Valmistaudu leipäviikkoon

Leipäviikkoa vietetään viikolla 37 ja sen teema on tänä vuonna #syönleipää. Leipäviikkoon on hyvä valmistautua ajoissa, ja tuoda esille niin parhaat klassikot kuin nostaa uutuustuotteitakin näytille.

Leipä on aina ollut arvostettu osa suomalaista ruokavaliota, ja sen tärkeys on hyvä palauttaa keskusteluihin aina silloin tällöin. Leivän terveellisyydestä, ja siihen viittaavia tutkimustuloksia, löytää usein mediasta ja se on hyvä, sillä runsas keskustelu lisää leivän kiinnostavuutta. Myös leivän herkullisuus ja tuoreus ovat asioita, joiden puolesta kannattaa markkinoida. Mikäpä olisi parempi mahdollisuus kuin kokonaan leivälle omistettu viikko!

Poimi uudesta Voilà-lehdestä tuoreet leipäideat

Uusimmassa Voilà-lehdessä on muutama resepti, joilla saat leipävalikoimaasi piristystä:

Karpalo-valkosuklaaleipää voi laittaa tarjolle herkuttelujuustojen kera. Karpaloiden kirpeän makea maku ja valkosuklaan täyteläisyys luovat vastakohtia, jotka toimivat erinomaisesti herkutteluleivän reseptissä. Juhlafocaccian laadukkaat täytteet tekevät leivästä ruokaisan ja näyttävän. Näillä leivillä tuot houkuttelevuutta ja uusia makuelämyksiä kuluttajille.

Vastaleivotun leivän voittamaton lisuke on tietenkin maailman paras Valio voi. Lämmin leipä ja siihen sulava voi tuo vedenkielelle ja harva varmaan pystyy tällaista herkkua vastustamaan. Toki herkulliset täytteet tekevät leivästä oikein sopivan välipalan tai jopa täydellisen aterian.

Terveelliset leivät ovat hyvässä nosteessa

Täysjyväleivät ovat se terveellisin vaihtoehto, sillä niissä on enemmän kuitua, vitamiineja ja kivennäisaineita kuin vaaleassa vehnäleivässä. Vaihtelua leipiin saa kasviksilla ja juureksilla, mitkä lisäävät paitsi makua myös leivän säilyvyyttä. Siemenet ja pähkinät tuovat taikinaan rakennetta ja lisää hyviä ravinteita. Hapanmaitotuotteet kuten piimä, rahka ja jogurtti antavat paitsi lisäarvoa ja makua, mutta lisäävät myös leivän hyllyikää, sillä alempi pH tekee leivästä paremmin säilyvän.

Katso lisää leipäisiä reseptejä reseptipankista >