Siirry sisältöön
Rahkapitko

Rahkapitko

Rahkapitko

Ainekset

Taikina

Täyte

Pinnalle

Voiteluun

  • 0,060 kg kananmunia
  • 0,130 kg mantelirouhetta
  • 0,260 kg raesokeria

Ohje

  1. Sekoita kylmään veteen perustaikinan muut aineet. Älä vaivaa. Kauli 14-16 asteinen voi taikinaan 2x3.. Anna taikinan levätä kylmiössä muovilla peitettynä 15 minuuttia. Kauli taikina 1x3. Anna taikinan levätä kylmiössä noin tunti muovilla peitettynä
  2. Kauli wienertaikina 3 mm:n vahvuiseksi matoksi. Leikkaa levy 15 cm:n levyisiksi nauhoiksi. Leikkaa kamparissalla kaksi kuvioraitaa nauhoihin.
  3. Pursota appelsiini-omenatäyteraidat kuvioiden päälle. Taita nauhat kolmeen osaan siten, että sauma tulee alas keskelle. Leikkaa nauhat 30 cm:n pituisiksi pitkoiksi. Nostata pitkot.
  4. Voitele pitkot kananmunalla ja pursota keskelle rahka-jogurttitäyttettä. Ripottele pinnalle mantelirouhetta ja raesokeria.
  5. Paista pitkot 210 asteisessa uunissa noin 18 minuuttia.

Kokeile annoslaskuriamme

Valitse annosmäärä
kpl
Valitse annoskoko
g

Huomioithan, että vaihtaessasi annosmäärää raaka-aineet ja kypsennysajat eivät muutu samassa suhteessa.

Ravintosisältö annoksessa

Energia 1264 kcal
Proteiini 22,7 g
Hiilihydraatti 166,1 g
Rasva 55,1 g
Tyydyttynyt rasva 28,8 g
Ravintokuitu 5,5 g
Suola 1,8 g
Kalsium 126,8 mg
D-vitamiini 0,8 µg

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 311 kcal
Proteiini 5,6 g
Hiilihydraatti 40,8 g
Rasva 13,6 g
Tyydyttynyt rasva 7,1 g
Ravintokuitu 1,4 g
Suola 0,4 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Tule Aimon asiakkaaksi

Menestystarinat syntyvät saman pöydän ääressä. Se tarkoittaa, että autamme asiakkaitamme rakentamaan omaa kasvuaan ja tarjoilemaan Suomen parasta ruokaa. Aiomme olla asiantuntevin kumppani - ja joka päivä luottamuksesi arvoinen.

Search