Ylioppilasjuhlat ja valmistujaiset ovat vuoden odotetuimpia juhlia perheissä, ja tämä näkyy vahvasti leipomoiden ja catering-yritysten arjessa. Tänä vuonna tunnelma voi olla hieman erilainen, kun juhlia pystytään jälleen järjestämään usean vuoden tauon jälkeen. Tämä näkyy näyttävinä juhlina ja maukkaina ja monipuolisina juhlatarjoiluina. Useat kuluttajat ovat valmiita hyödyntämään ammattitaitoisia osaajia niin juhlien järjestelyissä kuin tarjoiluissakin. Markkinalla on paljon patoutunutta kysyntää ja tänä keväänä se on mahdollista purkaa.
Juhlan tuntu syntyy kahvipöydän runsaista suolaisista ja makeista tarjottavista. Juhlapöydän päätähtenä loistaa tietenkin valmistujaiskakku. Myös alkumalja, pikkuleivät ja suolaiset tarjottavat tekevät kauppansa. Perhejuhlien klassikko voileipäkakku on taas trendikäs herkku ja suolaiset piirakat mukautuvat moneen makuun.
Kevään ja kesän leivontatrendejä
- Pienet suolaiset ja makeat sormisyötävät, kuten macarons, useassa eri maussa.
- Half and half tyyppiset kakut, jolloin kakku koostuu kahdesta tai useammasta erimakuisesta kakkupalasta.
- Voileipäkakut ovat aina suosiossa joko kokonaisena tai leivoksina.
- Tuoreet kasvikset, yrtit ja marjat koristelussa ja maustamisessa
- Hapanjuuri nostaa päätään kaikissa tuotteissa.
- Kasvisruoka ja vegaaniset vaihtoehdot valtaavat yhä suurempaa osaa tarjoilupöydästä.
Erottuakseen perinteisestä kakusta, voi asiakkaille tarjota kakkuja monessa koossa. Kakkujen ylelliset miniversiot kasvattavat suosiotaan. Kakkupaloista tai leivoksista koottu take away -kakkubuffet on myös herkullinen idea myyntiin!
Pikkuleivät, pullat ja makeat piirakat kuuluvat ehdottomasti juhlapöytään. Aito voi takaa täydellisen maun ja rakenteen. Helpota asiakkaan juhlavalmisteluja tarjoamalla kanelisokeroituja ylioppilaita, suussasulavia lusikkaleipiä, manteli-appelsiinipikkuleipiä tai esimerkiksi keksilajitelma kätevästi laatikoittain!
Kesäisten salaattien seuraan sopii täydellisesti käsin leivottu leipä. Tarjoa juhlatilauksen täydennykseksi esimerkiksi vuokaan leivottavaa jalopeno-olutleipää tai kauniin kierteistä rahka-kauraleipää.
Ammattilaisen kädenjälki näkyy erityisesti voileipäkakkujen koristeluissa. Anna koristeiden kertoa kakun makumaailmasta.
Koristele näyttävästi
Raikkaat värit tuovat ehdottomasti kesän juhlatarjoiluihin. Ammattilaisen kädenjälki näkyy erityisesti koristeluissa, joissa hyödynnetään tuoreita hedelmiä ja marjoja, syötäviä kukkia ja suklaakoristeita. Anna koristeiden kertoa kakun makumaailmasta. Tarjonnasta erottaudut viimeistelemällä luomuksesi esimerkiksi ruusupursotuksilla.