Kauniit kuorrutukset kakkuihin ja leivoksiin –katso videot!

Täytekakku kruunaa juhlan kuin juhlan. Lue Valion leipomokonsultin, kondiittorimestari Mika Parviaisen vinkit kakkujen ja leivonnaisten kuorruttamiseen ja koristeisiin ja hurmaa asiakkaasi näyttävillä kakkukoristeilla.

Koristelu on piste i:n päälle

Onnistuneen kakun valmistaminen alkaa hyvästä pohjasta ja herkullisista täytteistä. Kun pohja on tehty ja täytetty, on kuorruttamisen ja koristelun vuoro.

– Kakkupohja kannattaa tehdä etukäteen ja täyttää mielellään jo edellisenä päivänä. Kun kakku on “liimaantunut” ja tekeytynyt, on sen käsittely ja kuorruttaminen huomattavasti helpompaa Mika Parviainen vinkkaa.

Kakun kuorruttaminen kannattaa aina säästää tarjoilupäivään. Kuorrutetta tulisi varata mieluummin liikaa kuin niukasti, sillä pienen määrän levittäminen tai kuorruttaminen on haasteellista ja lopputulos kärsii. Valio vispikerma ja Valio maitorahka ovat paras pohja kestävälle kermakuorrutteelle. Valio maustetut rahkat ja sileät täytteet tuovat kuorrutteeseen lisää makua ja luonnetta.

Koristeet asetellaan paikoilleen vasta juuri ennen tarjoilua, jotta kakku on parhaimmillaan, kun se nostetaan pöytään. Sokerimassa- ja suklaakoristeet voi valmistaa etukäteen, kun taas tuoreista marjoista, hedelmistä ja kukista tehdyt koristeet valmistetaan ja muotoillaan vasta juuri ennen koristelua.

Katso videoilta koristelutekniikat

Alla olevilta videoilta näet, kuinka erilaiset kermavaahtopursotukset ja suklaakoristeet valmistetaan. Harva hallitsee kaikki kuorrutus- ja koristelutekniikat täydellisesti ensi yrittämällä, joten varaa aikaa harjoitteluun.

– Kokenutkin kakuntekijä voi aina kehittyä ja löytää uutta opittavaa. Treenaa uusia asioita rauhassa ja muista iloita onnistumisista, Mika Parviainen kannustaa.

1. Sileä kuorrutus luo pohjan

Pursotukset tarttuvat kuorrutepintaan paremmin kuin paljaaseen kakkuun, eivätkä väliin jäävät aukot näy yhtä selkeästi, kun pohjalla on samanvärinen kuorrute.

2. Ruusupursotukset tähtityllalla

Tähtityllalla kannattaa harjoitella aluksi esimerkiksi leikkuulaudan päällä. Näin saat tekniikan haltuun.

3. Ruusupursotukset nauhatyllalla

Kermaruusukkeilla voi koristaa muffinit tai kuppikakut.

4. Suklaakoristeiden tekeminen

Katso vinkit suklaasulkiin, suklaalastuihin ja kauniisiin pursotuskuvioihin.