Kesäpiknik - kokoa kesä koriin!

Tarjoiluastioiden ja lautasten olisi hyvä olla kevyitä. Turhaa roskaa voi kuitenkin välttää käyttämällä muovista kestävää piknikastiastoa. Nykyään on saatavilla myös biohajoavia palmunlehdistä valmistettuja kertakäyttöastioita, jotka kestävät muutaman pesukerran ja hajoavat luonnossa. Piknikillekin näppärät muoviset viini- ja kuohuviinilasit ovat olleet perinteisesti veneilijöiden suosiossa.

Herkkukori

Raaka-aineet ovat parhaimmillaan kesällä. Tuoreet marjat, uudet perunat, ja raparperit ovat kesäkeittiön perusta. Piknikruoka on helposti syötävää ja ennenkaikkea kulkee helposti mukana. Ruuat valmistellaan kotona hyvissä ajoin etukäteen.

Öljypohjainen perunasalaatti uusista perunoista kestää paremmin hellettä ja säilyy hyvänä piknikilläkin. Pieniksi taskuiksi leivotut rustiikkiset mansikkapiirakat kulkevat myös näppärästi mukana. Kesän hitti on tarjoilla jälkiruoka suoraan pienistä annospurkeista. Kokeile purkittaa juustokakku, omenapiirakka tai vaikka kääretorttu. Vain mielikuvitus on rajana!

Naposteluun sopivat itsetehdyt sipsit ja avokadodippi. Sipsit tarjoillaan huolettomasti lehden sivuista kääräistyistä töttöröistä. Kaunista ja ekologista.

Kasvaako pihallasi raparperia valtoimenaan? Onneksi olkoon, mutta ehkä kaipaat uusia reseptejä? Raikas raparperimehu viilentää kesähelteellä. Raparperimehu valmistetaan helposti kattilassa keittämällä ja maustetaan vivahteikkaalla mintulla. Kotona loihdit mehusta juhlavan alkoholittoman drinkin jäillä, soodalla ja mintunlehdillä. 

Mansikkapiirakkaan valmistelua. Piirakat kulkevat kätevästi mukana piknikille. Kesä ja mansikat! 

Reseptejä piknikille:


Energiatarpeesi