Pasta – se täydellinen arkiruoka

Pasta on arjen parasta pikaruokaa: helppoa, nopeaa ja herkullista. Parhaimmillaan pasta valmistuu vain muutamasta perusraaka-aineesta ja niin nopeasti, että pääset taltuttamaan nälkää jo vartissa.

Pasta on arkiruokaa, joka hakee monipuolisuudessa vertaistaan. Klassikkopastat maistuvat tilanteessa kuin tilanteessa, tuorepasta tekee arkisestakin hetkestä juhlaa ja pikapastat helpottavat silloin, kun nälkä kurnii jo mahassa.

Pasta valmiiksi vartissa

Pasta on pikaruokaa parhaimmillaan. Näillä resepteillä kokkaat ruoan pöytään silloin, kun kiire ja nälkä ovat kovimmillaan. Vartissa valmista!

Herkullinen kasvispasta

Pasta koukuttaa syöjänsä myös ilman lihaa. Höystä pasta munakoisolla tai sujauta mukaan sitruunaa ja avokadoa. Mifunoitu tai Valio AURA® juustolla maustettu pasta vie mukaan isommankin nälän.

Klassikkopastat

Klassikkopastat ovat yksinkertaisia, maistuvia ja monipuolisia. Opettele nämä reseptit ja sinulla on ratkaisu niin arkisen ruokapaniikin selättämiseen kuin viikonlopun tarjottavaksikin. Vinkki! Jos tomaattikastiketta jää yli, käytä loppu pizzakastikkeena tai keiton pohjana.

Vähän parempaa pastaa

Arkenakin saa hieman herkutella! Pasta tekee tavallisestakin arjesta juhlaa, kun lorautat joukkoon hieman valkoviiniä, maustat pastan maapähkinävoilla tai lisäät joukkoon simpukoita. Herkutteluun sopii myös AURA punasipulipasta, jossa karamellisoitu punasipuli yhdistetään ilmakuivattuun kinkkuun ja Valio AURA® juustoon.

Tuorepastan käyttö

Tuorepastan valmistus on suhteellisen yksinkertaista, mutta vaatii hiukan näpertelyä. Onneksi melkein joka kaupasta löytyy myös valmista tuorepastaa, joka on mitä mainiointa pikaruokaa, sillä tuorepasta kypsyy nopeasti parissa minuutissa. Valmista siis ensin kastike ja keitä vasta sitten pasta. Tuorepastan kanssa kannattaa valita yksinkertainen kastike, kuten valkoviinikastike tai sitruunapasta, jotta pasta pääsee oikeuksiinsa.

Yhden pannun pastaihmeet

Yhden pannun pasta valmistuu vaivatta niin pienessä opiskelija-asunnossa, mökkikeittiössä kuin retkikeittimelläkin: tiskissä säästellään, herkullisessa maussa ei. Pasta-juustopannun perusresepti puolestaan kannattaa opetalla sen monipuolisuuden vuoksi – tuunaat reseptistä jopa kuusi erilaista pastaa.

Katso kaikki pastareseptit

Näin keität täydellisen pastan – 3 tärkeää sääntöä

  1. Tarvitset 100-150 grammaa kuivapastaa henkeä kohden. Pastan muodolla ei ole niin merkitystä, sillä suurin osa resepteistä toimii minkä tahansa pastan kanssa. Italialaiset tosin valitsevat kastikkeen aina pastan muodon mukaan.
  2. Pasta keitetään isossa kattilassa runsaassa vedessä, jotta pastat ei takerru kiinni toisiinsa. Pastaveteen laitetaan reilusti suolaa, sillä vähäsuolaisessa vedessä pastasta tulee helposti liukasta ja limaista. Suola lisätään aina kiehuvaan veteen, ettei suola jämähdä kattilan pohjaan. Pastaveden pitäisi maistua merivedeltä - niin suolaista se saa olla!
  3. Pasta lisätään kiehuvaan veteen ja keitetään al denteksi eli siinä on vielä hyvä purutuntuma. Näin kastike tarttuu paremmin pastaan. Tarkista pastan keittoaika pakkauksesta, mutta oikean kypsyyden saa selville vain maistamalla.

Tonnikalapastavuoka on arkiruokaa parhaimmillaan

Maukas tonnikalapastavuoka tehdään nopeasti arjen kiireissä ja se maistuu kaikille. Tässä arkiruoassa on todella kaikki kohdillaan. Syömään!

Lapset: ”Mitä meillä on tänään ruokana?”

Minä: ”Tonnikalapastavuokaa”

Lapset: ”Jeeeeee!”

Tämä arkinen keskustelu laittoi hymyn huulille. Ihanaa, että on olemassa tämäkin helppo koko perheen mieluinen arkiruokasuosikki, joka saa aina hyvän vastaanoton ruokapöydässä. Mutta maistuiko se yhtä hyvin pienellä uudella twistillä? Tässä reseptissä nimittäin vuokaan ihanaa täyteläisyyttä tuo ruohosipulituorejuusto sekä uutta makua ja näköä kaprikset ja miniluumutomaatit. Kyllä vain! Vuoka katosi myös pieniin parempiin suihin kehujen kanssa. Eli tämäkin versio tonnikalapastavuoasta on jatkossa arkiruokalistalla, mutta tätä kelpaisi myös tarjota vaikka viikonloppuvieraille.

Vaihtelua makuun ja ulkonäköön

Tämä pastavuoka toimii siinäkin mielessä kivasti, koska sen ainekset ovat suurelta osin kuivakaapin antia ja vain juustot kannattaa ostaa lähempänä valmistusajankohtaa. Vaihtelua vuokaan saat käyttämällä erilaisia pastoja esim. täysjyväpastaa, erimakuisia tuorejuustoja (vinkkinä aurinkokuivattu tomaatti tuorejuusto) tai eri lajikkeiden kirsikkatomaatteja. Aikuisempaan makuun tuorejuuston voisi korvata palalla AURA juustoa. Blogikollegani Ilona muuten vinkkasi, että jos pastavuokaa jää aterialta yli (mitä ei tosin meillä tapahtunut), maistuu se kylmänäkin pastasalaatin tapaan, kun lisäät mukaan salaattia tai tuoreita yrttejä.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›