Valio Food Solutions

Yhdeksän toimivaa konseptia take away -myyntiin

Nappaa ideat ja vinkit vapaasti käyttöön!

Me Valiolla haluamme olla asiakkaidemme apuna kaikissa tilanteissa ja varsinkin nyt, kun olosuhteet ovat täysin poikkeukselliset. Paineessa ja haastavassa tilanteessa ravintoloiden ja leipomoiden ammattilaiset ovat osoittaneet luovuutensa. HoReCa-sektorin toimijoilta on nähty mitä hienoimpia sekä innovatiivisempia ratkaisuja. Vaikeassa tilanteessa moni on lähtenyt hakemaan uutta nousua omaan bisnekseen take away -myynnistä, jonka kysyntä on kasvussa.

Haluamme ehdottomasti olla mukana näinä vaikeina aikoina, ja päätimme koota 9 erilaista take away -konseptia. Nappaa ideat ja vinkit vapaasti käyttöön!

Leipäbaari

Take away -tuotteena leipä on suorastaan nerokas. Se on monipuolinen niin täytteiden ja makumaailman puolesta kuin myös tarjoilutavaltaan. Täytetyt leivät ovat helppo, nopea ja kustannustehokas ratkaisu nopeaan ulosmyyntiin. Pelkkää leipää ei kuitenkaan tarvitse tarjota, vaan valikoimassa voi olla myös croissanteja, bageleita, smörrebrödejä, wrappeja, pitaleipiä, sämpylöitä, croque monsieureita ja niin edelleen.

Katso lisää ohjeita täytettyihin leipiin ja croissanteihin.

Smörrebröd lähikuppilasta

Tanskalaisessa lounaskulttuurissa toimistot tilaavat smörrebröd-tilauksen lähikuppilasta. Toimituksessa asiakkaan haluamat täytteet ja viipaloitu leipä ovat erikseen, ja asiakas täyttää leipänsä itse valitsemillaan täytteillä. Tätä voisi kokeilla Suomessakin!

Chilitiski

Jos Yhdysvaltojen syvästä etelästä toisi yhden asian Suomeen, se voisi hyvinkin olla chili. Teksasilainen chili on täynnä mureaa lihaa ja syviä makuja, jotka koukuttavat himoitsemaan ruokaa tulisuudesta huolimatta aina vain lisää.

Toimivaan konseptiin riittää yksi loistavan makuinen chili ja vaihtuvat lisukkeet. Ison satsin chilisoosia voi tehdä vaikka edellisenä päivänä ja myydä riisin, papujen, juustomakaronin, perunoiden, erilaisten juustojen, cheddarin, crème fraîchen, smetanan tai vaikka coleslaw’n kanssa.

Hinnoittelun voi toteuttaa esimerkiksi niin, että laskee chilille hyvän kilohinnan (tai hinta per 100 g) ja tarjoaa kaksi vapaavalintaista lisuketta kylkeen. Chili 200 g + riisi + cheddarkastike = 15 euroa.

Lihakombo

Tämä konsepti on sukua chilitiskille, mutta pääraaka-aineena käytetään maistuvaa, helposti kypsennettävää ja hyvin mehukkaana pysyvää ylikypsää lihaa. Kokeile esimerkiksi naudanrintaa, possunkylkeä tai broilerin paistia. Lisukkeina maistuvat esimerkiksi riisi, peruna, juustomakaroni, salaatti, raasteet, juurekset, coleslaw sekä juusto- tai jogurttikastikkeet.

Hinnoitteluperiaatteena sama kannattaa käyttää samaa kaavaa kuin chilissä: kilohinta ja lisukkeet/kombot kaupan päälle.

Kotiruoka comfort

Monessa perheessä on kokkaamisen tarve tuplaantunut, kun lapset ovat etäkoulussa tai pienemmät pois päiväkodista. Kun vanhemmat pyrkivät selviämään töistään, voi perinteinen kotiruoka kotiin kuljetettuna tai take awayna olla arjen pelastus.

Lapsiperheissä maistuvat perinteiset suosikit kuten makaronilaatikko, pasta bolognese, karjalanpaisti, lasagne, lihapullat ja perunamuusi. Myös lisukesalaattia ja kasvisvaihtoehtoja on hyvä olla tarjolla. Listan ei tarvitse vaihtua päivittäin, vaan tarjolla voi olla myös 1–3 vaihtoehtoa per viikko. Listaa voi vaihtaa viikon tai kahden viikon välein.

Annosten lisäksi ruokaa voi myydä myös isommissa erissä. Hinnoitteluperiaatteena voi olla esimerkiksi annoshinta yhdestä annoksesta tai kombohinta koko perheelle: yksi annos = 10 euroa ja perhekombo 2 aikuista + 2 lasta = 30 euroa.

Fisu & lisut

Fish & Chips maistuu kaiken ikäisille, mutta kotiinkuljetuksessa ranskalaiset perunat viilenevät nopeasti. Take away -konseptissa kannattaa suosia lisukkeina riisiä, perunamuusia, kermaperunoita, juustomakaronia, jotka toimivat myös erinomaisesti erilaisten paneroitujen kalojen kanssa. Muista myös vihannekset!

Around the world

Karanteenielämä tarkoittaa sitä, ettei matkustelemaan toviin päästä, joten makumatka maailmalle kiehtoo varmasti ravintola-asiakkaita. Nyt on mahdollisuus tarjota lempikeittiösi makumaailmaa tai kokeilla jotain täysin uutta. Vaihtelua voi tarjota asiakkaille vaihtamalla maata tai mannerta vaikka viikoittain: tällä viikolla stroganoffia ja ensi viikolla voibroileria!

KotiVuoka-heaven

Erinomainen vaihtoehto take away -konseptiksi on valmiiden vuokaruokien ulosmyynti. Kotivuoat valmistetaan kertakäyttövuokiin, kypsennetään, jäähdytetään ja myydään ulos. Ruokalajia voi vaihtaa kerran viikossa, jottei tuoteselosteita tarvitse jatkuvasti päivittää. Hinnoitteluperiaatteena voi käyttää kilo- tai vuokahintaa.

Tässä konseptissa ruokaa valmistetaan esimerkiksi kahdesti viikossa (ma ja ke) ja muut päivät voidaan keskittää kuljettamiseen. Somekanavia ja nettisivuja voi hyödyntää kuljetuspäivien ja -alueiden ilmoittamiseen. Esim. tiistaisin kuljetetaan lähiympäristöön ja torstaina ja perjantaina kuljetetaan kauemmas, viereisille alueille tai seuduille.

On the Go Soppa

Kunnon satsi keittoa riittää useammallekin syöjälle. Isomman erän voi myydä esimerkiksi kilohinnalla 25 €/kg ja tarjota vaikka levyllisen pehmosämpylää kylkeen. Vai helpottaisitko asiakkaidesi arkea megakombolla: kilo keittoa + pehmosämpylälevy + Oivariini ja Oltermanni = 35 euroa?

Huomioithan kaikessa toiminnassasi ulosmyytävän ruoan pakkaamista koskevan lainsäädännön!

Tietopaketti take away -bisneksen käynnistämiseen

Haluamme ehdottomasti olla mukana näinä vaikeina aikoina, ja päätimme kerätä yhteen tietopaketin, joka kertoo kaiken oleellisen siitä, mitä kaikkea on hyvä huomioida, kun käynnistää take away -bisnestä. Nappaa ideat ja vinkit vapaasti käyttöön!

Take away the best
Leipomoiden take away -myynti
Varautuminen koronavirukseen
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›