Laura Saukkonen
Valio markkinointi
Lauran keittiöstä löytyy aina chiliä, valkosipulia ja juustoa – ja ruoasta ekstraripaus mustapippuria.
Nämä reseptit sen todistavat: kun viikon ruokalistan suunnittelee huolella, herkullista arkiruokaa on helppo valmistaa yllättävänkin edullisesti.
Maistuisiko hunajabroileripelti, välimerellinen pannusilli tai edullinen kantarellispagetti? Kun ostoskoriin poimii edullisia proteiineja, kauden kasviksia ja muutaman hyvän perustuotteen, voi ruokakaupasta edelleen selvitä ilman otsalle kohoavia hikikarpaloita. Kurkkaa lopusta vinkit myös huokeisiin jälkiruokiin sekä rentoon vierastarjottavaan!
Tämän ruoan idea on yksinkertainen, mutta sitäkin nerokkaampi: kaada riisit ja paloitellut juurekset uunivuokaan, lisää neste ja nostele päälle valmiiksi maustetut broilerinkoivet. Halutessasi voit tuunata ruokaa jääkaapista löytyvillä kasviksilla, kuten kukkakaalilla tai tomaatilla.
Tässä vaivattomassa yhden pannun reseptissä rapeaksi paistetut sillifileet saavat seurakseen välimerelliset lisukkeet. Kylkeen vielä paahdetut perunat sekä simppeli kolmen raaka-aineen yrttikastike, eikä paljon parempaa osaa edes toivoa.
Helppoa, halpaa ja ihanan herkullista. Pinaatilla piristetty tonnikalalasagne valmistuu perinteistä lasagnea vikkelämmin, ja ruokaa on helppo kokata kerralla isompikin annos. Juustokastike tehdään itse, mutta aikaa siihen kuluu vain viitisen minuuttia.
Kantarellispagetti ei ehkä kuulosta edulliselta arkiruoalta, mutta sitä tämä kuitenkin on. Kermainen pasta saa makunsa valmiista kantarellikastikkeesta, joten hintavat kantarellit voi suosiolla jättää kauppaan. Jos sieniä kuitenkin löytyy, voi ne paistaa pannulla ja ripotella valmiin pastan päälle.
Tämä seitsemän raaka-aineen uuniruoka on täydellinen valinta kiireiseen päivään: possu-juuresvuoan valmistelut vievät vain parikymmentä minuuttia, ja ruoan kypsyessä ehtii puuhata vaikka mitä muuta.
Kyllä, luit oikein: lihapiirakkapiirakka. Tässä herkussa nerokasta ei kuitenkaan ole vain nimi, sillä suolaisen piirakan pohja kootaan viipaloiduista lihapiirakoista. Päälle vielä viiden raaka-aineen juustotäyte, ja rento vierastarjottava on paistamista vaille valmis.
Sanoiko joku jälkiruoka? Nopea ja helppo kardemummalla maustettu herukkapannari on arkinen vaihtoehto marjapiirakalle. Halutessasi voit korvata herukat mustikoilla tai muilla marjoilla.
Reilusti omenainen vispipuuro on herkullista ihan sellaisenaan, mutta vastustamattoman maukkaaksi se muuttuu, kun päälle sipaisee hieman kanelikreemiä. Täydellinen aamiainen, välipala tai miksei jälkiruokakin!