Suomalaisten kotiruokasuosikit

Maistuisiko jauhelihakastike, kaalilaatikko tai joku muu perinteinen kotiruoka? Tältä sivulta löydät monipuolisen kattauksen Suomen suosituimpia reseptejä moneen makuun. Nämä selattuasi tiedät, mistä hyvät kotiruoat on tehty!

Mitä tänään syötäisiin? Suomalaisten suosikkeja totta kai! Opettele nämä arjen luottoreseptit ja olet valmiina silloin, kun ruoka pitää saada pöytään alta aikayksikön.

Suomen suosituimmat arkireseptit

Arkiruokasuosikit syntyvät helposti yksinkertaisista ja edullisista raaka-aineista. Ei siis ihme, että vuodesta toiseen Suomen suosituimpien kotiruokien listalle nousevat herkulliset kestosuosikit: uunilohi, liha-makaronilaatikko, lasagne ja lihapullat.

Makaronilaatikko toimii aina

Makaronilaatikko on edullinen kotiruokaklassikko, joka maistuu koko perheelle. Suosikkina se myös jakaa mielipiteitä. Tykkäätkö sinä enemmän rapeasta kuoresta vai herkullisen kosteasta makaronilaatikosta? Uusia makuja etsivä päivittää makaronilaatikon juustolla, kasviksilla tai Valio MiFU® jauhiksella.

Uunilohi perinteisesti ja uusin maustein

Uunilohen esivalmistelut vievät vain muutaman minuutin ja kypsennyskin sujuu näppärästi uunissa. Vaihtelua perinteiseen uuniloheen saat kuorruttamalla kalan juustolla, appelsiinilla, pestolla tai lisäämällä mukaan pinaattia. Smetanalohi puolestaan on jo vuosikymmeniä suomalaisiin juhlapöytiin kuulunut herkku, joka maistuu takuuvarmasti niin vieraille kuin omalle perheellekin.

Vai sittenkin pizzaa?

Kunnon pizza syntyy hyvästä pohjasta ja herkullisista, huolella valituista ja yhteen sopivista täytteistä. Pizzaohjeiden joukosta löydät myös gluteenittomat vaihtoehdot. Katso kaikki reseptimme – täytevaihtoehdoissa vain taivas on rajana ja vaihtoehtoja löytyy jokaisen pizzansyöjän makuun!

Katso lisää pizzareseptejä