Keitot ovat edullisia ja vaivattomia arkiruokia, jotka tuovat lämpöä viileisiin päiviin. Poimi tästä talteen kymmenen herkullista keittoreseptiä!
Syksyllä keitot ovat parhaimmillaan: sesongin kasvikset ja juurekset tuovat keittoihin mukavaa makua, ja höyryävä soppa lämmittää kehoa sekä mieltä. Jos haluat säästää aikaa ja sähköä, valmista keittoa kerralla kunnon satsi.
Tämän kaksivärisen sosekeiton sävyt syntyvät sesongin kasviksista, ja täyteläisyyttä tuo Valion Oddlygood Easy Cooking. Kasvisruokavalioon sopivan sosekeiton teet hetkessä vaikka isommallekin porukalle – lisää vain aineksia tarpeen mukaan. Tarjoile keitto ruisleivän kera tai ripottele päälle ruokaisuutta tuovia siemeniä tai pähkinöitä.
Tomaattinen linssikeitto on täyttävä ja lämmittävä kasviskeitto, joka saa aromikkaan makunsa currystä, juustokuminasta ja tuoreesta inkivääristä. Ripottele keiton pinnalle paistettu Nyhtökaura tuomaan rakennetta ja höystä lopuksi tuoreella korianterilla.
Höyryävä jauhelihakeitto on arkiruokien klassikko, joka maistuu myös perheen pienille. Helppo keitto valmistuu puolessa tunnissa yksinkertaisista raaka-aineista, jotka löytyvät monelta valmiiksi kaapista ja pakastimesta. Pakastejuurekset nopeuttavat kutsua syömään.
Kanttarellikeitto on takuuvarma syyssoppa, jota kelpaa lusikoida myös viikonloppuillallisella. Tee keitosta tällä kertaa helppo ja hieman edullisempi versio käyttämällä Valion kermaista kantarellikastiketta tuoreiden, ja varsin kalliiden, kantarellien sijaan. Rosmariinilla, valkosipulilla ja cheddarilla maustetut krutongit viimeistelevät kokonaisuuden.
Kauden näyttävin keitto on punajuuren punainen borssikeitto. Täyttävä ja lämmittävä keitto syntyy melko sukkelasti raastimella, ja vielä helpommin monitoimikoneella. Lado raastetut juurekset kattilaan ja lisää päälle kasvisliemi. Anna keiton kiehua hiljalleen tunti, ja maukas ateria on valmis. Viimeistele Valio Oddlygood Dream Fraichella ja ripottele pinnalle tuoretta persiljaa.
Perinteinen hernekeitto vaatii herneiden liotuksen yön yli ja parin tunnin keittämisen, mutta on vaivan arvoinen. Hernekeittoa kannattaa valmistaa kerralla isompi määrä, josta osan voi pakastaa. Mausta keitto meiramilla ja nauti sinapin kera.
Voitele mieltä ja kehoa lämpimällä kalakeitolla, joka valmistuu puolessa tunnissa. Sitruunan ja pomelon lohkot tuovat kivan kirpsakan maun ja ruokakerma tekee keitosta täyteläisen. Kruunaa keitto ripauksella sahramia ja tarjoile lämpimän leivän kera. Jos pomelo ei ole kokkaushetkellä sesongissa, voit korvata sen muilla sitruksilla.
Pehmeä ja samettinen lehtikaalikeitto sopii lounaaksi tai alkupalakeitoksi. Uppomuna tuo keittoon ruokaisuutta ja uunissa paistetut lehtikaalisipsit rouskuvan suutuntuman. Koristele keitto paahdetuilla kurpitsansiemenillä ja lusikoi lämpimänä.
Kerää sesongin parhaat juurekset ja keitä niistä kotoinen juureskeitto MiFU suikaleiden kera. Ihanan pehmeä Mifu-juureskeitto maistuu koleina arki-iltoina, kun tekee mieli pysytellä viltin alla.
Hiljalleen haudutettu sipulikeitto vaatii hieman keskittymistä, mutta on ajan ja vaivan arvoinen. Klassinen keitto maistuu niin juhla-aterian alkupalana kuin tavallisena sunnuntaina. Paahtoleipä-juustokuorrutus täydentää keittoannoksen ja tuo siihen purutuntumaa. Ripottele päälle tuoretta ruohosipulia ja nauti.