Etätyöpäivän helpot ja nopeat lounaat

Uunissa itsekseen kypsyvät laatikkoruoat, simppelit salaatit, vaivattomat keitot ja herkulliset kasvisruoat ovat mainioita etäpäivien lounaita. Tässä reseptit, joilla valmistat maistuvaa arkiruokaa työnteon lomassa!

Fiksu lounas antaa puhtia työpäivään. Lisäksi etätyöpäivän arkilounaalle on pari muutakin vaatimusta: lounaan pitää valmistua vaivattomasti ja nopeasti, jotta lounastauko riittää niin kokkaamiseen kuin syömiseen.

Uuni hoitaa

Uuni ja ajastin ovat etätyötekijän kavereita. Sekoita kiusauksen, laatikkoruoan, pastan tai munakkaan ainekset uunivuokaan aamun kahvitauolla, laita ruoka uuniin ja viritä ajastin ilmoittamaan, milloin on valmista. Ruoan kypsyessä voit jatkaa rauhassa työpäivää.

Ja tiesitkö, että uunissa voi kokata myös pikaruokaa? Lado tortillapizzojen ainekset tortillojen päälle ja paista muutama minuutti. Valmista!

Nopeasti pannulla

Valmiiksi paloitellut tai pakastetut wokkivihannekset ja pikanuudelit ovat oivallista arkiruokaa kiireiseen etätyöpäivään. Sillä aikaa, kun paistat kasviksia wokissa, nuudelit tekeytyvät kuumassa vedessä.

Myös pastalounaan tekemiseen kuluu parhaimmillaan vain se aika, jonka pasta vaatii kypsyäkseen. Kastikkeen tekemistä nopeuttavat simppelit, vain muutaman raaka-aineen vaativat reseptit sekä valmiit Valio Koskenlaskija® Ruoka & Dippi kastikkeet.

Sekoita ja nauti

Raikkaat salaatit ja sosekeitot ovat hyviä valintoja, kun haluat syödä lounaalla hieman kevyemmin. Nopeimman salaatin sekoitat valmiista salaattisekoituksesta, kirsikkatomaateista ja oliiveista. Lisää mukaan salaattijuustokuutioita ja tee kastike kermaviilistä tai notkistetusta tuorejuustosta. Myös couscoussalaatit ovat nopeita ja helppoja, sillä couscous kypsyy itsekseen kuumassa vedessä.

Ja sosekeittokin syntyy vain parissa minuutissa, kun kypsennät kasvikset jo edellisenä päivänä tai käytät pakastekasviksia.

Muutamassa minuutissa

Lounaasta ei tarvitse tinkiä silloinkaan, kun aikaa on vain muutama minuutti. Pyöräytä lounaaksi street food -tyylinen kanalla, katkaravuilla tai kasviksilla täytetty wrap. Pikaburgerin kokoat valmiista pihvistä ja sämpylästä tai rukiisesta leivästä, ja juustoinen makaronivuoka eli mac and cheese valmistuu mikrossa alle 10 minuutissa.

Viisi vinkkiä vikkelään lounaskokkailuun

  1. Aloita laittamalla vesi kiehumaan tai uuni päälle.
  2. Paloittele lounaan raaka-aineet jo illalla jääkaappiin odottamaan.
  3. Käytä nopeasti valmistuvia pakastekasviksia ja oikaise valmiilla kastikkeella tai kermalla.
  4. Varaa kotiin kypsiä papuja, linssejä ja kikherneitä sekä MSC-sertifioituja kalasäilykkeitä. Niistä saat helposti proteiinia pastoihin, salaatteihin ja keittoihin.
  5. Tee sunnuntairuoasta maanantailounas. Paahda reippaasti juureksia, keitä muutama ylimääräinen peruna tai säästä pala uunilohta salaattiin tai wrapin täytteeksi.