Ylioppilasjuhlat ja valmistujaiset ovat odotettuja juhlia. Juhlakausi on tärkeä myös leipomoille ja catering-yrityksille. Tänä vuonna monessa perheessä ylioppilasta tai ammattiin valmistuvaa juhlistetaan pienemmällä porukalla kesäkuun alussa ja isommat juhlat siirretään elokuulle. Se on kuitenkin selvää, että juhlimatta elämän merkittävät hetket eivät jää.
Juhlan tuntu syntyy kahvipöydän runsaista suolaisista ja makeista tarjottavista. Juhlapöydän päätähtenä loistaa tietenkin valmistujaiskakku. Myös alkumalja, pikkuleivät ja suolaiset tarjottavat tekevät kauppansa. Perhejuhlien klassikko voileipäkakku on taas trendikäs herkku ja suolaiset piirakat mukautuvat moneen makuun.
Koska tänä vuonna juhlia vietetään pienemmällä porukalla, kannattaa asiakkaille tarjota kakkuja monessa koossa. Kakkujen ylelliset miniversiot kasvattavat suosiotaan. Kakkupaloista tai leivoksista koottu take away -kakkubuffet on myös herkullinen idea!
Pikkuleivät, pullat ja makeat piirakat kuuluvat ehdottomasti juhlapöytään. Aito voi takaa täydellisen maun ja rakenteen. Helpota asiakkaan juhlavalmisteluja tarjoamalla kanelisokeroituja ylioppilaita, suussasulavia lusikkaleipiä, manteli-appelsiinipikkuleipiä tai esimerkiksi keksilajitelma kätevästi laatikoittain!
Kesäisten salaattien seuraan sopii täydellisesti käsin leivottu leipä. Tarjoa juhlatilauksen täydennykseksi esimerkiksi vuokaan leivottavaa jalopeno-olutleipää tai kauniin kierteistä rahka-kauraleipää.
Ammattilaisen kädenjälki näkyy erityisesti voileipäkakkujen koristeluissa. Anna koristeiden kertoa kakun makumaailmasta.
Koristele näyttävästi
Raikkaat värit kuuluvat kesän juhlatarjoiluihin. Ammattilaisen kädenjälki näkyy erityisesti koristeluissa, joissa hyödynnetään tuoreita hedelmiä ja marjoja, syötäviä kukkia ja suklaakoristeita. Anna koristeiden kertoa kakun makumaailmasta. Tarjonnasta erottaudut viimeistelemällä luomuksesi esimerkiksi ruusupursotuksilla.