Siirry sisältöön
Keittiössä nyt

Viimeistele makuelämys viinillä – näin valitset viinin pääsiäisherkkujen kaveriksi

Viimeistele makuelämys viinillä – näin valitset viinin pääsiäisherkkujen kaveriksi
Laura Saukkonen
Valio markkinointi

Lauran keittiöstä löytyy aina chiliä, valkosipulia ja juustoa – ja ruoasta ekstraripaus mustapippuria.

Alkuruoaksi parsaa, pääruoaksi lammasta ja jälkkäriksi pashaa. Pääsiäisen ruokalista on selvillä, mutta entäpä viini? Tuleeko lampaan kanssa tarjoilla punaviiniä? Entä mikä olisi sopiva viini parsalle? Kurkkaa tästä viinisuositukset pääsiäisen suosikkiruoille, ja viimeistele ateria viinillä, joka saa makunystyrät laulamaan.

Viini ja ruoka täydentävät tunnetusti toisiaan tuoden esiin molempien parhaat puolet. Siksi myös huolella laitettujen pääsiäisruokien kumppaniksi kannattaa valita juoma, joka viimeistelee makuelämyksen.

Löytyykö pääsiäispöydästäsi parsan ja muiden sesongin vihannesten kanssa tarjoiltavaa lammasta, karitsaa tai kalaa? Entä oletko valmistanut jälkiruoaksi pashaa, juustokakkua tai rahkajälkkärin? Mainiota, tästä löydät valmiit viinisuositukset kaikille näille sekä parille muullekin Valion suositulle pääsiäisreseptille.

Viini lampaalle ja karitsalle

Klassinen vaihtoehto pääsiäislampaan kanssa tarjoiltavaksi viiniksi on Espanjan Riojasta tuleva LAN Gran Reserva. Laadukas ja täyteläinen viini toimii niin lampaanpaistin kuin kareenkin kyljessä. Toinen hyvin perinteinen valinta on italialainen Ripasso. Tästä mainio esimerkki on Giuseppe Campagnola Valpolicella Ripasso, joka solmii pehmeällä ja tumman kirsikkaisella maullaan upean liiton yhdessä punaisen lihan kanssa.

Modernimpaan makuun puolestaan sopii laajan makukirjon omaava argentiinalainen Michel Torino Cuma Organic Malbec. Tämä luomuviini toimii paitsi lampaan ja karitsan seuralaisena, myös pääsiäisen moniottelijana.

Pääsiäisen yllättävin, mutta samalla myös herkullisin makupari tarjoillaan karitsanfileen ja rosékuohuvan muodossa. Mont Paral Vintage Rosé Cava Brut kuohuviinin pienet kuplat ja runsas maku ovat kuin tehtyjä karitsan pariksi.

Pääsiäisviinit
Pääsiäisviinit
Pääsiäisviinit

Search