Kulhoruoka — kaunista, täyttävää ja nopeaa

Kaikki rakastavat kulhoruokia. Mutta miksi ruoka maistuu paremmalta kulhossa? Miten kootaan kaunis ja kylläiseksi tekevä kulho? Lue pidemmälle ja poimi tuoreet vinkit ja raikkaimmat kulhoruokareseptit.

Kulhoruokatrendi on rantautunut poke bowlien, smoothiebowlien ja muiden kulhoissa tarjoiltavien ravintolaruokien myötä myös kotikeittiöihin. Kuvankauniit ja herkulliset kulhoruoat ovat näyttävyydessään valloittaneet myös sosiaalisen median. Kulhoruoat ovat ”hidasta fast foodia” ja suurkaupunkien takeaway-kulttuurista juontavien juuriensa vuoksi ne nautitaan usein pelkästään haarukalla — siksi korkeareunainen astia on paitsi näyttävä, myös kätevä.

Kulhoruoka vai salaatti?

Kulhoruoka on kuin lämmin ruoka ja salaatti yhdessä — ruokaisa, mutta raikkaudessaan terveellisen tuntuinen. Jotta kulhoruoka olisi mahdollisimman kaunis ja värikäs, siihen valitaan usein monipuolisesti raaka-aineita, mikä tyydyttää sekä silmänruoan että monipuolisen ravintoaineiden saannin tarpeen.

Kulhoruoassa ulkonäkö on puoli makua

Kulhoruoka on myös todellista silmänruokaa, sillä yksi kulhoruoan juju on näyttää kauniilta. Se, miten ruoka on tarjolla, vaikuttaa ruokailukokemukseen. Kun ainekset ovat kompaktisti kulhossa, mautkin tiivistyvät. Kulho täynnä ruokaa voi saada meidät myös tuntemaan itsemme kylläisemmiksi vaikka ruokaa olisikin määrällisesti vähemmän.

Näin kokoat kulhoruoan

  1. Valitse kulhon pohjalle keitetty hiilihydraatin lähde: riisi, kvinoa, täysjyvät, bataatti, peruna tai couscous ja levitä se ruokaisaksi pohjaksi.
  2. Lisää päälle jotain vihreää, jotain juureksista ja jotain hedelmäistä.
  3. Lisää proteiini: lihaa, kalaa, kanaa, tofua tai mifua.
  4. Juusto tekee kulhosta mehevän. Burritokulhossa toimii voimakas juustoraaste, makeiden juuresten makuparina salaattijuusto.
  5. Ei kulhoa ilman kastiketta! Kastike tuo kulhoon mehevyyttä. Kokeile Valio dippi & kastike jogurttia, ranskankermaa tai paksua turkkilaista jogurttia.
  6. Jos haluat, koristele kulho tuoreilla yrteillä, siemenillä ja pähkinöillä.

Kulhoruoka osioissa tai sulassa sovussa sekoitettuna

Kulhoruoan voi koota myös asettelemalla täytteet erikseen omiin osioihinsa tai värisektoreihin. Pienijyväiselle pohjalle (esim. kvinoa ja couscous) rakennetut kulhot ovat kauniita myös sekoitettuna. Värikkäät juuresten palat tai paistettu mifu saavat aikaan vihreiden kasvisten kanssa herkullisen ja houkuttelevan värikimaran.

Rakkaudesta kulhoruokiin — kokeile näitä reseptejä!

Poke-kulho

Kulhotrendin kruunaamaton kuningatar. Havaijilaisen keittiön raikas ja maukas ruoka on kuin kulhollinen rullaamatonta sushia!

Katso resepti

Helmicouscouskulho Mifulla

Helmicouscous on syötävän kaunis lisuke, joka pääsee oikeuksiinsa lehtikaalin vihreitä lehtiä vasten. Värien sinfonia tekee tästä herkullisesta reseptistä ihanan instagrammattavan.

Katso resepti

BulMifu eli korealainen Mifu-kulho

Korealaisesta Bulgogi-liharuoasta inspiraationsa saaneessa kulhossa yhdistyvät raikkaat, pikkelöidyt kasvikset, tulinen Mifu ja tahinikastike sekä pehmeän kermainen avokado.

Katso resepti

Kvinoapohjaiset Mifukulhot

Kuinka paljon hyvää mahtuu yhteen kulhoon? Mausteinen kulhoruoka on retki makujen maailmaan.

Katso resepti

Burritokulho

Burrito ilman tortillaa? Sano hola burritokulholle, jossa texmex-maut valloittavat ja riisikin pääsee oikeuksiinsa.

Katso resepti

Kulho välipalana

Kaipaatko joskus suolaista välipalaa? Munakoiso-jogurttikulho on ruokaisa välipala, aamiainen tai kevyt lounas. Luomujogurtti ja couscous luovat pohjan, jonka päälle voi hyödyntää luovasti myös eilispäivän kulhoruoan rippeet tai koota edellispäivän uunikasvikset. Hävikin hyödyntämistä parhaimmillaan!

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen. Lisätietoja ›