Valio Food Solutions

Ystävänpäivän reseptit ammattikeittiöille

Jo muinaiset roomalaiset sen tiesivät, että 14.2. on rakkauden juhlaa. Muista täyttää vitriineihin makeita lahjoja, joilla asiakkaasi voivat muistaa sydänystäviään ja rakkaitaan.

Valmista vitriiniin makeita lahjoja ystävänpäiväksi

Makea leivonnainen tai käsin valmistettu suklaakonvehti on loistava lahja niin ystävälle kuin omalle rakkaalle. Moni päätyykin valmiiseen lahjaratkaisuun. Kun pakkaat vitriinin houkuttelevat ystävänpäiväleivonnaiset kauniiseen pakettiin, niin ne on helppo ottaa mukaan, vaikka lounastauolla. Poimi tästä talteen ystävänpäivän suloisimmat leivonnaiset.

Tuotteet ystävänpäivän avuksi

Ystävänpäivän historiaa ja perinteitä vuosisatojen takaa

Monet ystävänpäivän traditiot, kuten lahjat ja korttien lähettämiset, juontavat juurensa pitkälle muinaiseen historiaan. Jo antiikin Roomassa juhlistettiin Junoa, naisten ja avioliiton jumalatarta, sekä luonnon jumalaa Pania helmikuussa. Tuolloin järjestettiin meille tutun rusettiluistelun tyyppisiä arpajaisia, joista nostettiin arpaliuska ja liuskaan kirjoitettu nimi oli nuoren seuralainen juhlissa. Samanlainen perinne oli käytössä myös Englannissa ja sieltä on kotoisin myös korttien ja lahjojen lähettäminen.

Valentine’s day on saanut nimensä pyhimyksen mukaan. 200-luvulla elänyt piispa Valentinus vihki salaa nuoria sotapoikia morsiantensa kanssa vastoin keisarin määräystä. Valentinus vangittiin ja kiitolliset tuoreet avioparit lähettivät piispalle kortteja ja lahjoja vankilaan. Piispa sai myöhemmin pyhimyksen nimen, sillä hän menetti lopulta henkensä rakkauden tähden. 1800-luvun alussa englantilaiset veivät Valentinuksen perinteen Yhdysvaltoihin, missä juhlasta kehittyi suuri juhlapäivä lahjoineen ja kortteineen. Punaisesta sydämestä tuli päivän symboli.

Ystävänpäivän juhlinta Suomessa

Tiettävästi Tampereen Sydänyhdistys käytti ensimmäisenä ”punaisten sydänten päivää” omassa markkinointikampanjassa, ja Suomen Punainen Risti painoi ensimmäiset ystävänpäiväkortit 1980-luvulla. Suomessa 14. helmikuuta on omistettu perinteisesti ystäville, mutta romanttisempi valentiinuksen päivän juhlinta on yleistynyt pariskuntien kesken. Ystävänpäivä onkin yksi kevättalven vilkkaimmista ravintolapäivistä.

Ystävänpäivän menu

Ystävänpäivän helppo menu syntyy mehevästä pasta-annoksesta ja yksinkertaisesti herkullisesta leivonnaisesta. Pasta Napolitana muistuttaa ystävänpäivän muinaisesta historiasta, ja nuoremmille se on Kaunotar ja Kulkuri -piirretyn ikoninen pasta-annos. Jälkiruoaksi voi valita esimerkiksi LOVE donitsin. Marjarouheella koristeltu makea herkku sopii luonnollisesti myös vitriinimyyntiin. Tuote sopii hyvin kahviloiden, lounasravintoloiden ja liikenneasemien tarjontaan, sillä donitseja on helppo sulattaa tarpeen tullessa. Kausituote on myynnissä niin kauan kuin tavaraa riittää ja materiaalipankista voit tulostaa hauskan myyntiständin, ellet saanut jo sellaista myyntiedustajaltamme.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›