Tee arjestasi kevyempää

Hieman kevyempää arkiruokaa mausta tinkimättä? Kyllä kiitos! Nappaa tästä kevyempiä arkiruokia ja kevennä arjen ruokalista.

Kevyemmän arjen ei tarvitse olla tylsää. Ota ilo irti monipuolisista resepteistä ja vaihtele raaka-aineita sesongin mukaan. Ja muista, olipa kyseessä aamiainen, lounas, päivällinen tai välipala, valitse lautaselle runsaasti värikkäitä kasviksia ja hedelmiä.

Mehevät padat ja vuoat

Monet mehevät ja maukkaat padat ja vuoat ovat varsin keveitä ruokia. Kasvisten ja juuresten kanssa samaan pataan mahtuvat niin linssit, kalat kuin lihatkin. Kokeile lämmittävän mausteista kasvispataa tai jauhelihalasagnea munakoisolevyillä.

Herkulliset pannut ja kulhot

Hurmaavan herkulliset pannu- ja kulhoruuat ovat nopeita valmistaa. Pannulle voi heittää jääkaapin hevilaatikosta lähes mitä vain. Sama pätee mielettömän monipuolisiin kulhoruokiin, joiden kokoamisessa vain mielikuvitus on rajana. Bibimpap vie hiukan enemmän aikaa, mutta on varsin näppärä meal prep -ruoka.

Lämmittävät keitot

Keitot sopivat kevyempään arkeen kuin lusikka soppaan. Valmistitpa sitten sileän sosekeiton tai sopan sattumilla, upota joukkoon runsaasti kasviksia sekä juureksia. Rikasta makuelämys kalalla, kanalla, linsseillä tai Mifulla.

katso lisää kevyempiä keittoja

Salaatti - Mehevä, maukas, monipuolinen

Nopeasti ja pienellä vaivalla syntyvät salaatit sopivat loistavasti kevyemmän arjen ruokalistalle. Salaatti on mitä muuntautumiskykyisin arkiruoka – valitse salaattiin lempivihanneksesi ja -juureksesi ja käsittele ne paahtaen, keittäen tai vaikkapa pikkelöiden. Nauti salaatti raikkaan rapeana tai paahteisen lämpimänä.

katso lisää kevyitä salaatteja

Pirteä startti aamuun

Riko rutiinit! Suosikit ovat suosikkeja, mutta välillä vaihtelu virkistää. Jos tapanasi on aloittaa aamu kaurapuurolla, kokeile tällä kertaa täyteläistä speltti-mustikkapuuroa, hennon oranssia porkkana-hirssipuuroa tai mausta kaurapuuro banaanilla ja saksanpähkinöillä.

lisää puuroa kiitos

Kevennä myös välipala

Välipala auttaa jaksamaan. Älä venytä ateriavälejä liian pitkäksi vaan taltuta nälkä herkullisella välipalalla. Marjaisilla herkuilla kukistat myös makeannälän.

Herkkuhetkiin: pannari ja letut kevyemmin

Jos vohvelit ja letut kuuluvat suosikkeihisi, testaa kevyempään arkeen sopivia banaanilettuja tai herkullista, mutta kevyttä rahkapannaria. Nauti letut ja pannarit kerman sijaan raikkaiden marjojen tai hedelmien kera.

Suositukset
Toimiva ateriarytmi on tärkeä
Painonhallinta
9 viisasta valintaa laihduttajan ruokavalioon