettä, kun paistaa herkullisia, tuoksuvia croissantteja päivän mittaan. Poimi vinkit ja ideat, joiden avulla saat helposti ja nopeasti houkuttelevan lopputuloksen!
Leivotko croissantit itse?
Croissantit voi tietenkin leipoa myös alusta asti itse. Laadun takaa maailmallakin arvostettu Valio kaulintavoi, joka on tasalaatuista ja toimii myös koneellisessa kaulinnassa juuri niin kuin pitää – aitoa makua unohtamatta. Premiun croissantin maku ja lehtevyys on parasta A-luokkaa.