Pasta – se täydellinen arkiruoka

Pasta on arjen parasta pikaruokaa: helppoa, nopeaa ja herkullista. Parhaimmillaan pasta valmistuu vain muutamasta perusraaka-aineesta ja niin nopeasti, että pääset taltuttamaan nälkää jo vartissa.

Pasta on arkiruokaa, joka hakee monipuolisuudessa vertaistaan. Klassikkopastat maistuvat tilanteessa kuin tilanteessa, tuorepasta tekee arkisestakin hetkestä juhlaa ja pikapastat helpottavat silloin, kun nälkä kurnii jo mahassa.

Pasta valmiiksi vartissa

Pasta on pikaruokaa parhaimmillaan. Näillä resepteillä kokkaat ruoan pöytään silloin, kun kiire ja nälkä ovat kovimmillaan. Vartissa valmista!

Yhden pannun pastaihmeet

Yhden pannun pasta valmistuu vaivatta niin pienessä opiskelija-asunnossa, mökkikeittiössä kuin retkikeittimelläkin: tiskissä säästellään, herkullisessa maussa ei. Eikä aikaakaan mene kuin alle puoli tuntia!

Katso kaikki pastareseptit

Herkullinen kasvispasta

Pasta koukuttaa syöjänsä myös ilman lihaa. Höystä pasta munakoisolla tai sujauta mukaan sitruunaa ja avokadoa. Mifunoitu tai Valio AURA® juustolla maustettu pasta vie mukanaan isommankin nälän.

Klassikkopastat

Klassikkopastat ovat yksinkertaisia, maistuvia ja monipuolisia. Opettele nämä reseptit ja sinulla on ratkaisu niin arkisen ruokapaniikin selättämiseen kuin viikonlopun tarjottavaksikin. Vinkki! Jos tomaattikastiketta jää yli, käytä loppu pizzakastikkeena tai keiton pohjana.

Vähän parempaa pastaa

Arkenakin saa hieman herkutella! Pasta tekee tavallisestakin arjesta juhlaa, kun lorautat joukkoon hieman valkoviiniä, maustat pastan maapähkinävoilla tai lisäät joukkoon simpukoita. Herkutteluun sopii myös AURA punasipulipasta, jossa karamellisoitu punasipuli yhdistetään ilmakuivattuun kinkkuun ja Valio AURA® juustoon.

Näin keität täydellisen pastan – 3 tärkeää sääntöä

  1. Tarvitset 100-150 grammaa kuivapastaa henkeä kohden. Pastan muodolla ei ole niin merkitystä, sillä suurin osa resepteistä toimii minkä tahansa pastan kanssa. Italialaiset tosin valitsevat kastikkeen aina pastan muodon mukaan.
  2. Pasta keitetään isossa kattilassa runsaassa vedessä, jotta pastat eivät takerru kiinni toisiinsa. Pastaveteen laitetaan reilusti suolaa, sillä vähäsuolaisessa vedessä pastasta tulee helposti liukasta ja limaista. Suola lisätään aina kiehuvaan veteen, ettei suola jämähdä kattilan pohjaan. Pastaveden pitäisi maistua merivedeltä - niin suolaista se saa olla!
  3. Pasta lisätään kiehuvaan veteen ja keitetään al denteksi eli siinä on vielä hyvä purutuntuma. Näin kastike tarttuu paremmin pastaan. Tarkista pastan keittoaika pakkauksesta, mutta oikean kypsyyden saa selville vain maistamalla.

Tuorepastan käyttö

Tuorepastan valmistus on suhteellisen yksinkertaista, mutta vaatii hiukan näpertelyä. Onneksi melkein joka kaupasta löytyy myös valmista tuorepastaa, joka on mitä mainiointa pikaruokaa, sillä tuorepasta kypsyy nopeasti parissa minuutissa. Valmista siis ensin kastike ja keitä vasta sitten pasta. Tuorepastan kanssa kannattaa valita yksinkertainen kastike, kuten valkoviinikastike tai sitruunapasta, jotta pasta pääsee oikeuksiinsa.

Sesonki
Helppo ja nopea arkiruoka
Sesonki
Muutaman raaka-aineen helpot arkireseptit
Sesonki
Suomalaisten kotiruokasuosikit