Uunissa itsekseen kypsyvät laatikkoruoat, simppelit salaatit, vaivattomat keitot ja herkulliset kasvisruoat ovat mainioita etäpäivien lounaita. Tässä reseptit, joilla valmistat maistuvaa arkiruokaa työnteon lomassa!
Fiksu lounas antaa puhtia työpäivään. Lisäksi etätyöpäivän arkilounaalle on pari muutakin vaatimusta: lounaan pitää valmistua vaivattomasti ja nopeasti, jotta lounastauko riittää niin kokkaamiseen kuin syömiseen.
Uuni ja mikro ovat etätyötekijän kavereita. Sekoita kiusauksen, laatikkoruoan, pastan tai munakkaan ainekset uunivuokaan aamun kahvitauolla, laita ruoka uuniin tai mikroon ja viritä ajastin ilmoittamaan, kun on valmista. Ruoan kypsyessä voit jatkaa rauhassa työpäivää.
Valmiiksi paloitellut tai pakastetut wokkivihannekset ja pikanuudelit ovat oivallista arkiruokaa kiireiseen etätyöpäivään. Sillä aikaa, kun paistat kasviksia wokissa, nuudelit tekeytyvät kuumassa vedessä.
Myös pastalounaan tekemiseen kuluu parhaimmillaan vain se aika, jonka pasta vaatii kypsyäkseen. Kastikkeen tekemistä nopeuttavat simppelit, vain muutaman raaka-aineen vaativat reseptit sekä valmiit Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi kastikkeet.
Raikkaat salaatit ja sosekeitot ovat hyviä valintoja, kun haluat syödä lounaalla hieman kevyemmin. Nopeimman salaatin sekoitat valmiista salaattisekoituksesta, kirsikkatomaateista ja oliiveista. Lisää mukaan salaattijuustokuutioita ja tee kastike kermaviilistä tai notkistetusta tuorejuustosta. Myös couscoussalaatit ovat nopeita ja helppoja, sillä couscous kypsyy itsekseen kuumassa vedessä.
Ja sosekeittokin syntyy vain parissa minuutissa, kun kypsennät kasvikset jo edellisenä päivänä tai käytät pakastekasviksia.