Valio Aimo

Taukohuone-palsta

Hups, tekevälle sattuu! Kun homma ei mene putkeen, opin muistaa usein loppuelämänsä. Alan ammattilaiset kertovat kömmähdyksistään.

Kinkkiset ruokavaliot

”Asiakkaan annoksessa oli monta huomioitavaa allergeenia. Olin tosi tarkkana, että kaikki menee nappiin. Kaikki menikin, kunnes tarjoilija tuli keittiöön huutamaan, että asiakas poistui juuri taksilla kotiin, kun hänen vatsansa meni sekaisin. Olin huomioinut kaikki muut jutut, mutta laittanut burriton kasvistäytteen tilalle lihaa, eikä asiakas ollut syönyt lihaa moneen vuoteen. Kaikesta huolimatta asiakas antoi kömmähdyksen anteeksi ja siitä lähtien olen todellakin muistanut valmistaa erityisruokavaliot oikein.”

Ammattilainen asialla

”Olin töissä ravintolassa, joka järjesti sushi-kouluja ryhmille. Saimme asiakaskeikan, mutta kaikki ravintolan sushiosaajat olivat silloin varattuina, joten minut hälytettiin avuksi. Minulla ei ollut mitään kokemusta susheista, joten olin kauhuissani. Olin saanut jouluna vaimolta lahjaksi sushikirjan, joten luin sen kannesta kanteen ja opettelin kaiken nippelitiedon, jolla pystyin pätemään. En ollut koskaan itse tehnyt susheja enkä osannut näyttää mallia, joten ohjeistin asiakkaat tekemään ne itse. Kukaan ei onneksi aavistanut mitään, tai ei ainakaan sanonut!”

Viestikapula tipahti matkalla

”Koronan aikana jouduimme työvoimapulan vuoksi muuttamaan ruokalistaa lyhyellä varoajalla. Reseptin mukaan tarjolla piti olla lihapullia kastikkeessa, mutta päätimme korvata kastikkeen kylmällä dipillä. Hieman myöhemmin sain asiakaspalautetta, jossa kermaviilikastikkeessa tarjoiltujen lihapullien kerrottiin olleen erikoinen elämys. Piti ihan pysähtyä miettimään, miten tässä näin kävi.”

Sokeri vaihtui suolaksi

”Joku oli yön aikana vaihtanut sokeritonkan tilalle suolan, enkä huomannut sitä. Sokeroinnin sijaan vappumunkit saivatkin suolauksen. Palaute tuli saman tien asiakkaalta kysymyksen kera: yritetäänkö täällä saada ihmisiä juomaan enemmän?”

Lisää luettavaa:

Sesonkitärpit
Sesonkitärpit
Lehdet
Lisätietoa tuotteista
Kotimainen Bunge tuottaa vastuullisia kasvirasvoja ammattilaiskäyttöön
Lisätietoa tuotteista
Upfield: Helppo ensimmäinen askel kohti parempaa maailmaa
Ajankohtaista
Joulukuun 2022 kampanjatuotteet
Asiakasjutut
Espoo Catering maistatti uusia kalaruokia