Uutuustäytteillä kevään raikkautta

Sitruunan raikkaus sopii kevään sesonkiin ja tuo kaivattua piristystä joulun ja talven täyteläisten makujen jälkeen. Sitruuna on useiden klassikkoherkkujen raaka-aine. Eritoten lemon curd eli sitruunatahna on maailmalle levinnyt, alkuperin englantilainen täyte, joka sopii niin kakkujen ja piirakoiden täytteeksi. Britit nauttivat makea levitettä myös paahtoleipien päällä.

Valio lemon curd täyte on loistava uutuus sitruunan ystäville ja keväistä makumaailmaa kaipaaville. Rakastettu uutuusmaku tulee myyntiin heti tammikuun alussa kahdessa eri pakkauskoossa, 2,5kg ja 10kg. Täyte on koostumukseltaan sileän pehmeä ja raikkaan sitruunainen. Tuote on kananmunaton ja laktoositon, mikä on iso etu muihin vastaaviin tuotteisiin nähden. Helposti levittyvä ja pursotettava täyte kestää paiston, mutta sitä voi sellaisenaankin käyttää erilaisiin konditoriatuotteisiin ja jälkiruokiin. Suomalaisten kestosuosikki rahka tai jogurttiset välipala-annokset saavat tästä myös oivan maustajan.

Kondiittorimestarimme Mika inspiroitui uudesta Valio Lemon Curdista. Ohessa hänen uunituoreet reseptinsä: Sitruuna-tuorejuustokranssiSitruunamarenkiwiener ja Sitruunaeclair.

Uudistimme mustikkatäytteen reseptiä

Valio mustikkatäyte 10 kg on tuttu tuote uudella reseptillä. Uusi mustikkatäyte korvaa entisen 20kg:n pakkauksen. Tuotteessa säilyy sama korkea marjapitoisuus kotimaisesta mustikasta. Reseptikehityksen myötä paistonkestävyys paranee ja yksi happamuudensäätöaine poistuu käytöstä. Tuote on käyttövalmis leivontaan ja ruoanlaittoon. Se on myös pakastuksen kestävä. Samalla valikoimista poistuu tammikuun lopussa syksyn ja joulun sesonkiin kuuluneet Valio kirsikkatäytteet 2,5kg ja 10kg pakkauksissa.