Valio Food Solutions

Valmistujaiset ja kesäleivonta

Valmistujaisten, rippijuhlien ja muiden kesäjuhlien sesonki on käsillä. Tänä vuonna osa asiakkaista siirtää juhlat elokuulle, viettää niitä pienemmällä porukalla tai muutamassa erässä, mutta juhlimatta elämän merkittävät hetket eivät jää!

Ylioppilasjuhlat ja valmistujaiset ovat odotettuja juhlia. Juhlakausi on tärkeä myös leipomoille ja catering-yrityksille. Tänä vuonna monessa perheessä ylioppilasta tai ammattiin valmistuvaa juhlistetaan pienemmällä porukalla kesäkuun alussa ja isommat juhlat siirretään elokuulle. Se on kuitenkin selvää, että juhlimatta elämän merkittävät hetket eivät jää.

Juhlan tuntu syntyy kahvipöydän runsaista suolaisista ja makeista tarjottavista. Juhlapöydän päätähtenä loistaa tietenkin valmistujaiskakku. Myös alkumalja, pikkuleivät ja suolaiset tarjottavat tekevät kauppansa. Perhejuhlien klassikko voileipäkakku on taas trendikäs herkku ja suolaiset piirakat mukautuvat moneen makuun.

Kevään 2020 valmistujaiset ja ylioppilasjuhlat

Suositusten mukaan oppilaitokset järjestävät keväällä ylioppilaaksi tai ammattiin valmistuville juhlat perinteen mukaisesti lauantaina 30. toukokuuta mutta etänä.

Oppilaitokset toimittavat todistukset valmistuville postitse.

Oppilaitosten juhlatapahtumat valmistuville opiskelijoille on siirretty elokuun loppuun viikonlopulle 28.-29.8.

Juhlapöydän kauniit kakut

Koska tänä vuonna juhlia vietetään pienemmällä porukalla, kannattaa asiakkaille tarjota kakkuja monessa koossa. Kakkujen ylelliset miniversiot kasvattavat suosiotaan. Kakkupaloista tai leivoksista koottu take away -kakkubuffet on myös herkullinen idea!

Pienet herkkupalat

Pikkuleivät, pullat ja makeat piirakat kuuluvat ehdottomasti juhlapöytään. Aito voi takaa täydellisen maun ja rakenteen. Helpota asiakkaan juhlavalmisteluja tarjoamalla kanelisokeroituja ylioppilaita, suussasulavia lusikkaleipiä, manteli-appelsiinipikkuleipiä tai esimerkiksi keksilajitelma kätevästi laatikoittain!

Leipää pöytään

Kesäisten salaattien seuraan sopii täydellisesti käsin leivottu leipä. Tarjoa juhlatilauksen täydennykseksi esimerkiksi vuokaan leivottavaa jalopeno-olutleipää tai kauniin kierteistä rahka-kauraleipää.

Trendikkäät voileipäkakut ja suolaiset tarjottavat

Ammattilaisen kädenjälki näkyy erityisesti voileipäkakkujen koristeluissa. Anna koristeiden kertoa kakun makumaailmasta.

Koristele näyttävästi

Raikkaat värit kuuluvat kesän juhlatarjoiluihin. Ammattilaisen kädenjälki näkyy erityisesti koristeluissa, joissa hyödynnetään tuoreita hedelmiä ja marjoja, syötäviä kukkia ja suklaakoristeita. Anna koristeiden kertoa kakun makumaailmasta. Tarjonnasta erottaudut viimeistelemällä luomuksesi esimerkiksi ruusupursotuksilla.

Katso videot

 • Näin teet sileän kuorrutuksen

  Kuinka syntyy sileä kermavaahtokuorrutus täytekakulle? Katso videolta Valion leipomokonsultti Mika Parviaisen vinkit kuorruttamiseen

 • Näin teet ruusupursotuksen tähtityllalla

  Katso videolta Valion leipomokonsultti Mika Parviaisen vinkit kakun koristeluun ruusupursotuksin tähtityllalla.

 • Näin teet ruusupursotuksen nauhatyllalla

  Ruusupursotuksella voit koristella esimerkiksi muffinit tai cupcaket.

 • Näin teet erilaiset suklaakoristeet

  Katso videolta Valion leipomokonsultti Mika Parviaisen vinkit suklaan käsittelyyn ja pursottamiseen

 • Näin teet suklaalastut

  Kuinka syntyvät suklaalastut? Katso videolta vinkit suklaan käsittelyyn.

 • Näin teet suklaasulat

  Kuinka syntyy suklainen sulka? Katso videolta vinkit suklaan käsittelyyn.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›