Leipurin jälkiruokavinkit pääsiäiseen

Pääsiäisen aikaan on luontevaa käyttää rahkaa moniin tuotteisiin, kuten kakkuihin, leivoksiin, kahvileipiin, jälkiruokiin ja vaikkapa ruokaleipiin.

Pasha, pääsiäisleipä ja babat kuuluvat pääsiäisen herkkuihin, ja tuovat joka kerta muistot hienoista perinteistä. Lisäksi kehittelimme myös ammattikeittiöille sopivia uusia reseptejä, jotka tuovat kevään tuulahduksen jälkiruokapöytään.

Keväisiä makuja ja värejä jälkiruokapöytään

Japanilaisessa juustokakussa maistuu trendikäs matcha ja värikin on kiehtovan vihreä. Valio Leipomo kinuskitäytteen voi pursottaa sellaisenaan kakun päälle, kokeile vaikka pähkinä-kinuski-valkosuklaakakussa.  Uutuus raaka-aineet, mangokuutiot ja mangotäyte antavat jälkiruokaan mangon makeutta ja täyteläisyyttä. Mangotäyte on nyt saatavilla myös pienemmässä pakkauskoossa. Tee tarjolle herkullinen mangopaj tai kauniit mangomantelileivokset. Mangomunkki valmistuu näppärästi valmiista Valio voiwieneraihiosta, joka muokataan uusiksi munkin muotoon ja täytetään mangolla.

Pasha taipuu moneen

Perinteisen mallinen, lusikoitava pasha saa varmasti lunastaa jälkiruoan paikan erilaisissa pääsiäistarjoiluissa. Mutta sen makumaailmaa ja täyteläistä rakennetta voi hyödyntää helposti myös leivonnaisten puolella. Pääsiäisherkkujen makumaailmaa voi tuoda leipomojen vitriineihin vaikkapa pashamunkilla, jossa tuulihattutaikinan sisään on valmistettu mukavasti pashamainen täyte. Pashakakku puolestaan on murotaikinapohjan päälle valmistettu, kakkumainen versio pashasta.

Rahka kuuluu pääsiäisen leipään

Pääsiäisen leipä on suomalaisessa ruokakulttuurissa makeahko limppu. Yksi perinteisistä versioista on piimälimppu, mutta rahka tuo limpputaikinaan piimän tavoin happamuutta, korostaa leivän makua ja pitää taikinan pitkään tuoreen tuntuisena. Leivo pääsiäispöytään tarjolle esimerkiksi rahkakauravuokaa tai laktoositonta rahkaleipää. Asiakkaille voikin vihjata, että nämä leivät sopivat paahdettuna ihanasti myös pääsiäisen aamiaispöytään.

Sesongin paras pakkauskoko

Koska maitorahka kuuluu olennaisesti niin moneen pääsiäisen leivonnaiseen, kannattaa hyödyntää uusi pakkauskoko. Tuttu Valio laktoositon maitorahka on nyt saatavilla suuremmassa, 10 kg:n pakkauksessa. Tätä monipuolista rahkaa voi käyttää jälkiruokiin, leivontaan, levitteisiin ja täytteisiin.

 


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio Ammattilaiset -verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen (max 3 minuuttia) kyselyyn. Vastauksesi on tärkeä. Kiitos ajastasi jo etukäteen!

Osallistu Ei kiitos