Gastro Helsingissä innostunutta tunnelmaa ja iloisia kohtaamisia

Vihdoin odotus päättyi – ruoka-alan ammattilaiset pääsivät kokoontumaan yhteen parin vuoden tauon jälkeen Gastro Helsinki -messuilla. Messukeskuksen tunnelma oli käsinkosketeltavan innostunut ja hymy herkässä. Ilmassa oli paljon jälleennäkemisiä ja ensimmäisiä tapaamisia kasvotusten lukuisien etäpalavereiden jälkeen.

Gastro Helsingin kävijämäärät ylsivät lähes pandemiaa edeltäneelle tasolle, ja messupisteillä kävi päivittäin kova vilinä. Kolmen päivän aikana messuilla kävi yhteensä 8 365 vierasta ja näytteilleasettajia oli 190. Messuilla kisattiin muun muassa Mestarikoulu- sekä FIN-EST Gastro Champion -kilpailu ja esiteltiin lukuisia uutuuksia, joissa etenkin vegaaniset tuotteet olivat vahvasti edustettuina. Gastrossa julkistettiin myös 50 Suomen suosituinta ravintolaa, joista ykköseksi kruunattiin helsinkiläinen Palace jo kolmatta kertaa peräkkäin.

Myös Valio Aimo -osastolla kävi kuhina ja tunnelma oli innostunut. Paikalla oli runsaasti sekä messuvieraita, tukkuasiakkaita että valiolaisia. Iloisten kohtaamisten lomassa tutustuttiin niin Koekeittiön ammattilaisiin kuin uutuustuotteisiin maistattelujen merkeissä.

Osaston vilkkain paikka oli ehdottomasti välipalabaari, jossa valmistettiin tuhansia annoksia innostuneille messukävijöille. Suosituin annos ensimmäisen messupäivän perusteella oli marjainen jogurttivälipala, mutta suolainen jogurtti pestolla ja punasipulihillokkeella keräsi kovasti kiinnostusta – ja kiitosta. Kannattaa testata myös omilla asiakkailla!

Uusi tukku herätti kiinnostusta

Valio Aimon tilava messuosasto erottui kauas petroolin sinisellä värillään ja näkyvällä ständillään. Välipalabaarista oli helppo napata mukaan kipollinen jogurttiherkkua ja siirtyä Aimo Areenalle lepuuttamaan jalkoja sekä kuuntelemaan esiintyjiä. Osastolla oli mahdollisuus kysyä Aimo tukusta kaikkea mahdollista maan ja taivaan välillä, ja loungealueella pystyi jutustelemaan hieman rauhallisemmissa merkeissä. Löytyipä osastolta myös erilliset neuvotteluhuoneet myyjien tapaamiseen ja ne olivatkin ahkerassa käytössä koko messujen ajan.

Aimo Areenalla pysähdyttiin kuuntelemaan niin haastatteluja kuin valiolaisten katsauksia vuoden trendeistä ja ravintola-alan somemaailmasta. Etenkin Koekeittiön ammattilaiset vetivät yleisöä paikalle kuuntelemaan ja keskustelemaan. Esitysten lomassa päästiin myös maistelemaan uutuustuotteita, kuten mehevän herkullista Gold & Green -vegenugettia, jota voi odotella markkinoille syksyllä.

Valokeilassa Valio Koekeittiö

Aimo Areenalla olivat äänessä muun muassa Valio Kokeittiön keittiömestari Tuomas Hämäläinen, joka kertoi vinkkejään vitriinitarjoiluun ja kuinka hurmata asiakas viidessä sekunnissa. Koekettiön asiantuntija Petri Nuutinen puolestaan jakoi mielenkiintoisia vinkkejä kasvisruokailuun ja kehityspäällikkö Ville Valtasalmi oli esittelemässä Koekeittiön historiaa, toimintaa sekä tiimiä. Koekeittiöläisiä näkyi muutenkin osastolla paljon – heitä käytiin jututtamassa ja vetämässä hihasta monenelaisilla kysymyksillä.

Kiitoksia kaikille messuille osallistuneille ja Aimon osastolla vierailleille. Toivottavasti tapaammme 6.9. järjestettävillä Valio Aimo® -messuilla Helsingin Messukeskuksessa. Messut tulevat tarjoamaan upean kohtaamispaikan foodservice-alan toimijoille sekä ajankohtaisen kattauksen niin tuoteuutuuksista kuin uusista konsepteista.

Pinnalla ammattikeittiössä
Miksi jokaisen ravintolan tulisi kiinnostua hyvikkiajattelusta?
Pinnalla ammattikeittiössä
Valio Aimo® tukun valikoima syntyy tiimityöllä
Pinnalla ammattikeittiössä
Taukohuone-palsta