Muutaman raaka-aineen helpot arkireseptit

Ruoanlaitto on parhaimmillaan yksinkertaista ja vaivatonta, eikä vaadi kuin pari toimivaa raaka-ainetta. Tässä nopeat vinkit helpottamaan jokaisen arkea keittiössä.

Mitä tehdä ruoaksi, kun kaapissa ”ei ole mitään syötävää”? Tai mitä kaapissa kannattaa olla, jotta voi aina loihtia jotakin herkullista pöytään, ja mielellään todella helposti ja nopeasti? Kokosimme yhteen keittiön pelastajareseptit ja -ideat, jotta ruoanvalmistus olisi entistäkin mutkattomampaa. Näillä vinkeillä löydät myös uusia ulottuvuuksia tuttujen raaka-aineiden käyttöön.

Helppo pasta

Parhaat asiat ovat monesti yksinkertaisia, ja italialaiset tietävät tämän. Herkullinen pasta syntyy parhaimmillaan vain viidestä aineksesta, keitinvesi mukaan luettuna! Jos pastaa tekee mieli, sen kaveriksi tarvitaan yksinkertaisimmillaan vain hyvä juusto, oliiviöljy, pestokastike tai voi. Nyrkkisääntö onkin tämä: mitä vähemmän aineksia käytät, sitä enemmän niiden laatuun kannattaa satsata.

Pöytään puolessa tunnissa ja viidellä raaka-aineella

Pasta ei ole ainoa nopea ruoka. Nämä seuraavat kotikokin kikka kolmoset kannattaa pitää mielessä silloin, kun nälkä on suurin ja aika kortilla.

Aamu- ja välipalat käden käänteessä

Jos pakastimessa on marjoja ja jääkaapissa rahkaa tai jogurttia, siinä on jo kaikki, mitä hyvään väli- tai aamupalaan tarvitaan. Vaihtelua makuihin voi tuoda esimerkiksi hunajalla tai pähkinöillä. Toinen yhtä takuuvarma yhdistelmä on paahtoleipä ja juusto, tai vaikkapa tonnikala. Yön yli tekeytyvä sämpylätaikina mahdollistaa kiireisenkin aamun tuoreet sämpylät

Pakastaminen pelastaa monta ruokahetkeä

Harva jaksaa tai ehtii valmistaa ruokaa joka päivä. Kannattaakin muistaa pakastin: isoja laatikkoruokia tai patoja voi valmistaa runsaan satsin ja pakastaa yhden tai kahden hengen annoksina. Pakastimessa kannattaa pitää myös muutamia puolivalmisteita, joista syntyy helppoa ruokaa hetkessä. Tällaisia ovat esimerkiksi peruna-sipulisekoitus, peruna-purjosekoitus, keittojuurekset, kasvissuikaleet tai pakasteperunamuusi. Lisäksi monet leivät ja sämpylät voi pakastaa viipaleina tai pienissä erissä ja sulattaa tarvittava määrä käyttöön aterialle tai välipalalle. Valmis paahtoleipäpaketti pakastimessa toimii hyvin: sieltä voi napata pari viipaletta kerrallaan suoraan paahtimeen.

Esimerkiksi nämä reseptit syntyvät vähistä aineksista nopeasti, ja sopivat hyvin pakastettaviksi:

Jääkaapin säilyvät mauntuojat

Monet Valio ruoanvalmistustuotteet säilyvät jääkaapissa hyvin – jopa useita kuukausia. Muutamalla toimivalla juustolla tai kermalla saa aikaiseksi lukuisia herkullisia ruokia. Valio Koskenlaskija® sulatejuustot sekä Valio Koskenlaskija® ruoka & dippi -tuotteet säilyvät hyvin ja tuovat täyteläistä makua niin keittoihin, pastoihin kuin laatikoihinkin.

Klassikkoruokia klassikkojuustolla

Klassikkoruokia Valio Koskenlaskija® klassikkojuustolla ovat esimerkiksi makaronilaatikko ja kalakeitto.

Valio juustoraasteet ovat avaamattomina pitkäikäisiä. Muista, että avattu pakkaus säilyy jääkaapissa n. 5 vrk, mutta ylijääneen juustoraasteen voi pakastaa.

löydä lisää tietoa juustoraasteista

Valio maustetut ruokakermat ovat nopean kokkauksen moniottelijoita. Kun ruokakermaan on sekoitettu mausteet ja ripaus suolaa, ruoka ei välttämättä muuta kaipaa. Lisää keittoihin ja laatikkoruokiin, käytä kastikkeena tai leivonnassa.

ideoita ja reseptejä maustetuille ruokakermoille

Joka kokin luottopakit

Näitä perustarpeita kannattaa pitää aina kaapissa, sillä helpoimmillaan hyvä ruoka ei vaadi kuin kaksi täydellistä raaka-ainetta.

  • Perusmausteet: suola ja erilaiset pippurit ja kuivatut yritit, kuten rosmariini, timjami, oregano.
  • Ruokaöljy tai oliiviöljy ja voi
  • Kuivattu pasta
  • Tölkkipavut, tonnikala, tomaattimurska
  • Riisi
  • Liemikuutiot
  • Jauhot
  • Maitojauhe

Mitä tänään ruoaksi? Valmiin viikon ruokalistan avulla arki rullaa huomattavasti helpommin. Olemme koonneet käyttöösi tuttuja suosikkeja ja maukasta vaihtelua koko viikoksi. Reseptit saat sähköpostiisi uutiskirjeemme mukana.

Saat halutessasi lisättyä tarvittavat raaka-aineet omalle ostoslistallesi, joka on käytössäsi kaikilla laitteilla. Pelasta arkesi suunnitelmallisuudella!

valmis viikon ruokalista
Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›