Valio Food Solutions

Valmistujaiset ja kesäleivonta

Valmistujaisten, rippijuhlien ja muiden kesäjuhlien sesonki on käsillä. Tänä vuonna osa asiakkaista viettää juhlia pienemmällä porukalla tai muutamassa erässä, mutta juhlimatta elämän merkittävät hetket eivät jää! Heti kun juhlinta vapautuu odotettavissa on sellainen sesonki, ettei vastaavaa ole ennen nähty.

Ylioppilasjuhlat ja valmistujaiset ovat odotettuja juhlia. Juhlakausi on tärkeä myös leipomoille ja catering-yrityksille. Tänä vuonna monessa perheessä ylioppilasta tai ammattiin valmistuvaa juhlistetaan pienemmällä porukalla kesäkuun alussa tai useammassa osassa kesän aikana ja jos juhlinta vapautuu juhlien koko tulee kasvamaan loppukesää kohti. Markkinalla on paljon patoutunutta kysyntää. Se on kuitenkin selvää, että juhlimatta elämän merkittävät hetket eivät jää.

Juhlan tuntu syntyy kahvipöydän runsaista suolaisista ja makeista tarjottavista. Juhlapöydän päätähtenä loistaa tietenkin valmistujaiskakku. Myös alkumalja, pikkuleivät ja suolaiset tarjottavat tekevät kauppansa. Perhejuhlien klassikko voileipäkakku on taas trendikäs herkku ja suolaiset piirakat mukautuvat moneen makuun.

Kevään ja kesän leivontatrendejä

 • Pienet suolaiset ja makeat sormisyötävät kuten macarons useassa eri maussa
 • Half and half tyyppiset kakut, jolloin kakku koostuu kahdesta tai useammasta  eri makuisesta kakkupalasta
 • Voileipäkakut kokonaisena tai leivoksina
 • Tuoreet kasvikset, yrtit ja marjat koristelussa ja maustamisessa
 • Hapanjuuri kaikissa tuotteissa
 • Kasvisruoka ja vegaaniset vaihtoehdot

Juhlapöydän kauniit kakut

Koska tänä vuonna juhlia vietetään pienemmällä porukalla, kannattaa asiakkaille tarjota kakkuja monessa koossa. Kakkujen ylelliset miniversiot kasvattavat suosiotaan. Kakkupaloista tai leivoksista koottu take away -kakkubuffet on myös herkullinen idea!

Pienet herkkupalat

Pikkuleivät, pullat ja makeat piirakat kuuluvat ehdottomasti juhlapöytään. Aito voi takaa täydellisen maun ja rakenteen. Helpota asiakkaan juhlavalmisteluja tarjoamalla kanelisokeroituja ylioppilaita, suussasulavia lusikkaleipiä, manteli-appelsiinipikkuleipiä tai esimerkiksi keksilajitelma kätevästi laatikoittain!

Leipää pöytään

Kesäisten salaattien seuraan sopii täydellisesti käsin leivottu leipä. Tarjoa juhlatilauksen täydennykseksi esimerkiksi vuokaan leivottavaa jalopeno-olutleipää tai kauniin kierteistä rahka-kauraleipää.

Trendikkäät voileipäkakut ja suolaiset tarjottavat

Ammattilaisen kädenjälki näkyy erityisesti voileipäkakkujen koristeluissa. Anna koristeiden kertoa kakun makumaailmasta.

Koristele näyttävästi

Raikkaat värit kuuluvat kesän juhlatarjoiluihin. Ammattilaisen kädenjälki näkyy erityisesti koristeluissa, joissa hyödynnetään tuoreita hedelmiä ja marjoja, syötäviä kukkia ja suklaakoristeita. Anna koristeiden kertoa kakun makumaailmasta. Tarjonnasta erottaudut viimeistelemällä luomuksesi esimerkiksi ruusupursotuksilla.

Katso videot

 • Näin teet sileän kuorrutuksen

  Kuinka syntyy sileä kermavaahtokuorrutus täytekakulle? Katso videolta Valion leipomokonsultti Mika Parviaisen vinkit kuorruttamiseen

 • Näin teet ruusupursotuksen tähtityllalla

  Katso videolta Valion leipomokonsultti Mika Parviaisen vinkit kakun koristeluun ruusupursotuksin tähtityllalla.

 • Näin teet ruusupursotuksen nauhatyllalla

  Ruusupursotuksella voit koristella esimerkiksi muffinit tai cupcaket.

 • Näin teet erilaiset suklaakoristeet

  Katso videolta Valion leipomokonsultti Mika Parviaisen vinkit suklaan käsittelyyn ja pursottamiseen

 • Näin teet suklaalastut

  Kuinka syntyvät suklaalastut? Katso videolta vinkit suklaan käsittelyyn.

 • Näin teet suklaasulat

  Kuinka syntyy suklainen sulka? Katso videolta vinkit suklaan käsittelyyn.