Mansikkawiener on kesän suosikkituote

Tuoreiden mansikoiden aikaan suomalaisten suosikkimarjaa kannattaa hyödyntää vitriineissä niin paljon ja monipuolisesti kuin mahdollista. Tietyt asiat pitävät pintansa suosikkeina, ja yksi niistä on mansikkawiener.

Pohjasta wienerleivos tunnetaan

Mansikkawienerin pohjana toimii hienosti helppokäyttöinen, laktoositon Valio voiwieneraihio. Toki wienertaikinan voi tehdä itsekin; helpommin se syntyy Valio Eila® kaulintavoista. Itse tehdyn taikinan voi muotoilla haluamakseen wienermalliksi. Kesäsesongissa toimii mainiosti esimerkiksi kukan mallinen mansikankukkawiener, jonka ohjeen löydät myös Valion ammattilaispalvelun materiaalipankista uusimmasta Voilà-lehdestä.

Täytteissä yksinkertaisten makujen harmoniaa

Tässä, jos missään, yksinkertainen on kaunista. Valmista wienerpohjan päälle vaniljakreemi Valio vaniljakreemijauheesta tai käytä valmista Valio vaniljakreemitäytettä. Paiston jälkeen wiener viimeistellään kauniilla, tuoreilla mansikoilla, joiden päälle syntyy hieno kiilto Valio Leipomo kirkaskuumahyytelön avulla. Näillä herkuilla on varmasti kysyntää kesän kahvipöydissä, sillä tuore mansikka yksinkertaisesti kruunaa kesän.