Valio Aimo

Vapun ja äitienpäivän leivonnaiset

Kata runsas vappupöytä täyteen herkkuja moneen makuun

Vappu tuo mieleen heti kevään ensimmäiset juhlat, kuplivat juomat ja tietysti munkit ja tippaleivät. Vappuun on hyvä valita runsaasti niin makeita kuin suolaisia tuotteita, jotka maistuvat juhlijoille. Valion pakasteleivonnaisista löytyy uutuutena Berliininmunkki, joka pinkkinä pirteänvärisenä sopii erinomaisesti tarjottavaksi. Pakasteleivonnaisista löytyy myös perinteiset munkkirinkelit ja vadelmamunkit. Jos haluat valmistaa munkit alusta asti itse, niin tutustu hyvien munkkien salaisuuteen.

Suolaiset leivonnaiset vappuun

Suolaisista tuotteista uutuudet Valion juusto-tomaattikierre ja juusto-porkkanakierre sopivat erinomaisesti juhlistamaan kevään cocktailtilaisuuksia. Ne helpottavat juhlien valmistelussa huomattavasti, sillä pelkkä nostattaminen ja paisto tekevät niistä erinomaisia. Näistä kierteistä saat tehtyä vielä houkuttelevampia täyttämällä jäähtyneet kierteet maustetulla Valio Viola tuorejuustolla ja pienellä salaatinlehdellä. Näin saat kätevästi tarjolle suolaisia leivoksia.

Voileipäkakkua toisella tapaa

Suosittelen tänä keväänä valmistamaan hieman erilaisen voileipäkakun, joka kruunaa jokaisen juhlapöydän raikkaudellaan. Nakukakut ovat olleet makeissa kakuissa hitti jo jonkin aikaa, mutta tässä olisi suolainen versio. Porkkanavoileipäkakku on mehevä ja oivallinen kasvisvaihtoehto, joka takuulla maistuu kaikille ja on vieläpä kauniinnäköinen kaikessa runsaudessaan. Katso lisää voileipäkakkuja reseptipankista.

Pinkki on kevään trendiväri

Äitienpäivään olen suunnitellut modernin kakun, jonka pinkki kuorrute saa suorastaan veden kielelle. Äitienpäiväkakun kerroksellisuus ja monenlaiset rakenteet tuovat herkullisen elämyksen, jota on ilo tarjota parhaimmalle äidille. Lue blogista vinkit kakun valmistukseen.

Kakkuja vappu- ja äitienpäiväbrunssille ja mukaan myytäväksi:

Mehevät ja maistuvat voileipäkakut ovat jälleen suosittuja. Myy kokonaisena tai leivoksina.