Tärkeää huomioida!

Äidinmaito on parasta ravintoa pienelle lapselle. Imettämiseen ja imetykseen liittyviin ongelmatilanteisiin saat neuvoja ja ohjeita omasta neuvolastasi tai synnytyssairaalastasi. Lääkäri tai terveydenhuoltohenkilöstö neuvolassa antavat sinulle yksilöllistä ohjausta, jos harkitset äidinmaidonkorvikkeiden tai vieroitusvalmisteiden käyttöönottoa. Keskustele heidän kanssaan ennen käytön aloitusta. Imetys pitää yllä maidoneritystä, joten osittaiseenkin pulloruokintaan siirtyminen saattaa heikentää maidontuloa.

Noudata tarkoin pakkauksessa mainittuja valmistus- ja säilytysohjeita, kun tarjoat äidinmaidonkorviketta tai vieroitusvalmistetta. Se on lapsen terveyden kannalta tärkeää.

Kauppa- ja teollisuusministeriön asetus 1216/2007 säätelee äidinmaidonkorvikkeita ja vieroitusvalmisteita koskevaa tiedotusta ja markkinointia. Asetuksen mukaan vain terveydenhuollon ammattilaiset voivat antaa kuluttajille tietoa näiden tuotteiden ominaisuuksista ja käytöstä. Äidinmaidonkorvikkeiden ja vieroitusvalmisteiden pakkaus- ja ravintoarvomerkintätiedot voidaan kuitenkin esittää internet-sivustoilla (sosiaali- ja terveysministeriön asetus 267/2010).

Valio Tuuti® 1 maitopohjainen äidinmaidonkorvike UHT

Valio Tuuti® 1 maitopohjainen äidinmaidonkorvike UHT

Tärkeää! Äidinmaito on imeväisen parasta ravintoa. Neuvolassa ja synnytyssairaalassa annetaan vinkkejä ja ohjeita imettämiseen ja imetykseen liittyvien ongelmatilanteiden ratkaisemiseksi. Terveydenhuollon ammattilaiselta kannattaa pyytää yksilöllistä ohjausta ennen äidinmaidonkorvikkeen tai vieroitusvalmisteen käyttöönottoa. Valio Tuuti®1 äidinmaidonkorvike sopii ravinnoksi 0-6 kk ikäiselle lapselle, jos lasta ei imetetä tai äidinmaitoa ei ole riittävästi. Äidinmaidonkorviketta käytettäessä on tärkeää noudattaa pakkauksessa mainittuja käyttöohjeita.

Tuotetiedot

Avaa/suljeTuotetiedot
Tuotteen nimi Valio Tuuti® 1 maitopohjainen äidinmaidonkorvike 200 ml UHT
EAN numero 6408430049202
Valion tuotenumero 4920
Myyntierä 15 KPL
Parasta ennen -leima 150 päivää
Ainesosat

Hera (tuore maito*), vesi, maito*, laktoosi (maito*), rypsiöljy, auringonkukkaöljy, Mortierella alpina -öljy, kalaöljy*, emulgointiaine (auringonkukkalesitiini), vitamiinit (A, D3, E, K, tiamiini, riboflaviini, niasiini, pantoteenihappo, B6, biotiini, foolihappo, C), kivennäisaineet (kalsium, kalium, natrium, rauta, sinkki, kupari, jodi, seleeni, mangaani), tauriini, inositoli, nukleotidit. Tärkeää! Äidinmaito on parasta ravintoa pienelle lapselle. Imetykseen liittyviin ongelmatilanteisiin saat neuvoja omasta neuvolastasi tai synnytyssairaalastasi. Lääkäri tai terveydenhuoltohenkilöstö antaa yksilöllistä ohjausta, jos harkitset äidinmaidonkorvikkeen tai vieroitusvalmisteen käyttöönottoa. Äidinmaidonkorvike on sopivaa imeväisen ravinnoksi syntymästä alkaen, kun lasta ei imetetä.

* Allergioita tai intoleransseja aiheuttavat aineet korostettu

Säilytystiedot

Säilytys: Ehjä, avaamaton pakkaus säilyy huoneenlämmössä Parasta ennen -päiväykseen asti. Säilytä avattu pakkaus jääkaapissa. Käytä tuote 2 vuorokauden kuluessa. Pakkauksen voi kierrättää keräyskartonkina.

Tuotteen käyttö

Ravista pakkausta. Käytä laimentamattomana. Tarjoa huoneenlämpöisenä tai lämmitä seuraavasti: - vesihauteessa omassa pakkauksessaan tai tuttipullossa - mikroaaltouunissa tuttipullossa ilman tuttia (HUOM! Pakkausta ei saa laittaa mikroaaltouuniin) - sekoita tuote hyvin ja varmista, että se on syöntilämpöistä. Koemaista aina ennen tarjoamista. Heitä kertaalleen lämmitetty, syömättä jäänyt tuote pois. On tärkeää noudattaa käyttöohjeita. VAROITUS! Varmista, että korkki tai sen alla oleva sinettirengas ei ole lapsen ulottuvilla. Pieni korkki ja sinettirengas voivat olla vaarallisia alle 3-vuotiaille.
Ravistettava

Ravistettava Hyvää Suomesta
Alkuperämaa Suomi
Valmistusmaa Suomi
Valmistaja Valio Oy, Turenki
Kotimaisuusaste 79
Pakkausten hävittämistapa
  • Kierrätä, lisätietoja www.rinkiin.fi

Ravintosisältö

Avaa/suljeRavintosisältö
Ravintosisältö (100 g:ssa)
Energia kJ 275 kJ
Energia kcal 66 kcal
Rasva 3,5 g
josta tyydyttynyttä 1,1 g
Kertatyydyttymättömät rasvat 1,2 g
Monityydyttymättömät rasvat 0,7 g
Hiilihydraatit 7,3 g
josta sokereita 7,3 g
Proteiini 1,2 g
Suola 0,05 g
Laktoosia 7,3 g
Vitamiinit (100 g:ssa)
A-vitamiinia70 µg
D-vitamiinia1,3 µg
E-vitamiinia1,2 mg
K-vitamiinia0,007 mg
C-vitamiinia12 mg
Tiamiinia0,08 mg
Riboflaviinia0,15 mg
Niasiinia0,6 mg
B6-vitamiinia0,06 mg
Foolihappo12 µg
B12-vitamiinia0,2 µg
Biotiinia0,002 mg
Pantoteenihappoa0,5 mg
Kivennäisaineet (100 g:ssa)
Natriumia18 mg
Kaliumia70 mg
Kloridia35 mg
Kalsiumia35 mg
Fosforia24 mg
Magnesiumia5 mg
Rautaa0,4 mg
Sinkkiä0,6 mg
Kuparia40 µg
Mangaania10 µg
Fluoridia10 µg
Seleeniä2,5 µg
Jodia14 µg
Allergioita tai intoleransseja aiheuttavat aineet
  • Kalat ja kalatuotteet
  • Maito ja maitotuotteet
Koostumustiedot (100 g:ssa)
Nukleotideja 3,2 mg
Koliinia 11 mg
Inositolia 8 mg
Tauriinia 5 mg
Dokosaheksaeenihappoa 9 mg
Arakidonihappoa 9 mg
Lisäominaisuudet
  • GMO-vapaa - tuotantoketjussa ei käytetä muuntogeenisiä rehukasveja
  • homogenoitu
  • säilöntäaineeton
  • Omega-3-rasvahappojen lähde
  • pehmeään ruokavalioon
  • pastöroitu

Pakkaustiedot

Avaa/suljePakkaustiedot
Mitat
Pituus47,5 mm
Leveys47,8 mm
Korkeus117 mm
Nettopaino0,2 kg
Pakkausten hävittämistapa
  • Kierrätä, lisätietoja www.rinkiin.fi

Pakkausjätetiedot
Alumiini 0,5 g
NP-kartonki 8,8 g
PE (polyeteeni) 2,7 g