Valio Aimo

Valmistujaiset ja kesäleivonta

Valmistujaisten, rippijuhlien ja muiden kesäjuhlien sesonki on käsillä. Nyt nyt on aika ottaa juhlista kaikki irti. Tänä vuonna tulemme varmasti näkemään näyttäviä juhlia ja erittäin iloista tunnelmaa.

Ylioppilasjuhlat ja valmistujaiset ovat vuoden odotetuimpia juhlia perheissä, ja tämä näkyy vahvasti leipomoiden ja catering-yritysten arjessa. Juhlat ovat tänä vuonna näyttäviä ja tarjoilut mitä maukkaampia ja monipuolisempia. Useat kuluttajat ovat valmiita hyödyntämään ammattitaitoisia osaajia niin juhlien järjestelyissä kuin tarjoiluissakin. Markkinalla on paljon kysyntää ja erottautumisesta kilpaillaan.

Juhlan tuntu syntyy kahvipöydän runsaista suolaisista ja makeista tarjottavista. Juhlapöydän päätähtenä loistaa tietenkin valmistujaiskakku. Myös alkumalja, pikkuleivät ja suolaiset tarjottavat tekevät kauppansa. Perhejuhlien klassikko voileipäkakku on taas trendikäs herkku ja suolaiset piirakat mukautuvat moneen makuun.

Vuoden 2023 leivontatrendejä

 1. Kotimaisuus, artesaanituotteet ja käsintehdyt leipomukset kiinnostavat nykykuluttajaa.
 2. Lisäämällä tarinan ja alkuperätiedon, saat lisättyä leipomotuotteelle luotettavuutta ja kiinnostavuutta.
 3. Leipä on aina mielletty terveelliseksi ja tärkeäksi osaksi ruokavaliota.
 4. Hapattaminen ja fermentointi ovat tällä hetkellä trendikästä. Leivonnassa trendikkäät hapanmaitotuotteet tuovat makua ja rakennetta sekä pidentävät säilyvyyttä.
 5. Välipalaistuminen on hyvin vahvaa ha leipomoille luontaisesti toteutettava trendi.
 6. Moni kuluttaja haluaa tutkia leipomon ja kahvilan valikoimaa ja tekeekin ostopäätöksen jo ennen myymälään saapumista.

Juhlapöydän kauniit kakut

Erottuakseen perinteisestä kakusta, voi asiakkaille tarjota kakkuja monessa koossa. Kakkujen ylelliset miniversiot kasvattavat suosiotaan. Kakkupaloista tai leivoksista koottu take away -kakkubuffet on myös herkullinen idea myyntiin!

Pienet herkkupalat

Pikkuleivät, pullat ja makeat piirakat kuuluvat ehdottomasti juhlapöytään. Aito voi takaa täydellisen maun ja rakenteen. Helpota asiakkaan juhlavalmisteluja tarjoamalla kanelisokeroituja ylioppilaita, suussasulavia lusikkaleipiä, manteli-appelsiinipikkuleipiä tai esimerkiksi keksilajitelma kätevästi laatikoittain!

Leipä juhlapöydässä

Kesäisten salaattien seuraan sopii täydellisesti käsin leivottu leipä. Tarjoa juhlatilauksen täydennykseksi esimerkiksi vuokaan leivottavaa jalopeno-olutleipää tai kauniin kierteistä rahka-kauraleipää.

Trendikkäät voileipäkakut ja suolaiset tarjottavat

Ammattilaisen kädenjälki näkyy erityisesti voileipäkakkujen koristeluissa. Anna koristeiden kertoa kakun makumaailmasta.

Koristele näyttävästi

Raikkaat värit tuovat ehdottomasti kesän juhlatarjoiluihin. Ammattilaisen kädenjälki näkyy erityisesti koristeluissa, joissa hyödynnetään tuoreita hedelmiä ja marjoja, syötäviä kukkia ja suklaakoristeita. Anna koristeiden kertoa kakun makumaailmasta. Tarjonnasta erottaudut viimeistelemällä luomuksesi esimerkiksi ruusupursotuksilla.

Katso videot

 • Näin teet sileän kuorrutuksen

  Kuinka syntyy sileä kermavaahtokuorrutus täytekakulle? Katso videolta Valion leipomokonsultti Mika Parviaisen vinkit kuorruttamiseen

 • Näin teet ruusupursotuksen tähtityllalla

  Katso videolta Valion leipomokonsultti Mika Parviaisen vinkit kakun koristeluun ruusupursotuksin tähtityllalla.

 • Näin teet ruusupursotuksen nauhatyllalla

  Ruusupursotuksella voit koristella esimerkiksi muffinit tai cupcaket.

 • Näin teet erilaiset suklaakoristeet

  Katso videolta Valion leipomokonsultti Mika Parviaisen vinkit suklaan käsittelyyn ja pursottamiseen

 • Näin teet suklaalastut

  Kuinka syntyvät suklaalastut? Katso videolta vinkit suklaan käsittelyyn.

 • Näin teet suklaasulat

  Kuinka syntyy suklainen sulka? Katso videolta vinkit suklaan käsittelyyn.