Siirry sisältöön
Arkiborssi

Arkiborssi

Hyvää borssikeittoa voi tehdä sukkelasti myös arjen aikatauluissa, mausta tinkimättä. Upean punainen arkiborssi valmistuu hyödyntämällä etikkapunajuuria, joka myös nopeuttaa valmistumista huomattavasti. Kinkkuna voi käyttää valmista palvikinkkurouhetta tai rouhia se kätevästi leikkeleestä.

Arkiborssi

Ainesosat

annosta

Huomioi: Annosmäärän muutos perustuu tekniseen laskukaavaan. Laskuri saattaa muuttaa mitan grammoiksi täsmällisen määrän ilmoittamiseksi. Varmista alkuperäisestä ohjeesta raaka-aineiden mittasuhteet tarvittaessa. Annosmäärän muuttaminen on itse huomioitava mm. paistoastian koossa ja paistoajassa. Huomioi ohjetekstiä lukiessa, että teksti ei muutu annosmäärän mukaisesti.

Lue lisää annosmäärien muuttamisesta
  • 1 sipuli
  • 2-3 vartta (100 g) varsiselleriä
  • 1 rkl
    Valio Oivariini® juoksevaa
    Valio Oivariini® juokseva on luonnollinen valinta koko perheen ruuanlaittoon, sillä se valmistetaan suomalaisesta voista ja…
    Valio Oivariini® juokseva 400 ml laktoositon
  • 200 g saunapalvikinkkua rouhittua, esim. Tamminen palvikinkkur
  • ½ prk (à 710/410 g) etikkapunajuuriviipaleita
  • 200 g hapankaalia
  • 8 dl vettä
  • 1 dl etikkapunajuurilientä
  • 1 lihaliemikuutio
  • ¾ tl rouhittua mustapippuria
  • ½ tl kuivattua timjamia
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 1 prk (180 g)
    Valio Arki® smetanaa
    Valio Hyvä suomalainen Arki™ smetana 23 % on arkisempi vaihtoehto arjen kylmään ja kuumaan ruoanlaittoon.…
    Valio Hyvä suomalainen Arki® smetana 23 % 180 g laktoositon

Ohje

  1. Hienonna sipuli. Leikkaa varsisellerit ohuiksi tikkumaisiksi paloiksi.
  2. Kuumenna rasva kattilassa. Lisää palvikinkkurouhe, sipuli ja sellerit. Paista kevyesti.
  3. Suikaloi punajuuriviipaleet. Lisää punajuuri ja hapankaali kattilaan.
  4. Lisää joukkoon vesi, etikkapunajuurien liemi, liemikuutio, pippuri ja timjami. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla n. 10 min.
  5. Viimeistele borssi hienonnetulla persiljalla. Tarjoa smetanan kanssa.

Reseptin ravintosisältö / 100 g

Energia 53 kcal
Proteiini 2,4 g
Hiilihydraatti 2,1 g
Rasva 3,7 g
Tyydyttynyt rasva 1,6 g
Ravintokuitu 0,7 g
Suola 0,6 g
Tiedot ovat suuntaa antavia.
Ravintosisältöarvot ovat suuntaa antavia, esim. kuidun määrä voi vaihdella eri valmisteissa

Kysyttävää reseptistä?

Voit lähettää palautetta ja kysymyksiä Valion kuluttajapalvelun kautta.


Etkö löytänyt sopivaa?

Hae parhaat reseptit onnistuvaan kotikokkaukseen kattavasta reseptihausta. Löydä reseptit erilaisiin ruokavalioihin, ajankohtaisiin sesonkeihin, satokauden raaka-aineisiin, ruoanlaittoon ja leivontaan.

Search