Hyppää sisältöön
Valiojengi

Monipuolisia kesätöitä tuotantolaitoksilla

Monipuolisia kesätöitä tuotantolaitoksilla

Valtaosa Valion kesäduuneista löytyy tuotannon ja logistiikan parista tehdaspaikkakunnilta ympäri Suomen.

Valiolla on Suomessa 12 tuotantolaitosta, jotka palkkaavat joka kesä runsaasti innokkaita kesätyöntekijöitä. Tutustu Valiolla kesällä 2020 olleiden Emman, Sannan ja Aaron työkokemuksiin Riihimäen, Turengin ja Haapaveden tuotantolaitoksilta.

Riihimäen varastolla

”Olen töissä Riihimäen varastolla. Päivän tehtäviin kuuluu tuotteiden käsin keräilyä, reittien yhdistelyä rekkoja varten, robokärryjen ulos napitus sekä juustojen vetoa oikeille oville. Kesä on mennyt hyvin nopeasti Valiolla. Kun työtehtäviä on paljon, se antaa kivaa vaihtelua työntekoon ja siksi aika kuluukin. Minut on otettu hyvin vastaan valiotiimiin Riihimäellä ja tunnenkin kuuluvani jo osaksi työporukkaa. Koko työilmapiiri on mukava ja kaikki auttavat, jos jokin on epäselvää.”

Emma Laakso, ylioppilas

Haapaveden Juustolan pakkaamossa

”Ammattinani on valmistuksenohjaaja, ja työhöni kuuluu juuston pakkaamon työtehtävät. Työpäiviin kuuluu esimerkiksi näytteiden ottoa, etikettien vaihtoja, ylä- ja alakalvojen vaihtoja ja valvontaa. Välillä työvuoroihin sattuu pakkauksen aloitus tai lopetus, ja pesut. Täytyy seurata tarkasti, että paketteihin menevät juustot ovat laadukkaita menemään kuluttajille.  Työ on kolmivuorotyötä, ja koen sen sopineen itselleni. Työ on vastuullista, ja haluan omalta osaltani toimia täysin oikein, jotta asiakkaalle menee vain ensiluokkaista tuotetta. Valio on mielestäni luotettava työnantaja, ja Valiolla on monenlaisia työtehtäviä monen alan ammattilaisille.”

Sanna Sirviö, Jyväskylän yliopisto

Turengin varastolla

”Olen Turengin UHT-tehtaalla varastotyöntekijänä jälkipakkauksessa. Peruspäivääni kuuluu jälkipakkauksen sujuvuudesta huolehtiminen. Tämä sisältää materiaalien kuten pahvin ja liiman lisäystä. Lisäksi jos ja kun jotain menee pieleen jälkipakkauskoneen sisällä, menen selvittämään mikä on vialla. Kesäni on mennyt oikein hyvin! Löysin mieluisen työpaikan, joten en loju kotona koko kesää vaan teen jotain hyödyllistä. Lisäksi sain heinäkuun alussa tiedon opiskelupaikasta ja nyt edessä onkin asunnon etsiminen pääkaupunkiseudulta ja sinne muuttaminen.”

Aaro Kuusinen, ylioppilas

Etsi