Suomalaisten kotiruokasuosikit

Mitä tänään syötäisiin? Suomalaisten suosikkeja totta kai! Opettele nämä arjen luottoreseptit ja olet valmiina silloin, kun ruoka pitää saada pöytään alta aikayksikön.

Suosikkireseptit ovat paikallaan, kun arkikiireet painavat päälle. Siksi hyvän arkiruoan salaisuus on helppo ja nopea valmistus ja maukas lopputulos, joka maistuu koko perheelle. Olitpa sitten perinteitä suosiva kotikokki tai keittiön kokeilunhaluinen seikkailija, löydät alta reseptit helppojen suosikkiruokien valmistukseen.

Suomalaisten kestosuosikit

Arkiruokasuosikit syntyvät helposti yksinkertaisista ja edullisista raaka-aineista. Ei siis ihme, että vuodesta toiseen Suomen suosituimpien kotiruokien listalle nousevat herkulliset kestosuosikit: uunilohi, liha-makaronilaatikko ja lihapullat.

Makaronilaatikko kuuluu monen arkiruokasuosikkeihin, eikä suotta

Makaronilaatikko on edullinen kotiruokaklassikko, joka maistuu koko perheelle. Suosikkina se myös jakaa mielipiteitä. Tykkäätkö sinä enemmän rapeasta kuoresta vai herkullisen kosteasta makaronilaatikosta? Uusia makuja etsivä päivittää makaronilaatikon juustolla, kasviksilla tai Valio MiFU® jauhiksella.

Uunilohen valmistus ei paljon vaivaa vaadi

Uunilohen esivalmistelut vievät vain muutaman minuutin ja kypsennyskin sujuu näppärästi uunissa. Vaihtelua perinteiseen uuniloheen saat kuorruttamalla kalan juustolla, appelsiinilla, pestolla tai lisäämällä mukaan pinaattia. Smetanalohi puolestaan on jo vuosikymmeniä suomalaisiin juhlapöytiin kuulunut herkku, joka maistuu takuuvarmasti niin vieraille kuin omalle perheellekin.

Itse tehty pizza

Kunnon pizza syntyy hyvästä pohjasta ja herkullisista, huolella valituista ja yhteen sopivista täytteistä. Pizzaohjeiden joukosta löydät myös gluteenittomat vaihtoehdot. Katso kaikki reseptimme – täytevaihtoehdoissa vain taivas on rajana ja vaihtoehtoja löytyy jokaisen pizzansyöjän makuun!

Kokkaa suosikit uusiksi

Perinteisetkin reseptit taipuvat yllättäväksi ja maukkaaksi lopputulokseksi pienellä vaivalla. Kokeile tehdä pizza helposti tortillalettuun, sujauta perinteisen makaronilaatikkoon Valio AURA® juustoa tai mausta lihapullat tällä kertaa marokkolaisittain.

Lasagnette on arkeen sopiva uuniruoka

Kokeile maittavaa lasagnen ”pikkusiskoa” lasagnettea, joka sisältää etenikin lapsiperheiden suosiossa olevia raaka-aineita eli jauhelihaa ja pastaa. Se on makumaailmaltaan ja raaka-aineiltaan lasagnen kaltainen, mutta lasagnelevyjen sijaan se valmistetaankin lasagnepastapaloista. Pastapalat nopeuttavat ruoan kypsymistä ja valmista uuniruokaa on myös helppo annostella makaronilaatikon tyyliin.

Helppotekoista ja sopivan tuttua kotiruokaa

Lasagnetten valmistaminen on helppoa ja helppous onkin ollut tämän reseptin kehittämisen kulmakivi. Ruoasta voisi puhua vaikka arkilasagnena, niin paljon yhtäläisyyksiä ruoissa on, mutta toki myös paljon eroja. Ohjeessa on käytetty raaka-aineita, joiden avulla maustaminen helpottuu sekä valmistustapoja, joilla voidaan nopeuttaa ruoan valmistusta. Uskon, että ruoka on monessa lapsiperheessä menestys, sillä ruoka on ”sopivan tuttu kombo” niin mausteiden kuin raaka-aineiden osalta.

Lasagnetten juju löytyy pastapaloista, jotka voi murtaa lasagnelevyistä tai käyttää veikeän näköistä aaltoreunaista minilasagnepastaa, esim. Torino täysjyvää. Pienempi pastapalojen koko nopeuttaa ruoan kypsymistä. Ne lisätään sellaisenaan - siis raakoina - jauhelihakastikkeeseen, jota sitten juustokastikkeen kanssa ladotaan kerroksittain uunivuokaan.

Ruoan valmistamiseen kuluu alle puoli tuntia ja uunissa suunnilleen toiset mokomat. Kypsymisen aikana on lisukesalaatti tehty, syntyneet pikkutiskit tiskattu ja pöytä katettu. Parhaimmassa tapauksessa myös seuraavan päivän ruoka on jo plakkarissa, sillä tästä ruokasatsista riittää 6 - 8 annokseen.

Tämä verkkopalvelu käyttää evästeitä käyttökokemuksen parantamiseen, tilastoimiseen sekä mainosten näyttämiseen.Lisätietoja ›