Kulhoruoka – trendikästä, kaunista ja herkullista

Helpot, kauniit ja maistuvat kulhoruoat ovat tulleet jäädäkseen. Eikä ihme, sillä muun hyvän lisäksi kulhoon on helppo upottaa jääkaapista löytyvät rippeet riisistä vihanneksiin. Kätevää, eikö vain?

Kulhoruokatrendi on rantautunut myös suomalaisten kotikeittiöihin poke bowlien ja smoothie bowlien sekä muiden kulhosta tarjottavien ravintolaruokien myötä. Keittiöiden lisäksi herkulliset kulhoruoat ovat vallanneet myös sosiaalisen median. Ja kukapa ei rakastaisi kauniita, maukkaita ja helposti muunneltavia kulhoruokia?

Kulhoruoka hurmaa monipuolisuudellaan

Kulhoruoka on kuin lämmin ruoka ja salaatti yhdessä – ruokaisa, mutta raikkaan värikäs. Pisteitä kulhoruoka saa myös helppoudesta. Kulhoruoat valmistuvat vikkelästi ja suoraan eväsrasiaan koottu ruoka matkaa näppärästi vaikka työpaikalle.

Kokositpa kulhoon omat suosikkisi tai valmiiksi jääkaapista löytyvät raaka-aineet, muista käyttää runsaasti raikkaita kasviksia. Niillä tyydytät sekä silmänruoan että monipuolisen ravintoaineiden saannin tarpeen.

Bibimbap

Bibimbap eli korealainen riisi-kasviskulho koostuu riisistä, pikkelöidyistä ja tuoreista kasviksista, kananmunasta ja useimmiten mureaksi kypsennetystä lihasta tai kanasta. Tässä ohjeessa lihan korvaa kasvipohjaiset vegekuutiot.

Katso resepti

Poke-kulho

Poke bowl eli tutummin poke-kulho on kulhotrendin kruunaamaton kuningatar. Havaijilaisen keittiön raikas ja maukas ruoka on kuin kulhollinen rullaamatonta sushia! Tällä reseptillä hurmaat myös illanistujaisten vieraat.

Katso resepti

BulMifu eli korealainen Mifu-kulho

Korealaisesta Bulgogi-liharuoasta inspiraationsa saaneessa kulhossa yhdistyvät raikkaat, pikkelöidyt kasvikset, tulinen Valio Mifu ja tahinikastike sekä pehmeän kermainen avokado.

Katso resepti

Burritokulho

Oletko kokeillut burritoa ilman tortillaa? Tässä herkullisessa burritokulhossa maistuvat ihanan mausteiset TexMex-maut ja vaihtelua burritoannokseen tuova riisi. Kokeile ja ihastu!

Katso resepti

Munakoiso-jogurttikulho

Kulhoruokaa myös välipalaksi? Taltuta nälkä ruokaisalla munakoiso-jogurttikulholla, jossa pohjan muodostavat Valio turkkilainen luomujogurtti ja couscous. Päälle vielä ihanan paahteista munakoisoa sekä yrttejä  ja ei kun nauttimaan. Vinkki! Voit koota kulhoon myös edellisen päivän uunikasvikset.

Katso resepti

Kookospolentakulho

Kookospolentakulho on hetkessä valmis! Vienosti kookokselta maistuvan polennan kaveriksi sopivat paistetut ahvenfileet sekä raikkautta tuovat kirsikkatomaatit. Maku viimeistellään raastetulla sitruunankuorella.

Katso resepti

Näin kokoat kulhoruoan

  1. Valitse kulhon pohjalle keitetty hiilihydraatin lähde: riisi, kvinoa, täysjyvät, bataatti, peruna tai couscous ja levitä se ruokaisaksi pohjaksi.
  2. Lisää päälle jotain vihreää, jotain juureksista ja jotain hedelmäistä. Kulhoruoan voi koota myös asettelemalla täytteet erikseen omiin osioihinsa tai värisektoreihin.
  3. Lisää proteiini: lihaa, kalaa, kanaa, Nyhtökauraa, Mifua tai vegekuutioita.
  4. Juusto tekee kulhosta mehevän. Burritokulhossa toimii voimakas TexMex-juustoraaste tai cheddar juustoraaste. Makeiden juuresten makuparina vaikkapa pehmeä salaattijuusto.
  5. Ei kulhoa ilman kastiketta! Kastike tuo kulhoon mehevyyttä. Kokeile suussa sulavia Koskenlaskija Ruoka & Dippi -kastikkeita, käteviä kermaviilidippejä, maustettuja ja maustamattomia ranskankermoja tai samettisen paksua turkkilaista jogurttia.
  6. Jos haluat, koristele kulho tuoreilla yrteillä, siemenillä ja pähkinöillä.

Raikas smoothiekulho sopii aamu- tai välipalaksi

Smoothie bowl eli tutummin smoothiekulho on kuin smoothie, mutta lusikoitavassa muodossa. Viimeistele raikas kulhoherkku kauniilla koristelulla: smoothien päälle väriä ja makua tuovat esimerkiksi marjat, hedelmät, pähkinät ja syötävät kukat.

Sesonki
Meal prepping – useamman päivän ruoat helposti
Sesonki
Wokki on nopeaa arkiruokaa
Sesonki
Pasta – se täydellinen arkiruoka