Suomalaisten kotiruokasuosikit

Mitä tänään syötäisiin? Suomalaisten suosikkeja totta kai! Opettele nämä arjen luottoreseptit ja olet valmiina silloin, kun ruoka pitää saada pöytään alta aikayksikön.

Suosikkireseptit ovat paikallaan, kun arkikiireet painavat päälle. Siksi hyvän arkiruoan salaisuus on helppo ja nopea valmistus ja maukas lopputulos, joka maistuu koko perheelle. Olitpa sitten perinteitä suosiva kotikokki tai keittiön kokeilunhaluinen seikkailija, löydät alta reseptit helppojen suosikkiruokien valmistukseen.

Suomalaisten kestosuosikit

Arkiruokasuosikit syntyvät helposti yksinkertaisista ja edullisista raaka-aineista. Ei siis ihme, että vuodesta toiseen Suomen suosituimpien kotiruokien listalle nousevat herkulliset kestosuosikit: uunilohi, liha-makaronilaatikko, lasagne, kaalilaatikko ja lihapullat.

Makaronilaatikko kuuluu monen arkiruokasuosikkeihin, eikä suotta

Makaronilaatikko on edullinen kotiruokaklassikko, joka maistuu koko perheelle. Suosikkina se myös jakaa mielipiteitä. Tykkäätkö sinä enemmän rapeasta kuoresta vai herkullisen kosteasta makaronilaatikosta? Uusia makuja etsivä päivittää makaronilaatikon juustolla, kasviksilla tai Valio MiFU® jauhiksella.

Uunilohen valmistus ei paljon vaivaa vaadi

Uunilohen esivalmistelut vievät vain muutaman minuutin ja kypsennyskin sujuu näppärästi uunissa. Vaihtelua perinteiseen uuniloheen saat kuorruttamalla kalan juustolla, appelsiinilla, pestolla tai lisäämällä mukaan pinaattia. Smetanalohi puolestaan on jo vuosikymmeniä suomalaisiin juhlapöytiin kuulunut herkku, joka maistuu takuuvarmasti niin vieraille kuin omalle perheellekin.

Itse tehty pizza maistuu aina

Kunnon pizza syntyy hyvästä pohjasta ja herkullisista, huolella valituista ja yhteen sopivista täytteistä. Pizzaohjeiden joukosta löydät myös gluteenittomat vaihtoehdot. Katso kaikki reseptimme – täytevaihtoehdoissa vain taivas on rajana ja vaihtoehtoja löytyy jokaisen pizzansyöjän makuun!

Katso lisää pizzareseptejä

Kokkaa suosikit uusiksi

Perinteisetkin reseptit taipuvat yllättäväksi ja maukkaaksi lopputulokseksi pienellä vaivalla. Kokeile tehdä pizza helposti tortillalettuun, sujauta perinteisen makaronilaatikkoon Valio AURA® juustoa tai mausta lihapullat tällä kertaa marokkolaisittain.