Valio Food Solutions

Valmistujaiset ja kesäleivonta

Vuoden uurastus päättyy valmistujaisiin ja kesä alkaa. Sitä odottaa niin koko perhe kuin leipuri konsanaan, sillä valmistujaisjuhlat perinteisesti työllistävät ja ovat kesänkynnyksen tärkeintä sesonkiaikaa leipomoille.

Suolaista ja makeaa tarjottavaa kannattaa varata runsaasti, sillä notkuvat juhlapöydät luovat osan tunnelmasta ja luovat muistoja, jotka kestävät loppuelämän.

Kevään juhlatarjoiluja koristaa raikkaat värit, joilla houkuttelet makuelämykset uudelle tasolle. Tuoreet marjat ja värikkäät kuorrutteet kakuissa tuovat tarjottavasi esiin muusta tarjonnasta. Koristeluihin kannattaa siis panostaa erityisellä pieteetillä. Teimme erilaisista pursotuksista ja suklaakoristeista opasvideot, katso ne täältä.

Myös voileipäkakkujen koristeet ovat nyt trendin mukaan runsaita. Aivan uudentyyppinen voileipäkakku on tänä vuonna valmistettu kasvisversiona porkkanaleipäpohjaan, jonka herkullinen kasvistäyte kietoo ympärilleen niin salaatin kuin juustonkin. Koristelun runsaus ja tuoreus vie kielen mennessään.

Klassikkokakkuja ja pikkuleipiä juhliin

Vanha kunnon klassikko Frankfurter-kranssi on saapunut jälleen herkkupöytään. Sen ominaisuudet tulevat esiin, kun kakun pitää olla pitkään tarjolla ja tarjoilulämpötila ei vaadi viilennystä. Itseasiassa se vain paranee mitä lämpöisempänä sen tarjoat. Näin ei kermakakun kanssa käy.

Pikkuleivät kuuluvat ehdottomasti juhlapöydän tarjoamisiin. Ylioppilaspikkuleivät ovat leipurimestarin taidonnäyte leipoa suussa sulavia makeita, joissa yhdistyy voilla leivotun parhaimmat ominaisuudet: keveys ja täyteläisyys. Voitaikina ja murotaikina kerrokset luovat herkullisen rakenteen, jonka kanelisokerikerros kruunaa rapealla pinnalla.

Uusimpana reseptinä löytyy manteli-appelsiinipikkuleivät, jotka ovat erityyppisiä rakenteeltaan, mihin olemme yleensä tottuneet. Kovan rapeita ja herkullisia. Valmista myös klassikkopikkuleipiä, kuten santakranssi ja suklaapikkuleipiä.

Jalapeno-olutleipä on erinomainen kesänajan leivonnainen, se valmistuu kädenkäänteessä, sillä se ei vaadi kohottamista tai pitkiä lepoaikoja. Se on tuoreena parasta ja sopii erinomaisesti kesän pitopöytiin ja grilli-juhliin.

Tyylikäs leivonnainen kruunaa juhlan

Kevään ja kesän juhlissa näyttävät leivonnaiset somistavat juhlapöytää. Tämän kevään resepteissä yhdistyy jotain uutta ja jotain vanhaa.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›