Piimän valmistus maitojauheesta

Piimällä saa leivonnaisiin helposti miellyttävää happamuutta. Samalla se pidättää taikinassa kosteutta ja korostaa leivonnaisen omaa makua.

Piimän valmistus onnistuu myös itse. Sen voi valmistaa maitojauheesta riippuen  rasvattomana ja vaihtoehtoisesti myös laktoosittomana tai vähälaktoosisena. Löydät vaihtoehdot Valion maitojauhevalikoimasta.

Piimän valmistuksen vaiheet

Kuva 1.

Sekoita maitojauhe 36 asteiseen veteen ja anna tekeytyä vähän aikaa.

Valio Eila® maitojauhetta käytetään 75 g litraan vettä.

Rasvatonta ja HYLA® maitojauhetta käytetään 100 g litraan vettä..

Kuva 2.

Lisää 100 g rasvatonta piimää litraan nestettä ja sekoita. Voit käyttää valintasi mukaan rasvatonta, laktoositonta tai HYLA® piimää.

Kuva 3.

Anna hapantua huoneenlämmössä (21°C) vähintään 10 tuntia.

Kuva 4.

Seuraa pH:n muutosta. 16 tunnin hapattamisen jälkeen pH on noin 4,3. Säilytä valmis piimä kylmiössä enintään 3 vrk.

Kokeile piimää esimerkiksi näissä leivonnaisissa


Vastaa kyselyyn!

Auta meitä kehittämään Valio Ammattilaiset -verkkopalvelua vastaamalla lyhyeen (max 3 minuuttia) kyselyyn. Vastauksesi on tärkeä. Kiitos ajastasi jo etukäteen!

Osallistu Ei kiitos