Hyvä hampurilainen syntyy laadukkaista raaka-aineista

Suolaisten välipalojen suosio kasvaa kuluttajien keskuudessa. Ota valikoimaan klassinen hampurilainen, sillä se on nyt trendikästä ruokaa. Maukas ja ensiluokkaisista raaka-aineista koottu hampurilainen on hyvä vaihtoehto laatutietoiselle kuluttajalle eineshampurilaisen korvaajaksi. Hyödynnä tässä Valion laajaa tuotevalikoimaa, jonka avulla syntyy hampurilaisia moneen makuun.

Lähtökohtana toimiva ja maukas leipä

Hyvän hampurilaisen perusta 
on täytteisiin sopiva leipä. Leivän pitää maistua hyvälle ja antaa täytteille tukea - sekä maultaan että koostumukseltaan. Leivän pehmeys tai jämäkkyys on hampurilaista määrittävä tekijä: leivän tai sämpylän on oltava rakenteeltaan helposti purtava, ei liian sitkeä, jotta täytteet pysyvät mukana haukattaessa, eivätkä valu syliin.

Hampurilaissämpylä on ensimmäinen askel hyvään lopputulokseen. Valio Eila® laktoosittomalla maitojauheella ja voilla syntyy monille kuluttajille sopiva ja koostumukseltaan toimiva sämpylä.

Vaihtelua erilaisilla täytteillä

Hampurilaisen täytteisiin kuuluvat maukkaan liha-, kasvis-, tai kalapihvin lisäksi tuoreet vihannekset, rapea salaatti, reilusti maistuva juusto sekä makua antava kastike. Juustoa vaihtamalla voi helposti vaihdella hampurilaisen makuvivahdetta. Valmiit Valio juustoviipaleet  tarjoavat vaihtoehtoja miedosta voimakkaampaan.

Tämän jälkeen variaatiota valikoimaan luodaan täytteillä. Klassinen juustohampurilainen saa väliinsä Valio lihaisan pannupihvin. Välimeren burgeri  puolestaan syntyy kreikkalaisessa hengessä Valio Välimeren pyöryköillä sekä Valio Eila® salaattijuustokuutioilla. Kasvissyöjällekin sopiva, uudenlainen sinihomejuusto-punajuuriburgeri tarjoaa tyylikkään makuparin sämpylän välissä. Reseptihausta löydät lisää ideoita hampurilaisiin.

Kruunaa burgeri kastikkeella

Viimeistele leipomon oma hampurilainen hyvällä kastikkeella. Eineshampurilaisten ketsupin ja majoneesin sijaan hampurilaistäytteiden makuja voi korostaa kermaviili- tai jogurttipohjaisilla kastikkeilla. Kalaburgerin ohjeesta löydät kermaviilipohjaisen kastikkeen, ja jogurttikastikkeen saa tehtyä maustamalla Valio turkkilaista ruokajogurttia muihin täytteisiin sopivilla yrteillä, kuten Välimeren burgerissa on tehty.

Lisää ideoita leipomon omaan hampurilaisvalikoimaan löydät Valio Ammattilaiset –palvelun reseptihausta. Valmiiden pakastettujen pihvien ja muiden täytevaihtoehtojen valikoima puolestaan löytyy tuotehausta.